Predni znak do masky
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Predni znak do masky
Hledal jsem, nenasel. Slohli mi predni znak do masky, jak je pod nim zamek od kapoty, sehnal jsem si ten znak i se sroubkem a pruzinkou, ale ted nevim, jak ho tam mam dat zpatky. Nemate nekdo s timhle pls zkusenost? Diky
- Stehnak
- Test driver
Nekdo Ti snad hodi printscreen z nejakeho toho Ford programu.
Ale, kdyz sem Ti to sundaval tak tusim že ze predu byl:
- znak a pod nim pruzinka zahaknuta o takovej vystupek uvnitr znaku aby se po otoceni napruzila
- a z druhe strany masky sroubek v te objimce a dotahnout
sakra a nebo pruzinka az z druhe strany... uuuuu si nepamatuju
- znak a pod nim pruzinka zahaknuta o takovej vystupek uvnitr znaku aby se po otoceni napruzila

Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
diky, uvidim, jestli jeste nekdo se ozve.. Kdyztak pouziju tvuj navodStehnak píše:Nekdo Ti snad hodi printscreen z nejakeho toho Ford programu.

- mosad
- Junior
Ty už máš mřížku mezi světly po facelift jak sem koukal. Jinak před tím je pružinka v mřížce s vodorovnými žebry ukotvena kolmo do masky - tudíž zasuneš konec pružinky do plastu. U mřížky voštinové se přužinka zahakuje za plast mřížky. Šroubek se nedá dotáhnout, jen ho zatočíš. Ta čepička, ve které je má z vnitřní strany čtyři pacičky, které zasuneš do toho kusu se znakem. Pružinku musíš napružit - tudíž před zašroubováním aspoň o jednu otáčku jakoby zašroubovat. Tím jí napružíš a pak znak sám skočí na místo. Jinak ten znak Ford je nalepen nějakým lepidlem či silikonem na tom stříbrném podkladu, možná by stačilo sehnat jen ten znak a ne celou krytku. Na odkazu, když sem měnil mřížky je to vidět - tady už byly znaky prohozené. http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... 3&start=15 dole
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Když už jsme u toho znaku, tak předevčírem jsem o něj v OV Vítkovicích málem přišel. Byl jsem pryč jen 10 minut a capl jsem malého cigána při činu jak mě ho zrovna krade. Zvolal jsem "táhni ty ku_rvo černá" a hajzlik utek. Jenomže teď mě ten znak lítá a je volnnější než předtím. Takže kdoví co tam prasklo.. 

- opicak
- Junior
V OV - Vítkovicích (zrovna tak v OV Přívoze), nezastavovat, nenechávat auto bez dozoru ani minutu !!! (vlastní zkušenost). A zvolání ""táhni ty ku_rvo černá" je hodně trefné, ale může znamenat odběhnutí "hajzlíka" a přiběhnutí party černých bouchačů! Tam vlastně jiní než černí nejsou. Je tam tma i ve dne.Dany píše:Když už jsme u toho znaku, tak předevčírem jsem o něj v OV Vítkovicích málem přišel. Byl jsem pryč jen 10 minut a capl jsem malého cigána při činu jak mě ho zrovna krade. Zvolal jsem "táhni ty ku_rvo černá" a hajzlik utek. Jenomže teď mě ten znak lítá a je volnnější než předtím. Takže kdoví co tam prasklo..

focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA

- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem ten znak nasadil. Musel jsem vymontovat masku, protoze jinak nevim, jak bych se tam dostal. Navod:
1) vymontovat masku
2) nasadit znak do masky zepredu
3) pruzinu nasadit z opacne strany tak, aby trcel kousek pruziny primo k motoru (trci kolmo k ose masky)
4) pruzinu stlacit tim sroubkem s pacickama a dotahnout, on teda dotahnout fakt nejde, ale zasroubovat na maximum
ta pruzina ma dva konce: jeden trci po smeru osy pruziny, druhej je jako "hacek". Tak ten konec, co trci po smeru osy pruziny, musi prijit do sroubku s packama, je tam na neho takova dirka. Nafotit to bohuzel uz nemuzu, protoze uz to mam smontovany. A spadly mi pred chladic 2 bity ze sroubovaku, tak doufam, ze rychle propadnou na silnici, nez udelaji nejakej bordel v motoru
. A jak jsem hledal ty bity, tak jsem tam nasel tu puvodni pruzinu, ktera vypadla pred chladic, jak mi ten znak nejakej ten cur..k kradl 
Mimochodem kdybych ho chytil, jak mi to krade, tak nevim, nevim, asi bych mu rozkopal drzku, i kdyz jsem v jadru mirumilovny clovek...
1) vymontovat masku
2) nasadit znak do masky zepredu
3) pruzinu nasadit z opacne strany tak, aby trcel kousek pruziny primo k motoru (trci kolmo k ose masky)
4) pruzinu stlacit tim sroubkem s pacickama a dotahnout, on teda dotahnout fakt nejde, ale zasroubovat na maximum
ta pruzina ma dva konce: jeden trci po smeru osy pruziny, druhej je jako "hacek". Tak ten konec, co trci po smeru osy pruziny, musi prijit do sroubku s packama, je tam na neho takova dirka. Nafotit to bohuzel uz nemuzu, protoze uz to mam smontovany. A spadly mi pred chladic 2 bity ze sroubovaku, tak doufam, ze rychle propadnou na silnici, nez udelaji nejakej bordel v motoru

Mimochodem kdybych ho chytil, jak mi to krade, tak nevim, nevim, asi bych mu rozkopal drzku, i kdyz jsem v jadru mirumilovny clovek...
- Stehnak
- Test driver
Jsem rad ze muj-Tvuj znak nasel konecne sve prave misto
... snad uz na veky. Je fakt ze pri popisu sem jaxi na vymontovani masky zapomel... sytejne bych teda nevedel esli to je kuli pristupu potreba...

Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jo, v pohode, uz se tesim, az me to zas nejakej hajzl urveStehnak píše:Jsem rad ze muj-Tvuj znak nasel konecne sve prave misto... snad uz na veky. Je fakt ze pri popisu sem jaxi na vymontovani masky zapomel... sytejne bych teda nevedel esli to je kuli pristupu potreba...

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
V kazdem pripade odmontuj masku a z blizka se podivej z druhe strany, pripadne opatrne odsroubuj sroubek. Bud je jen povolena pruzinka nebo je napraskly plast.Dany píše:Parta černých bouchačů tam naštěstí nebyla, jinak bych to ani nezvolával. Krom rozbitého znaku bych taky mohl odejít s rozbitým ciferníkem. Skusím to nějak opravit, nový se mi kupovat nechce..
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: