Je to tento velký konektor: Je to jednoduché a nečekal jsem žádnou záludnost. Ovšem když jsem zapojil konektor zpět, zapojil jsem baterii a následně nastartoval, tak na displeji jsem měl hlášku "Motor nefunkční". Nechal jsem nastartováno a šel ke konektroru, stačilo se lehce dotknout vodičů a motor zhasnul, začala cvakat některá relátka apod. Při dalších pokusech jsem vyvolal i hlášku "Posilovač řízení nefunkční".....
Zkrátka některé kontakty nemají v konektoru pořádný kontakt, stačí se lehce dotknout některých vodičů a je opět "vymalováno". Když se na ten konektor dívám, vůbec nechápu, protože v otvorech jednotlivých pinů nevidím nikde žádné "svírací kontaktní části" fastonu, které by po zasunutí svíraly plochý protikus, tedy druhou část rozpojovacího kontaktu.
Protistrana konektoru (samec) v pojistkové skříni: V otvorech jednotlivých pinů konektoru (samice) prostě nevidím nic, co by ty ploché kontakty mělo svírat: Snažil jsem se alespoň jeden z těch fastonů vyjmout ven z konektoru, abych se podíval jak vlastně vypadá, co je to za systém a zda by to šlo případně nějak "napružit" a podobně. V prázdných, nevyužitých otvorech je vidět vždy na jedné straně taková zajišťovací plast.část, takže u využitého pinu jsem se ji snažil malým šroubováčkem zamáčknout abych faston vysunul ven, ale ani po několika pokusech se mě to nepodařilo. Takže toto jsem nakonec vzdal, protože bych to nerad nějak poničil.
Ono už jenom to, že celý konektor tam jde zasunout dosti lehce (přitlačuje se pak a zajistí tím zeleným plastovým mechanismem), není prostě normální. Protože pokud by ty fastony v konektoru skutečně dobře svíraly ploché protikusy, měl by při zasunutí ten konektpor přeci jenom klást určitý odpor. Nejsem autoelektrikář, ale jinak mě jak silová tak i slaboproudá elektřina živí celý život a nikdy se mě nestalo, aby jenom rozpojením a zapojením nějakého vícenásobného konektoru to najednou takto výrazně ztratilo na několika vodičích / pinech kontakt, když před tím to vše fungovalo normálně. Že jsem na to vůbec sahal

Pomohl jsem si jediným možným, bohužel "prasáckým" způsobem, který mě napadl. Že jsem vzal tenký špičatý nástroj a z jedné strany jsem zespodu trochu "vyhnul" spodní část fastonu ke středu. Konektor tam šel potom zasunout poněkud více "fest", hlášky na displeji žádné, vše funguje. Přesto, jelikož z toho nemám dobrý pocit, tak druhý den mě to nedalo, otevřel jsem znovu pojistkovou skříň a při nastartovaném motoru jsem jemně začal hýbat s jednotlivými vodiči. No a hláška "Motor nefunkční" tam byla opět. Bohužel, nepodařilo se mě zjistit, který konkrétní vodič / pin v konektoru, do dělá. Opět jsem odpojil baterku, rozbojil konektor a namátkou některé piny jsem více přihnul. Vše fungujer, ale už se bojím za ty vodiče vůbec hýbat.
Co vlastně můžu dělat. Napadají mě 3 možnosti:
- Vyndat původní fastony z konektoru postupně ven a pokusit se je napravit, unavené kontakty narovnat / napružit apod. Zatím však ani nevím, jak ten faston vlastně vypadá. To bylo první, co mě napadlo, ale problém je, že nevím, jak faston s vodičem z konektoru vytáhnout.
- Kdybych věděl, jak ty fastony vyndat ven a daly by se sehnat nové, klidně bych to vše překonektoroval, celkem je jich asi 17 což by neměl být takový problém. Problém je, že nevím jak je vyndat ven a hlavně, jestli se vůbec dají někde sehnat, v konektoru jsou použity dvě různé velikosti.
Celý nový konektor i s novými fastony je asi utopie, jako díl jsem to nikde nenašel. Asi bude nedílnou součástí kabeláže,, si myslím.
- Třetí možností asi je, pokusit se celý konektor sehnat někde z vrakáče. Vodiče by samozřejmě musely být odštípnuté rozumně hned v místě vstupu kabeláže do pojistkové skříně, aby se pak s vodiči mé kabeláže daly propojit. Propojení každého vodiče bych udělal potom asi fastony, které se běžně používají a tedy dají se koupit. Nebo sletováním a rozumně zaizolovat, například smršťovací bužírkou.