nakup FF z Nemecka
-
- Test driver
nakup FF z Nemecka
focusfan napsal:foki doplnil
zdravim všechny, přemýšlím o nákupu FF z německa. problém je, že nemám žádné zkušenosti s dovozem. můžete mi poradit:
- kolik např. stojí nechat si nějakým dovozcem dovést vybrané auto, pocitej cca od 10000-20000- jelikož si ho případně vyzkouším až v čr, je možné jej pak odmítnou (tzn. dovozce by si
ho dále prodával sám) pokud ho poveze pro tebe tak asi tezko
- jaké jsou poplatky v něměcku při koupi a přepsání vozu oni maji auto odhlasene tak ze prepis nic neni - kdybych se pro něj vypravil sám, co vše mě čeká a nemine a povinnosti zajistit si odvoz a tam prevozni SPZ (150-200euro) tady prihlasit , nebo zajistit si odtah a opet tady prihlasit
- atd., prostě vše s tím související odtahovky od 10-17kc/km , takze kdyz pojedes treba 800km jedna cesta tak pocitej od 16000-27000kc odtah , zalezi na solidnosti , protoze defacto pokud ho neznas a bude se ti podbizet s cenou a ty mu das treba 13000euro , tak uz ho nemusis videt . a zase malokdo ti podepise ze prevzal penize .
přivítám rady, zkušenosti, tipy na spolehlivé dovozce.
díky!!
zdravim všechny, přemýšlím o nákupu FF z německa. problém je, že nemám žádné zkušenosti s dovozem. můžete mi poradit:
- kolik např. stojí nechat si nějakým dovozcem dovést vybrané auto, pocitej cca od 10000-20000- jelikož si ho případně vyzkouším až v čr, je možné jej pak odmítnou (tzn. dovozce by si
ho dále prodával sám) pokud ho poveze pro tebe tak asi tezko
- jaké jsou poplatky v něměcku při koupi a přepsání vozu oni maji auto odhlasene tak ze prepis nic neni - kdybych se pro něj vypravil sám, co vše mě čeká a nemine a povinnosti zajistit si odvoz a tam prevozni SPZ (150-200euro) tady prihlasit , nebo zajistit si odtah a opet tady prihlasit
- atd., prostě vše s tím související odtahovky od 10-17kc/km , takze kdyz pojedes treba 800km jedna cesta tak pocitej od 16000-27000kc odtah , zalezi na solidnosti , protoze defacto pokud ho neznas a bude se ti podbizet s cenou a ty mu das treba 13000euro , tak uz ho nemusis videt . a zase malokdo ti podepise ze prevzal penize .
přivítám rady, zkušenosti, tipy na spolehlivé dovozce.
díky!!
- bluepeter
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: nakup FF z Nemecka
Zdravim ,, tak moja rada je chod si ponho sam , nieje to take komplikovane ako sa ti to zda , ja som si bol sam pre svoje 2 predchadzajuce auta a to ani neviem slovo po nemencky
. Nic sa nevyrovna tomu ze si mozes auto sam vyskusat , poripade ked sa ti nieco nepaci je vzdy moznost dohodnut sa na cene . Inak moj znamy ma zaujimavu skusenost . Nechal si doviest auto cez svagra (cize rodina ) a ked potom zistoval detaily o aute tak zistil ze auto ked sa predavalo v Nemecku tak malo najazdene 155 000 a ked mu ho svagor doniesol tak uz malo iba 75000 takze aj vlastna rodina ta odrbe . Takze moja rada je ucite ist si ponho sam alebo aspon minimalne byt tam na odskusanie a podobne .

- Ahmed
- Test driver
Ja porad tvrdim, ze bazarnici a podobni kseftari jsou lidi, kteri by podvedli i vlastni matku. Kdo se na ten dovoz moc neciti, tak jsou lidi co poradaji "zajezdy" - proste naberou 6 lidi do auta a jedou po bazarech v nemecku, sam si auto vyberes a odzkousis.
-
- Pokročilý
ja som si svoj FOFO kupil tiez v nemecku. Sice neviem po nemecky ani ceknut ale s anglictinou sa to dalo. Mal som vyhodu ze chodim na sluzobky blizko Hamburgu, tak som nemal az tak daleko do bazaru kde som nasiel auto. Potom to uz slo rychlo, bazar vybavil vsetko za mna, stacilo len zaplatit a odviezst si auto. Samozrejme skusobna jazda bola samozrejmost, dal mi kluce a spytal sa ci mi bude pol hodiny na skusanie stacit...
FFIII kombi 1.5 110kW
-
- Pokročilý
[quote="Ahmed"]Ja porad tvrdim, ze bazarnici a podobni kseftari jsou lidi, kteri by podvedli i vlastni matku. quote]
Ano, tos trefil naprosto přesně

Ano, tos trefil naprosto přesně

Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi
-
22.2 08 jsem dovezl z Mnichova Focus C-Max,jel jsem spolu z dovozcem,který se mi ozval na poptávku, a neměl o něm žádné reference.Předběžná domluva,výběr a solidní jednání k mé naprosté spokojenosti (a to jsem pěknej rejpal). Dokonce nabízí výměnu kč-eu t.č. za 25,38 bez popl.Auto bylo od prodejce v centru Mnichova (http://www.business-car.net) CENA ZA DOVOZ, PORADENSTVÍ,POSOUZENÍ VOZIDLA - 16000KČ (10KČ/KM), NAJETO 15800KM. Dovozce je z okr.U.H. Mail můžu poslat.
- racetiger
- Junior
Predpokladam ze jsi se utuknul a tech kilometru je 1580. Praha - Zelezna Ruda - Mnichov cirka 400 km.ZDENA píše:22.2 08 jsem dovezl z Mnichova Focus C-Max,........ 16000KČ (10KČ/KM), NAJETO 15800KM.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
kdyz si to spocitas, ze 1580*10=cca. 16.000, tak se urcite utuknul 

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mnohl bych se zeptat na podrobnejsi info? Rad bych tez dovezl Fordika z Nemec. Dik.ZDENA píše:22.2 08 jsem dovezl z Mnichova Focus C-Max,jel jsem spolu z dovozcem,který se mi ozval na poptávku, a neměl o něm žádné reference.Předběžná domluva,výběr a solidní jednání k mé naprosté spokojenosti (a to jsem pěknej rejpal). Dokonce nabízí výměnu kč-eu t.č. za 25,38 bez popl.Auto bylo od prodejce v centru Mnichova (http://www.business-car.net) CENA ZA DOVOZ, PORADENSTVÍ,POSOUZENÍ VOZIDLA - 16000KČ (10KČ/KM), NAJETO 15800KM. Dovozce je z okr.U.H. Mail můžu poslat.
- Ponik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To ani nemusíš, užitečnější je turečtinabluepeter píše:...a to ani neviem slovo po nemencky.

Sorry za OT

-
- Nováček
Až si s Turkem budeš připíjet na úspěšný obchod, tak oni říkají při přípitku "ŠEREFE".Ponik píše:To ani nemusíš, užitečnější je turečtinabluepeter píše:...a to ani neviem slovo po nemencky.
![]()
Sorry za OT

Další sorry za off topic.
-
- Nováček
Plánuju taky nákup Focuse, jsem pracovně v Německu, tak ten trh sleduju hlavně tady. Co mě docela zarazilo, je rozdíl mezi cenami. Jeden prodejce v Leipzig má spoustu Focusů do 50tis km za velmi slusny ceny. Později jsem se dozvěděl na internetu, že se jedná o vozy importované odkudsi ze Španělska, kde byli údajně provozovány jako nájemní auta.
Tak by mě zajímalo, jestli s tím má někdo nějaký zkušenosti, jedná se o firmu ACL Daffner, jejich www tady http://www.acl-daffner.de/
Tak by mě zajímalo, jestli s tím má někdo nějaký zkušenosti, jedná se o firmu ACL Daffner, jejich www tady http://www.acl-daffner.de/
Ford Focus III 1,6 Ekobuřt/110kW Titanium
- madbugie
- Zkušený
tiez obkukujem dederonov... a napr. http://www.autohus.de ma kopec avetiek... pri ktorych maju take zelene placky ze DEKRA a pod. (to je nieco ako STKcka nasa ci co?)
este otazka k dovozu, sa aj niekde na policii u nich da preverit ci je auto kradnute? ked sa prihlasuje na prevozne znacky, alebo tak... nakolko su "odhlasene", aby clovek nekupil a o tyzden ho pridu navstivit prislusnici ze dakujeme za nakup...
este otazka k dovozu, sa aj niekde na policii u nich da preverit ci je auto kradnute? ked sa prihlasuje na prevozne znacky, alebo tak... nakolko su "odhlasene", aby clovek nekupil a o tyzden ho pridu navstivit prislusnici ze dakujeme za nakup...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

-
- Nováček
Dekra je firma, ktera dela mimo jine kontroly aut, tzn. ze vsechny auta s tou nalepkou maji nejaky certifikat, rekl bych, ze overuji stav a puvod vozu. Mrkni na http://www.dekra.de
Jinak az k Bremam je to z Cech nebo nedejboze ze Slovenska docela dalka.
Jinak az k Bremam je to z Cech nebo nedejboze ze Slovenska docela dalka.
Ford Focus III 1,6 Ekobuřt/110kW Titanium
- madbugie
- Zkušený
no ale sak zas 500 km hore dole... ono kolko razy do roka (za zivot) si kupuje clovek "nove" auto...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
+ 100 fordích koníkov