jen ze zvědavosti by mě zajímalo, který z motorů je lepší (dá-li se to vůbece nějak určit). Já mám 2vou litr 96kw Zetec z r. 99 a jezdí velice svižně (alespoň mám ten pocit Nyní se do ff montuje Duratec. Já osobně s tímto motorem zkušenosti nemám. Je možno říct, který je lepší a kdyžtak včem? Jde mi zejména o srovnání 2vou litříků Dík za každej příspěvek...
Duratec....modernejsia konstrukcia,vyssi vykon,optimalizovany priebeh krutiaceho momentu,optimalizovana spotreba, emisie a hluk....asi tolko v skratke...
díky ti, moc si mě nepotěšil máš s tím osobní zkušenosti (myslím srovnání obou motorů při stejném obsahu) nebo pouze usuzuješ, protože je duratec novější?
ještě doplním že 1.6duratec už mají proměnlivé časování ventilů Ti-VCT.
ty nové dvoulitry duratec mají 106kw což už je pěkné svezení a lepší kroutící moment,jak píše Žirafák,
Nemal som moznost s 2 l Duratecom jazdit.To co pisem bolo vyjadrenie od Fordu,ale logicky z toho vyplyva,ze motor,ktory je konstrukcne novsi,by mal svojho starsieho brata v parametroch,ktore dosahoval,prekonat.Ak chce Ford minimalne drzat krok s konkurenciou,musi svoje motory neustale vylepsovat.