Automatická prevodovka - čo najviac o nej

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Quickie
Moderátor
Moderátor

Automatická prevodovka - čo najviac o nej

Příspěvek od Quickie » 10.03.2008 22:18

Zdravím priatelia.
V prvom rade chcem pochvalit toto forum. Našiel som ho cez googla.
V dohladnej dobe totiž zvažujem kupu auta. Silnym favoritom je prave Focus II. Dá sa povedať, že som už rozhodnutý. Ešte neviem ako na tom budem finančne a či sa mi teda podarí kupiť nove alebo dotiahnut nejaku jazdenku z nemecka a pod. Myslim, že teraz ked prichádza Focus III, tak dvojka pôjde cenovo trosku dole. Teda v to aspon dufam, ze budu vyhodne akcie. O aute som uz precital par recenzií, velmi sa mi páčia aj vlákna na tomto fore.
K veci..: Jedinou mojou podmienkou je, aby auto malo automaticku prevodovku. A o nej som prave vela info nenasiel. vlastne skoro žiadne. Som totiž vozíčkar a budem si musieť dat auto prerobit na ručne ovládanie. No a prave z toho dôvodu je pre mna automat podmienkou. Pretože pri manualnej prevodovke by sa musela domontovavat elektronicka spojka a tá sa rada kazí /mam info od "kolegov" vozíčkarov/

Takže by som poprosil tych ktorí maju focus automat aby sem napísali čo najviac postrehov, rád, ako auto zabehnut, aku ma spotrebu, na co davat pozor atd.. Po Fiate 125p A škode 120 to bude moje najlepsie auto, tak si musim dat záležat :D

Vdaka

EDIT: Poprosil by som admina alebo moderatorov aby temu presunuli do spravnej sekcie "motor". Akosi som to omylom zaradil sem.

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatická prevodovka - čo najviac o nej

Příspěvek od TripleJay » 10.03.2008 23:20

No, pravdu povediac, v zivote som FoFo II s automatom nevidel :roll: Sam sa aj tomu cudujem, nakolko v nizsej strednej triede je relativne dost ziadana (aj ked nie u nas asi).
Skus kontaktovat Usak-a, on ma sice FoFo I ale tiez je vozickar, bohvie ako to ma vymyslene.
Prajem nech sa podari najst nejaky exemplar s automatom a bude si moct paradne zajazdit a aj prikvitnut na nejaky zraz :wink:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 11.03.2008 07:14

zalezi jaky motor , kolik na nej mas > nove nebo jete > z toho vyplyne na co si dat pozor ale myslim si ze tu asi neni nikdo kdo by mel dvojku v automatu . v nemecku jich do 300000 par je ale jen benzinove diesel je drazsi .

akce , na ojetem moc akci nebude a akce se vetsinou davaji na vyrobena auta aby sejich zbavili a neverim ze by ford delal automaty dopredu , ten bude na objednani .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 11.03.2008 07:31

diky za odpovede chlapi.

Foki uz som aj mal v plane ti napisat ss, kedze som sa tu dočital ze sa vyznas...
Moje financie závisia od toho, ci mi socialka schvali prispevok na auto. Ako zdravotne tažko postihnuty narok mam. Potom by som do auta mohol teoreticky vrazit 350 až 4OO tisíc SLOVENSKYCH korun. /t.j. nejakych 10 600 až 12 100 €/. Zatial su ale moje financie v štadiu riešenia. To je na dlhe vysvetlovanie. Po aute sa uz ale pozeram vopred aby som si bol neskor isty, že ANO, PRESNE TAKE CHCEM! Pozeral som par nemeckych stranok, za tie peniaze sa daju doniest celkom slusne focusy s dobrym poctom najazdenych km. Motor by mal byt 1.6 benzin 74kW. Diesla nechcem. Fakt by som rad zohnal slusny kus lebo aj cloveku bez telesneho handicapu urcite nerobi radost behat po servisoch. Foki mas nejake skusenosti aj s automatom s motorom 1.6?

EDIT: tu akciu som myslel samozrejme na nove auto.teraz u nas ide focus II za tieto ceny http://www.ford.sk//data/2-08/15-2//focus_0802.x.pdf
mozno este klesnu a mozno by som ako ZTP este dokazal nejaku zlavu navyse zjednat. Uvidim

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 11.03.2008 08:44

myslím,že s 1.6 bude celkom problém zohnat automata..ak som ho niekedy videl, tak hlavne v silnejších motorizáciach..
čo tak popremýšlat s dovozom z usa? :?:

jamaka
Test driver
Test driver

Příspěvek od jamaka » 11.03.2008 09:00

chmelko - no neviem ci v USA budu montovat do auta motor 1,6, mozno tak to nejakej trojkolky :)
Ale nie, v statoch mas min 2,0 a este ten ich hrozny model co vyzera otrasne.
V starych 1,6-kach je automat. V tych novsich to bude ta nova prevodovka Durashift(zevraj dost dobra) a videl som to aj pri motoroch 1,6 a nie je ich tak malo. Takze da sa aj vybrat. No do 400t asi novy v automate tazko zozenies.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 11.03.2008 09:17

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 11.03.2008 09:19

jamaka píše:..... V starych 1,6-kach je automat. V tych novsich to bude ta nova prevodovka Durashift(zevraj dost dobra) a videl som to aj pri motoroch 1,6 a nie je ich tak malo. Takze da sa aj vybrat. No do 400t asi novy v automate tazko zozenies.
pravdu díš, jedna tu kdysi byla na prodej :wink:
no a ty zirafákovy odkazy splňují i požadovanou cenovou hladinu, jen si vybrat :wink:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 11.03.2008 09:40

kurnik tak ten s MS design je ozaj pecka!!! To keby som na okna nalepil modru nalepku s vozikom tak by zase boli reči že sa invalidi maju na slovensku priliš dobre :roll:
škoda ze nemate nejake osobne skusenosti s automatom, ake to je živé, niečo okolo spotreby a tak.. no neva.. diky vam aj za toto. Celkom rad by som sa zaradil do rodiny FOFO :D

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 11.03.2008 09:45

S automatom skusenost mam,ale este zo starej Sierry.Rodicia ho mali s motorom 1,8 benzin.Vozenie komfortne,dynamika skromna a spotreba oproti klasike a hlavne v meste o hodne vyssia.Aspon tolko v kratkosti...
Usak ti napise urcite viac.

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 11.03.2008 11:08

ono dynamiku až tak neriešim. V mojom pripade však bude práve automat oveľa svižnejší ako manuál. Ako som písal vyssie, keby som kupil manuál tak by sa musela domontovat elektronická spojka. A tá kým preradí stupen, tak auto dosť stratí na rýchlosti. Po rovinke este ako tak, ale keby som chcel niekde v kopci podradit... no... nebavilo by ma to. Robil som si teraz preskolovacie jazdy na ručne ovládanie na Fabii s takou spojkou, takže viem o com hovorím. Aj pár kamošov na vozíku jednoznačne odporucaju automat. Tam budem mat v podstate jedinu páku, ktorou sa ovláda plyn a brzda. Vsetko mechanika. Ziadna elektronika navyse. Pri manualnej prevodovke by som mal zvlast plyn, zvlast brzdu a k tomu este radit rychlosti. Dost nekomfortné a chaotické. Samozrejme keby som nebol ZTP tak na automat ani nepozriem. Vzdy som bol a budem zástanca manualu. Prre mna vsak bude automat z nudze cnost

jamaka
Test driver
Test driver

Příspěvek od jamaka » 11.03.2008 11:15

Quickie - no neboj sa, zasa tak tragicke to s tou rychlostou nebude. Jazdil som chvilu s kamaratovym Mondeom 2,0TDci 116PS v automate a bolo to dost v pohode. je pravda ze je to diesel a ma vecsi krutak, ale tie auta uz nie su to co stareeeeeeeeee automaty :) spotrebu pocitaj tak 1-1,5 naviac a v meste do 2l viac ako pri normal aute.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 11.03.2008 11:16

z toho čo píšeš, tak určite neprerábaj manual...kamarati asi vedia lepšie ako my,ktorý by sme sa s tvojou mašinkou nevedeli ani rozbehnut..
prajem vela stastia s vyberom :wink:

racetiger
Junior
Junior

Příspěvek od racetiger » 11.03.2008 16:17

Quickie píše:kurnik tak ten s MS design je ozaj pecka!!! To keby som na okna nalepil modru nalepku s vozikom tak by zase boli reči že sa invalidi maju na slovensku priliš dobre :roll:
Jezis kurva ser se na lidi, at se treba poserou. Je neco jinyho kdyz z auta vyleze nejakej votlemenej hajzl, ktery ma na to aby si tu znamku koupil. Tebe se to netyka a pokud lidi jsou tak blbi a zavidej ti, tak si myslim ze zrovna tobe nemaji co. :evil:

Omlouvam se za trochu tvrdsi slova, ale uz jenom to, ze clovek se ZPS premysli tak, ze mu to nekdo bude zavidet, to je vrchol a pozustatek minulyho rezimu, kde se o postizenych nemluvilo a radsi se preslo na druhy chodnik, aby se nemuselo treba na ne kouknout.Nejsem zadnej beranek ale jsou veci co me dokazou nadzvednout a tohle je jedna z nich. Nezlobte se, prosim, ale musel jsem to napsat a beru za to veskerou zodpovednost.
Obrázek

Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 11.03.2008 16:38

racetiger
ja som to myslel ako ironiu. samozrejme ze by som kaslal na reakcie okolia aj ked na 100% viem, ze by boli take ako som to napisal vyssie. Nerozculuj sa. Nepisal som to v zmysle sebalutosti alebo nieco podobne. Som so svojim handicapom vyrovnany a zmiereny. Prave preto sa snazim dostat k autu aby moj zivot napredoval. Len preto ze som na voziku, nemienim ostat sediet doma medzi styrmi stenami a hanbit sa za svoj osud. Taky hnup nie som. Takze v poho. Keby mal niekto nejake pripomienky tak mu poviem, ze si to s nim rad vymenim. Nemal by som handicap. Sadol za volant kamionu ako v minulosti a na takeho focusa zarobim za necely rok. Takto to mam trosku stazene ale auto bude tak ci onak... :D
Sorry ze som ta tak nabudil... :twisted: :mrgreen:

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“