Stránka 1 z 16

Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 17.10.2007 16:59
od silverwolf
Tak a je tu nové vlákno. Co sami vaříte - specialitky třeba i na utopence, oblíbený medovník, atd. atd. :lol: :lol: :lol:

Napsal: 17.10.2007 17:05
od taspy
Opustila tě žena a vaříš si sám, tak potřebuješ inspiraci? :lol: :lol: Jinak super nápad tohle vlákno :wink:

Ale když už je tu řeč o tom medovníku, tak tady si dovoluji dát odkaz http://www.apetitonline.cz/recept/920/medovnik.html na pravý gruzínský medovník, který peču já a zatím měl vždy úspěch!

Napsal: 17.10.2007 17:12
od zewl

Napsal: 17.10.2007 17:17
od MobyDick
Já mám nejradši pořádnej kus svíčkový opečený bez koření a před koncem ho posypu čerstě mletým barevným pepřem no a teď si jdu utřít slinu :)

Napsal: 17.10.2007 17:17
od Dany
Ááá zase sem střelil někdo něco extra. Jestli se tady budou probírat medovníky, tak to admin smaže :lol:
Takže začnem u smaženého:

Danyho česnekové placičky
Je to úplně jednoduché. Připravíme si:
15dkg eidamu
15dkg nivy
cca 3-4 stroužky česneku
1 větší vejce
strouhanku
POSTUP:
Nivu i eidam nastrouháme (stačí nahrubo), smícháme dohromady a přidáme rozetřený česnek a vejce. Ručne vše uhnětáme aby nám z toho vznikla lepkavá sračka. Z tohoto plastelinového materiálu vytvarujem malé medailonky a tak jak jsou je přímo hodíme do strouhanky bez jakéhokoli jiného obalovacího procesu. Jde to velmi snadno. Smažíme klasicky jako smažák. Podáváme nejlíp s hranolkami. Co se nesní, to se schová do lednice a sní se třeba na veču. Studené jsou velmi delikátní.
Dobrou chuť všem přeje Dany

Napsal: 17.10.2007 17:26
od Skubi
chuťovka z Focusic než ji Dany vylepšil vínem :lol: , ale i tak se nakonec snědly :wink:

Šneci z listového těsta:
1 balíček listového těsta, 15 dkg krájené šunky nebo šunkového salámu, 15 dkg krájeného tvrdého sýru, 1 žloutek, sezamové semínko, slunečnicové semínko.

Těsto rozdělíme na polovinu. Rozválíme na pláty asi 3 mm silné, poklademe plátky šunky, na to plátky sýru a zamotáme jako roládu. Potom rozkrájíme na 1 cm široké plátky, ukládáme na plech lehce vymazaný, potřeme žloutkem, rozšlehaným se dvěma lžičkami vody,¨posypeme sezamovými a slunečnicovými semínky. Pečeme při 180 °C.

Napsal: 17.10.2007 18:00
od Lexie
No ja nejcasteji a nejradeji varim rohlik s maslem... zadne nadobi, je to rychle, zasyti to a proste to splni svuj ucel :lol: :lol: :lol:

Napsal: 17.10.2007 19:21
od pette
Lexie píše:No ja nejcasteji a nejradeji varim rohlik s maslem... zadne nadobi, je to rychle, zasyti to a proste to splni svuj ucel :lol: :lol: :lol:

a navrch hořčici :wink:

Napsal: 17.10.2007 19:22
od bjuty
Super vlákno silverwolf, jdu prohrabat krabici s recepty a hlavu. A uvidíte, jak si žeru :P

Napsal: 17.10.2007 21:13
od martyG
som si najprv myslel, že ma to vlákno prelinklo na nejaký babský web, :lol: :lol: :lol: :lol: chalani, čo sa vám už miešajú hormóny, či čo..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Napsal: 17.10.2007 21:22
od Dany
martyG píše:som si najprv myslel, že ma to vlákno prelinklo na nejaký babský web, :lol: :lol: :lol: :lol: chalani, čo sa vám už miešajú hormóny, či čo..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Já na tom nic špatného nevidím. Průzkumy dokázaly, že muži vaří pikantněji než ženy. Já si nejvíce pochutnám na tom, co si usmažím. A ten pocit, když nekomu od tebe chutná je k nezaplacení. Já se nestydím za to, že umim vařit :wink:

Napsal: 17.10.2007 21:23
od misoo
Cesnakova pomazanka ala misoo - zaklad pre kazdu oslavu.
Do misky nastruhame tvrdy syr. Pridame velku majonezu. Mimo na doske napucime cesnak (cim viac, tym viac coool pomazanka!) a zmiesame so solou a ciernym korenim. Pridame do misky k syru a majoneze, poriadne zamiesame. Vzniknutu hmotu je vhodne nechat par hodin v chladnicke, nech sa chute pekne spoja. Natierame na kolecka z rohliku, sendvice, alebo hrianky...
PS: vsetkeho "psimjezene" mnozstvo, podla chuti a nalady - dobru chut :twisted:

Napsal: 17.10.2007 21:26
od misoo
Skubi píše:chuťovka z Focusic než ji Dany vylepšil vínem :lol: , ale i tak se nakonec snědly :wink:
Šneci z listového těsta:
to nevyzera vobec zle, urcite to doma vyskusame !! :wink:

Napsal: 17.10.2007 21:28
od Dany
misoo píše:
Skubi píše:chuťovka z Focusic než ji Dany vylepšil vínem :lol: , ale i tak se nakonec snědly :wink:
Šneci z listového těsta:
to nevyzera vobec zle, urcite to doma vyskusame !! :wink:
Tokaj tě vyjde zhruba na osm pětek :wink:

Napsal: 17.10.2007 21:32
od martyG
to dany:

Ja nehovorím, že je na tom niečo zlé, ja tiež občas niečo ukuchtím, len som sa pousmial nad tým, čo sa všetko človek na ford focus fóre nedočíta :lol: :lol: :lol: takže je to v pohode :wink: