Pomoc při koupi předního světla
- michalp
- Nováček
Pomoc při koupi předního světla
Potřeboval bych poradit při koupi nového předního světla na Focuse 2000.Je mi nabízena levnější varianta cca 1600kč a dražší 2800kč.Ale zatím mi nikdo neřekl jaký je v tom rozdíl,zda platím víc za značku či to levnější hůř svítí.Máte s tím někdo zkušenosti?Moc peněz nemám,tak nechci zbytečně vyhazovat prachy.Předem dík za radu.
-
- Test driver
Re: Pomoc při koupi předního světla
tak okrem ceny si fakt nic ine nenapisal..
takze to je nieco ako, mozem kupit focusa za 100tis, ale aj za 200tis..ktorý viac sa mi vyplati??
neviem či maš namysli nove, alebo origo-versus nahražka a pod..
takze to je nieco ako, mozem kupit focusa za 100tis, ale aj za 200tis..ktorý viac sa mi vyplati??
neviem či maš namysli nove, alebo origo-versus nahražka a pod..
- michalp
- Nováček
Omlouvám se,svetla jsou nová.Jsou to náhražky a to dražší je srovnatelné s originálem.
- Ahmed
- Test driver
Maji obe svetla motorky naklapeni nebo ani jedno?
Byt tebou, tak si koupim nove obe predni svetla z modelu po faceliftu, bude ti to svitit o hodne lepe a hlavne nepopraskaji, atd.

- michalp
- Nováček
Sám nevím jestli jsou s motorkama,ale vzhledem k ceně si myslím že nemají.Ještě jsem se neptal.
- staroch
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Já bych asi kupoval originály. Samozřejmě s motorkem na nastavení.
Autopal vyrábí na fofo 1 jen halogeny a ty všeobecně svítí trochu blběji než výbojky (ale já je také na fofo mám). Hella vyráběla už na fofo 1 výbojky - to jsou takové ty čočky - a ty svítí mnohem lépe.
tlumené:
Výbojka - mnohem lépe osvětlená část kam to má svítit, a tam kde má být tma (nahoře) je opravdu tma, ostrá hranice mezi světlem a tmou - ostré světlo, ale neoslňuje.
Hallogen - přechod ze světla do tmy méně ostrý (možný sklon k oslňování přesto že v dálce, blízko hranice tmy již není tak ostré světlo)
Dálkové:
Výbojka - pokud je to systém "bihid", rozsvítí se dálková žárovka a k tomu se výbojka také přepne na dálkovou (větší palba - dálková výbojka+Dálková žárovka H1).
Hallogen - rozsvítí se dálková žárovka a tlumená zhasne. Svítí jen jedna žárovka H1=klasika.
Ceny neznám, jen píšu rozdíly mezi světly - zkouším je, a tak to vidím každý den v práci.
Tak jestli ti to pomůže...
Autopal vyrábí na fofo 1 jen halogeny a ty všeobecně svítí trochu blběji než výbojky (ale já je také na fofo mám). Hella vyráběla už na fofo 1 výbojky - to jsou takové ty čočky - a ty svítí mnohem lépe.
tlumené:
Výbojka - mnohem lépe osvětlená část kam to má svítit, a tam kde má být tma (nahoře) je opravdu tma, ostrá hranice mezi světlem a tmou - ostré světlo, ale neoslňuje.
Hallogen - přechod ze světla do tmy méně ostrý (možný sklon k oslňování přesto že v dálce, blízko hranice tmy již není tak ostré světlo)
Dálkové:
Výbojka - pokud je to systém "bihid", rozsvítí se dálková žárovka a k tomu se výbojka také přepne na dálkovou (větší palba - dálková výbojka+Dálková žárovka H1).
Hallogen - rozsvítí se dálková žárovka a tlumená zhasne. Svítí jen jedna žárovka H1=klasika.
Ceny neznám, jen píšu rozdíly mezi světly - zkouším je, a tak to vidím každý den v práci.
Tak jestli ti to pomůže...
FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz

Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.
- michalp
- Nováček
Moc vám děkuji za radu 

- slepik
- Nováček
Uvažuji,ne koupím si nové světla na fofo 99 ,ale potřebuji radu ohledně výběru.mám vybrané:http://www.tuningshop.cz/cira-optika-3/ ... -01-chrom/ jak je to s STK,nebude problém?A co výměna není tam nějaké překvapení,konektory,kable atd.Nebo můžete doporučit nějaké jiné.Díky
1.6 16V Zetec 99/00 limited edition
- staroch
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nevím
Dobrá rada nad zlato...

Dobrá rada nad zlato...
FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz