spolehlivost - jak to tedy je?

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
mafo
Nováček
Nováček

spolehlivost - jak to tedy je?

Příspěvek od mafo » 16.06.2008 12:25

situace mě donutila poohlídnout se po novém(ojetém) autě. Poté co jsem v minulosti vlastnil starou škůdku,vozy všech francouzkých značek v pořadí cit,peu,ren a nakonec italský fiat z čehož poslední tři káry byly v naftě jsem se rozhodl vrátit k benzínu.Přemýšlel jsem o japonci(kvůli pověstné spolehlivosti) ,pár jsem si jich prohlédl,ale zkušební jízda mazdou 323F r.2000 byla velkým zklamáním - proti bravě žádnej velkej pokrok v designu a motor 1.5 16V neskutečně byl línej, jsem si vzpoměl na auto který se mi v době kdy bylo novinkou hodně líbilo. Pohled na inzertní servery potvdil že kousky z roku 2000 se vejdou do mnou zamýšlenýho rozpočtu cca 120 tis. Zkoukl jsem recenze ojetin kde se o fofo psalo jako o výborné (někde až jako o nejlepší),volbě v daném segmentu(všude popisován jako bezproblémové auto) a začal shánět kombíka s motorem 1.6 což se poté co jsem jich pár zkoukl po bazarech i u soukromých inzerentů podařilo.Našel jsem kousek v barvě kterou jsem si přál,sic bez klimy zato jsme se s majitelem dohodli na velmi rozumné ceně. Samotná koupě by se měla uskutečnit tento týden.
Mezitím jsem ovšem objevil toto fórum a trochu jsem se vyděsil.Typických problémů a závad je zde popisováno na můj vkus snad až příliš.Tolik se jich snad neprobíralo ani na bravoklubu. Že jsou problémy s korozí jsem si všimnul už když jsem si byl pár focusů prohlédnout,(např.fiaty navzdory obecnému mínění dávno tento problém netrápí)ale po zjištění co lidí má problémy např se spotřebou oleje,a dalšími podstatnými komponenty,jsem začal váhat jestli do toho mám vůbec jít - je mi jasný že spousta přispivatelů,hlavně těch méně zkušených má tendenci řešit tady i prkotiny a kdo je spokojenej tak většinou nemá proč sem psát,ale stejně mě to množství zde probíraných problémů trochu děsí. Co teda vy na to? Je fofo ten držák do kterýho má smysl jít přestože ceny ojetin jsou o cca 15% vyšší než třeba u stejně staré francouzské konkurence. Nebo se mám radši pohlídnout po něčem spolehlivějším?
Ford Focus combi 1.6 16V 74kW 02/00 tmavě modrá
Ford Focus combi 1.8 TDCI 85kW 10/07 bílá

KASHA
Pokročilý
Pokročilý

Re: spolehlivost - jak to tedy je?

Příspěvek od KASHA » 16.06.2008 12:31

Osobně si myslím, že FOFO je skvělý auto a stejně jako každý vůz i jiných značek má pár much. Každopádně pro moji volbu bylo fofo číslem jedna, protože ve srovnání s např. oktávii apod. jeto auto, které má perfektní jízdní vlastnosti (víceprvek vzadu) a náhradní díly patří k levnějším. S italama nemám moc zkušeností, ale osobně bych Forda moc neporovnával s italskou produkcí ( a to mám od známého který dělá v prodejně a servisu Fiatu)

Jinak jak si psal o japoncích, tak osobně bych se díval teda spíše po TOYOTĚ mazda 323F je přece jenom za ty peníze starej šrot.
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA :o), GHIA...kůže, navi...bla bla bla

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 16.06.2008 13:29

mafo: sam jsi si v podstate odpovedel. Na forum nejdou novacci napsat, ze auto je skvele, ale ze maji problem. Dalsi tisice lidi vlastnici Focuse problem nemaji, tak na forum nenapisou a nikdy ani neprijdou. A o srovnani s Bravo klubem, zkus porovnat, kolik lidi vlastni Focuse a kolik Bravo. Zkus si jenom ze srandy zajit na Skoda forum, nebyl jsem tam, ale kdyz je to nejcastejsi auto u nas, tak i predpokladam, ze "problemu" tam bude jeste vice... Cim vice prodanych vozu = tim vice vlastniku = tim vetsi zakladna pro technicka fora...

Pokud mas pochybnosti o Focusu, jeste jednou si precti (nezavisle) recenze, jaky ojety vuz je v dane tride nejlepsi :idea:

At tak nebo tak, tak ti preji hodne stesti a stastnou ruku pri vyberu :wink:
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

hide
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od hide » 16.06.2008 13:38

FOFO mám od podzimu 2005 a jsem spokojený a další auto bude zase Focus, nebo Mondeo. 8)

mafo
Nováček
Nováček

Příspěvek od mafo » 16.06.2008 15:20

KASHA píše:Osobně si myslím, že FOFO je skvělý auto a stejně jako každý vůz i jiných značek má pár much. Každopádně pro moji volbu bylo fofo číslem jedna, protože ve srovnání s např. oktávii apod. jeto auto, které má perfektní jízdní vlastnosti (víceprvek vzadu) a náhradní díly patří k levnějším. S italama nemám moc zkušeností, ale osobně bych Forda moc neporovnával s italskou produkcí ( a to mám od známého který dělá v prodejně a servisu Fiatu)

Jinak jak si psal o japoncích, tak osobně bych se díval teda spíše po TOYOTĚ mazda 323F je přece jenom za ty peníze starej šrot.
O Avensisu jsem taky přemýšlel ale moc se mi nelíbí. Vzhledově je to auto který mě nijak nezaujalo,i interiér je takovej nijakej....a za slušný kousky chtěj většinou ječtě ranec peněz.
Ta 323 zas tak starej šrot není - dělala se myslím od roku 98 (takovej ten kombíkohatchback) do nástupu mazdy3.
Asi nakonec do toho Fokusu půjdu - před takovými osmi lety to bylo jedno z mých vysněných aut,a celkem se mi líbí do teď. I když nebýt finančního limitu tak už bych věděl o jinejc krasavcích....
Držte palce ať nemám smůlu na nějakou pastičku

KASHA
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od KASHA » 16.06.2008 15:45

No osobně doporučuju přes nějakýho známýho nebo klidně i dovoz z německa, dá se sehnat za slušný penizky, jenom člověk musí hledat a nebrat hned první kousek, kterej mu příjde pod ruku. Přeji šťastnej výběr, ale určitě budeš spokojenej. :D
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA :o), GHIA...kůže, navi...bla bla bla

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 16.06.2008 15:49

mafo: doporucuju precist par vlaken v teto sekci :wink:
Obrázek

FOCKI
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FOCKI » 16.06.2008 15:51

mafo mafo
1. jsi ve špatném vláknu, měl bys to psát třeba tady- http://forum.ford-focus.cz/viewforum.php?f=13

2. dle počtu příspěvků nesuď kvalitu focuse, ne vždy se jedná o hroznou neodstranitelnou vadu. je tady mnohem víc prkotin, které vyřešíš doma a nemusíš ani do servisu, to mi učitě potvrdíš zewlíku :wink: další věc je vada kusu- nemůžeš generalizovat 8)

3. focus je supr autíčko, spolehlivé a úžasné! líbí se mi čím dál víc, zvlášť když dostal bíle blinkry a nová alu kolečka! :twisted:
je: Ford ,,Matýsek,, Mondeo Titanium kombi 02/2008,2.0 TDCi 103kw
Obrázek

byla: Ford Focus 1.4 16V Zetec rv.10/98, hatchback, červená beruška - Respect!
Obrázek

FOCKI
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FOCKI » 16.06.2008 15:52

zewl píše:mafo: doporucuju precist par vlaken v teto sekci :wink:
nepředbíhej :lol: :lol: :lol:

btw: mám rok 98, tudíž jednoho z nejstarších ...žádná rez na kastli, technická, emise před měsícem v klidu. mám ho dva roky a něco a kupoval sem jen svíčky a cívku- náklady cca 2 tisíce. neberu výměnu oleje atd, to jsou klasické výměny...v zime nakopnu na první šup!
je: Ford ,,Matýsek,, Mondeo Titanium kombi 02/2008,2.0 TDCi 103kw
Obrázek

byla: Ford Focus 1.4 16V Zetec rv.10/98, hatchback, červená beruška - Respect!
Obrázek

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 16.06.2008 18:47

tak tak, jako u každého výrobku, je to kus od kusu :wink:
zatím jsem tu kdysi zaregistroval jen jednoho nespokojeného člena, který díky problémům na auto rezignoval :?
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

mafo
Nováček
Nováček

Příspěvek od mafo » 18.06.2008 21:57

Táák a je to tady...Dnes jsem ho přivez domů, mám z něj radost a furt po něm z okna pokukuju.
Kombík 1.6 benzín,r.2000, tmavě modrá metla, ČR původ se serviskou,najeto 148 tis., bez klimy, okna a zrcátka v el.,vyhřívané přední sklo,centrál s dálkou, mlhovky, CD rádio,1 pytel... Majitel dal inzerát na 115 tis Kč,nakonec jsme je dohodli s ohledem na slabší výbavu na 105 tis Kč - zatím jasně převažuje pocit že jsem udělal dobrej kauf, doufám že mi to vydrží co nejdýl .. :-), jsou k tomu i všechny možný faktury za servisní práce, obuto na zánovních Continentalech, Jednu sezonu jetý zimní BF Goodrich k tomu - jako bonus kniha FoFo - Jak nato. Teď mě čeká výměna rozvodů,oleje a pak snad chvíli jen radost z jízdy ...
Naposledy upravil(a) mafo dne 19.06.2008 15:27, celkem upraveno 1 x.

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 18.06.2008 22:01

mafo píše:..... tmavě modrá metla ...
blahopřeji ke kaufu a doufám, že tě co nejdříve uvidíme v Blue group :wink:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 18.06.2008 22:15

podla toho čo popisuješ mal minuly majitel tvoje fofo rad, yvzera že sa ani neobtažoval zo stačanim :wink:

mafo
Nováček
Nováček

Příspěvek od mafo » 18.06.2008 22:49

taky v to to doufám, podle opotřebení interiéru,volantu a všch možných indicií ty kilometry asi opravdu sedí(než jsem si ho vybral,tak jsem si těch Focusů pár prohlíd,jak po bazarech-tam je to většinou dost bída,tak i u soukromých inzerentů a tenhle mě chytil na první pohled,i bývalý majitel se jevil seriózně)

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 19.06.2008 07:06

vyplnena serviska je jiz jakousi lepsi "jistotou" co se tyce stavu km. A ze mas jenom jeden airbag, to teda cumim, ja myslel, ze se Focus vyrabel minimalne se dvema 8O 8O
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“