Německé / Italské / Rakouské autobazary - ŠidiLidi?
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Německé / Italské / Rakouské autobazary - ŠidiLidi?
Zdravíčko fokusáci,
jsem velkým fandou fordu focus a ted mam v planu si jednoho pořídit. Protože tuzemským bazarníkům ty jejich ceny většinou nevěřím, a vzhledem k příznivému euru, se dívám po zahraničních bazarech. Měl bych zájem koupit auto v Německu a možná i v Itálii.
Tedy můj dotaz zní: jsou bazary v těchto zemích věrohodné ? Mají tam taky takový sport přetáčet kilometry nebo si váží zákazníku a nedovolí si to ? (je mi jasné že se určitě nějaký podvodník najde, ale jde mi spíše o všeobecný trend)
Díky
ps:pokud uz zde odpoved na foru nekde je tak se omlouvám ale hledal jsem pečlivě, a nenašel
jsem velkým fandou fordu focus a ted mam v planu si jednoho pořídit. Protože tuzemským bazarníkům ty jejich ceny většinou nevěřím, a vzhledem k příznivému euru, se dívám po zahraničních bazarech. Měl bych zájem koupit auto v Německu a možná i v Itálii.
Tedy můj dotaz zní: jsou bazary v těchto zemích věrohodné ? Mají tam taky takový sport přetáčet kilometry nebo si váží zákazníku a nedovolí si to ? (je mi jasné že se určitě nějaký podvodník najde, ale jde mi spíše o všeobecný trend)
Díky
ps:pokud uz zde odpoved na foru nekde je tak se omlouvám ale hledal jsem pečlivě, a nenašel
-
- Nováček
Re: Německé / Italské / Rakouské autobazary - ŠidiLidi?
V Německu je přetáčení tacha trestným činem, i když se to určitě děje taky, ale doufám, že v mnohem menší míře než u nás. Pokud plánuješ koupit auto, tak určitě u nějakých zavedených firem a především si u Focuse dát pozor na původ. Spousta bazarových Focusů v Německu pochází z půjčoven z jižních zemí, Španělsko, Itálie atd.
Pokud je to pak auto od privátního majitele, tak to rozhodně poznáš na ceně, jsou o několik set až tisíc eur dražší než ty z dovozu.
Dále je třeba vybrat zavedený bazar, dát si pozor na prodejce neněmeckýho původu, těm bych se rozhodně vyhnul.
Zkus stránky http://www.mobile.de , tam najdeš skoro všechny nabízený auta, můžeš to i ohraničit lokalitou. Taky nepočítej, že přijedeš, prohlídneš auto a za pár hodin s ním odjedeš, určitě je lepší to trochu nechat uležet a hlavně se neunáhlovat.
Pokud je to pak auto od privátního majitele, tak to rozhodně poznáš na ceně, jsou o několik set až tisíc eur dražší než ty z dovozu.
Dále je třeba vybrat zavedený bazar, dát si pozor na prodejce neněmeckýho původu, těm bych se rozhodně vyhnul.
Zkus stránky http://www.mobile.de , tam najdeš skoro všechny nabízený auta, můžeš to i ohraničit lokalitou. Taky nepočítej, že přijedeš, prohlídneš auto a za pár hodin s ním odjedeš, určitě je lepší to trochu nechat uležet a hlavně se neunáhlovat.
Ford Focus III 1,6 Ekobuřt/110kW Titanium
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Podle čeho na těchto stránkách poznám původ ? (německy neumímbatul píše: především si u Focuse dát pozor na původ. Spousta bazarových Focusů v Německu pochází z půjčoven z jižních zemí, Španělsko, Itálie atd.

už včera jsem si tam našel pěkného fokuska.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
To je mi jasné :batul píše: Taky nepočítej, že přijedeš, prohlídneš auto a za pár hodin s ním odjedeš, určitě je lepší to trochu nechat uležet a hlavně se neunáhlovat.

-
- Nováček
No kupovat auto v Německu, když nemluvíš německy není dvakrát nejlepší. U toho, co jsi vybral, tak je to soukromý prodejce, tzn. to prodává přímo majitel.
U toho je třeba být obzvláště opatrný, ale třeba to bude v pohodě. Každopádně zavolat, domluvit se na prohlídce a prohlídnout si i majitele.
U toho je třeba být obzvláště opatrný, ale třeba to bude v pohodě. Každopádně zavolat, domluvit se na prohlídce a prohlídnout si i majitele.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
a bacha, jestli nebude mit turban na hlave 

-
- Nováček
Je pravda, že je zpravidla lepší vyhnout se tureckým, ruským a dalším minoritním prodejcům.
Ovšem narazit můžete i u Němce.
Ovšem narazit můžete i u Němce.
- big_bart
- Zkušený
a co si takhle zvolit jazyk cestina
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... eNumber=19
Ale co koukam, tak to bude asi podvudek, nejsou tam uvedeny informace o prodejci, coz vetsinou byva, tak koukej pozorne.

Ale co koukam, tak to bude asi podvudek, nejsou tam uvedeny informace o prodejci, coz vetsinou byva, tak koukej pozorne.

FF kombi 1.4 16V, rv. 1999 - prodáno
FF 3dv., 1.6 16V, rv. 1999 - prodáno
FORD Galaxy 2.0 TDCi, rv. 2007 - ukradeno
FORD S-MAX 2.0 TDCi, rv. 2008, cihlová barva - zatím ještě je

- racetiger
- Junior
Jak pise big-bart vypada to ze je ze soukromych rukou,nikde zadny odkaz na bazar. Vzdalenost od Prahy 550km kousek od Hannoveru.Proverit zda je od soukromnika(neni na prekazku) nebo proc neni uvedeny prodejce.Jinak toho tam moc nepisou,stary dva roky a kousek,ty km by mohly sedet,na fotkach je pekny,nevidim tam ale na fotkach tu kouli,aby nebylo nafoceny jiny auto,to uz tady taky bylo nekolikrat.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dostal jsi měbig_bart píše:a co si takhle zvolit jazyk cestina

tu kouli jsem si vysvětloval že je odmontovatelná a je místo ní krytka ale asi to focus nemá. No budu hledat dále ale tu modrou barvu úplně žeru

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mám malej monitor

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
taky bych měl dotaz. Už jsem se po tom pídil a dostal jsem se do fáze, že prý když to koupím od bazaru, tak mi můžou vystavit převozní značky a COC list, který potřebuju, abych to doma přihlásil hned v tom bazaru. Ale pokud je to soukromý majitel, tak to musí všechno vyřídit a to chvíli zabere. Takže jak se postupuje v případě toho soukromýho prodejce? Zajedu se tam na auto podívat a když se domluvíme, tak on to připravý a pak tam pojedu znovu a zaplatím mu to? nebo funguje nějaká záloha? Nevím právě jak bych tohle řešil.
A ještě jednu věc. Jak můžu přesně zjistit, jestli to auto má najeto opravdu to co se tam uvádí? myslím, že málo kdo pozná, jestli auto má najeto 40 nebo 60,70 tisíc. Kolikrát může auto zbýdačeně vypadat už po 40 a při těch 60 může vypadat jako nový. Čili nefunguje nějaký registr podle VIN kodu, abych si moch být jistej, že serviska je vypsaná poctivě a správně?
A ještě jednu věc. Jak můžu přesně zjistit, jestli to auto má najeto opravdu to co se tam uvádí? myslím, že málo kdo pozná, jestli auto má najeto 40 nebo 60,70 tisíc. Kolikrát může auto zbýdačeně vypadat už po 40 a při těch 60 může vypadat jako nový. Čili nefunguje nějaký registr podle VIN kodu, abych si moch být jistej, že serviska je vypsaná poctivě a správně?
Focus II Titanium X 2005, 3dv, 2.0 TDCi

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
taky bych měl dotaz. Už jsem se po tom pídil a dostal jsem se do fáze, že prý když to koupím od bazaru, tak mi můžou vystavit převozní značky a COC list, který potřebuju, abych to doma přihlásil hned v tom bazaru. Ale pokud je to soukromý majitel, tak to musí všechno vyřídit a to chvíli zabere. vyrizeni trva vsude stejne , akorat bazary muzou mit protekci na rychlost vyrizeni , coc list pokud neni k autu tak to trva cca 14dni muzes si ho vyridit i v CR Takže jak se postupuje v případě toho soukromýho prodejce? Zajedu se tam na auto podívat a když se domluvíme, tak on to připravý a pak tam pojedu znovu a zaplatím mu to? nebo funguje nějaká záloha? Nevím právě jak bych tohle řešil.pokud by to byl podvodnik tak mu das zalohu a o tu muzes prijit , pokud mu ji nedas tak to muze prodat , nejlepsi je zaplatit a hned odvezt
A ještě jednu věc. Jak můžu přesně zjistit, jestli to auto má najeto opravdu to co se tam uvádí? myslím, že málo kdo pozná, jestli auto má najeto 40 nebo 60,70 tisíc. Kolikrát může auto zbýdačeně vypadat už po 40 a při těch 60 může vypadat jako nový. Čili nefunguje nějaký registr podle VIN kodu, abych si moch být jistej, že serviska je vypsaná poctivě a správně? pokud se na tom aute opravovalo neco na zaruku , tak se ta zaruka zadava do fordackýho systemu , pokud ne tak nikdo nema povinnost zadavat stav km do nejakeho registru , maximalne si muzes zavolat do servisu podle razitka , jestli to auto tam bylo . pokud to je ale nejaka "rozumna nemecka cena " tak by km uvedene v servisce mely sedet .
A ještě jednu věc. Jak můžu přesně zjistit, jestli to auto má najeto opravdu to co se tam uvádí? myslím, že málo kdo pozná, jestli auto má najeto 40 nebo 60,70 tisíc. Kolikrát může auto zbýdačeně vypadat už po 40 a při těch 60 může vypadat jako nový. Čili nefunguje nějaký registr podle VIN kodu, abych si moch být jistej, že serviska je vypsaná poctivě a správně? pokud se na tom aute opravovalo neco na zaruku , tak se ta zaruka zadava do fordackýho systemu , pokud ne tak nikdo nema povinnost zadavat stav km do nejakeho registru , maximalne si muzes zavolat do servisu podle razitka , jestli to auto tam bylo . pokud to je ale nejaka "rozumna nemecka cena " tak by km uvedene v servisce mely sedet .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Test driver
zmenilo sa niečo? v ČR je potreba CoC?
kto rozbil toto vlakno?

kto rozbil toto vlakno?

- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
díky FOKI... koukám, že máš v profilu focus tdci 136koní... přesně tenhle motor bych chtěl a to ve verzi titanium s těmi 18 od fordu. Máš s koupí nějaké zkušennosti, které bych mohl využít? Myslím tím, na co si dát pozor.
a ještě jenom doplním k tomu předchozímu, že mě kámoš zrazoval od toho, abych to kupoval od soukromýho prodejce, páč když tam pro to pojedu a zaplatím mu to hned tam,.. vemu auto a pojedu domů, tak budu čekat, až on tam vyřídí ten COC list a pošle mi ho... alespoň takhle jsem to pochopil a proto už teď hledám jen auto, která jsou prodávaná v bazarech... Pokud je tohle něco úplně mimo, tak se omlouvám za stupidní dotaz.
a úplně poslední věc je, že jsem si už vybral auto a je na něm ještě A1 garantie... po nějakým googlování jsem zjistil, že je to packet prodloužené záruky přímo od fordu. Chtěl bych se zeptat, jestli o tom víte někdo něco víc, jako jestli je to plná záruka, která se vztahuje na všechno, pokud je nějak standartně daná, tak jak dlouho ještě bude platit, když auto je vyrobený v roce 2005 a jestli jí vůbec můžu uplatňovat u nás, když si auto kupuju z ciziny,... díky za odpovědi
a ještě jenom doplním k tomu předchozímu, že mě kámoš zrazoval od toho, abych to kupoval od soukromýho prodejce, páč když tam pro to pojedu a zaplatím mu to hned tam,.. vemu auto a pojedu domů, tak budu čekat, až on tam vyřídí ten COC list a pošle mi ho... alespoň takhle jsem to pochopil a proto už teď hledám jen auto, která jsou prodávaná v bazarech... Pokud je tohle něco úplně mimo, tak se omlouvám za stupidní dotaz.
a úplně poslední věc je, že jsem si už vybral auto a je na něm ještě A1 garantie... po nějakým googlování jsem zjistil, že je to packet prodloužené záruky přímo od fordu. Chtěl bych se zeptat, jestli o tom víte někdo něco víc, jako jestli je to plná záruka, která se vztahuje na všechno, pokud je nějak standartně daná, tak jak dlouho ještě bude platit, když auto je vyrobený v roce 2005 a jestli jí vůbec můžu uplatňovat u nás, když si auto kupuju z ciziny,... díky za odpovědi
Naposledy upravil(a) Maverick_cz dne 26.06.2008 23:41, celkem upraveno 1 x.
Focus II Titanium X 2005, 3dv, 2.0 TDCi

-
- Test driver
foki ma ale tento mtor chiply