Vstřikování TDCi

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Chlumacek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Vstřikování TDCi

Příspěvek od Chlumacek » 03.05.2006 14:32

Mám dotaz z Vašich zkušeností ke vstřikování u TDCi. Mám Focus TDCi 115PS, a z řady úst jsem už slyšel, že tento motor je dobrý, ale choulostivý na naftu a používáním nekvalitní nafty dochází k poškozování vstřikování. Zajímá mě, jaké jsou prvotní přiznaky poškozeného vstřikování a případně, zdali lze nějakým způsobem zjisit, v jakém stavu vstřiky jsou a okrajově, když mě něco takového potká, jaká je cena opravy poškozeného vstřikování?
Ford Focus combi 2002, TDCi 115 PS
[url=https://www.volny.cz/jasiomen/Focus/Black.htm:2vnpaoub][img:2vnpaoub]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:2vnpaoub][/url:2vnpaoub]

masox
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od masox » 04.05.2006 07:01

Nechci tě nějak strašit, ale přesně o tomto mluvily cca před rokem v autosalonu v TV - je choulostivý na nekvalitní naftu.
Co se týče příznaků a případných oprav ti řeknou odborníci - do toho nevidím.
MASOX
FORD focus 1,6 16V SEDAN - 1999 GHIA brčál metla
Obrázek

Krabator
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krabator » 05.05.2006 20:08

Když jsem focuse koupil asi třikrát jsem natankoval u levné pumpy přesně podle svých předchozích zvyků.. Po pohovoru s lidmi se zkušenostmi s moderními turbodiesly (sice převážně koncern Volkswagen) jsem už nic jiného než Shell do auta nenalil. Projevilo se to v nižší spotřebě a vyšším výkonu.. Není jen Shell, ale i jiné kvalitní značky pohonných hmot (Aral, OMV...). Ty jsem zatím nezkoušel. Co se týče oprav a nákladů, nemám s tím zatím chválabohu žádné zkušenosti, v tom ti neporadím.
Focus 1.8 TDCi, 115k., 5dv., 2002

patmat
Nováček
Nováček

Příspěvek od patmat » 10.05.2006 21:46

Tankuju pokud mozno jen u Shellu pripadne jinych velkych firem. Commonraily obecne jsou na kvalitu nafty choulostivy, neodvazil bych se do toho nalejt neco pochybnyho. Stejne jsem zachazel i s predchozim JTD a najel na nem za rok a pul 70tkm bez nejmensiho problemu s motorem. Fritovaci olej holt jedine do traktoru :-) Kdyby byly nacaty vstriky, auto by asi hur jelo, cukalo atd., ale osobni zkusenost s tim nemam.
kombík 1.8 TDCi 85kW (FII 2006)

Odpovědět

Zpět na „Motor“