Střešní nosič / příčníky FF III
-
- Nováček
Střešní nosič / příčníky FF III
Zdravím všechny.
Nevím, jestli jste to už řešili, nenašel jsem žádné stopy.
Hledám řešení na střechu FF III kombi, našel jsem Střešní nosič BöHM systém C, ale když vidím ten kov, který má přijít na kastli, tak mě běhá mráz po zádech. Docela mě překvapuje, jak málo je alternativ a jak málo témat na to vůbec (ne)najdu.
Řešil jste někdo?
Děkuji mnohokrát
Nevím, jestli jste to už řešili, nenašel jsem žádné stopy.
Hledám řešení na střechu FF III kombi, našel jsem Střešní nosič BöHM systém C, ale když vidím ten kov, který má přijít na kastli, tak mě běhá mráz po zádech. Docela mě překvapuje, jak málo je alternativ a jak málo témat na to vůbec (ne)najdu.
Řešil jste někdo?
Děkuji mnohokrát
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Střešní nosič FF III na střechu bez žlábku
proc ne original ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- enjoy
- Test driver
Tohle auto uz nema zadnou pripravu(pokud nemá integrovane podelniky), takze se pricniky montuji tzv. za dvere. Tento zpusob uchyceni je hodne haklivy na provedeni stresnich nosicu a z toho duvodu bych rozhodne nedoporucil setrit(Bohm) a rozhodne sel do Thule. Sam jsem tohle auto uz vicekrat montoval a funguje to perfektne. Nebude se ti nosic po strese posouvat a neodres si auto. Nehlede na to, ze pasuje presne, takze opravdu drzi, u Bohma bych si tim nebyl tak jisty. Ale muzes navstivit jejich prodejnu a nechat si to od nich namontovat.
Pocitej ale kazdopadne s tim, ze tento zpusob uchyceni muze na aute po case zanechat stopy.
Na http://www.thule.cz je konfigurator a tusim z hlavy, ze na focuse je kit 1634, myslim. Patky 754 a tyce 127 cm.
A ted koukam, ze ma focus pod lemy dveri fixacni body(dirky), takze ani nemusíš merit kam dat pricniky, takze to je pak uplne pohodova montaz.
Pocitej ale kazdopadne s tim, ze tento zpusob uchyceni muze na aute po case zanechat stopy.
Na http://www.thule.cz je konfigurator a tusim z hlavy, ze na focuse je kit 1634, myslim. Patky 754 a tyce 127 cm.
A ted koukam, ze ma focus pod lemy dveri fixacni body(dirky), takze ani nemusíš merit kam dat pricniky, takze to je pak uplne pohodova montaz.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
a kdyz se s enjoyem domluvis tak ti nejakou sestavu nacení , trosku do toho dela
a asi bych dal prednost kvalite pred cenou preci jen lakovat ramy strechy po montazi zahradky vyjde draz nez kvalitni pricnik

a asi bych dal prednost kvalite pred cenou preci jen lakovat ramy strechy po montazi zahradky vyjde draz nez kvalitni pricnik
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Asi bude jistější vsadit na kvalitu, docela mě překvapil samotný fakt, že tam nejsou drážky. Vyšlo mi toto http://www.sglcars.cz/produkt-stresny-n ... 1/0/14166/ pokud tedy volím tu nejlevnější variantu, docela rachot, ale asi opravdu rozumné řešení.
Jestli někdo dokáže lépe, nebráním se
Na každý pád děkuji za reakce
Jestli někdo dokáže lépe, nebráním se

Na každý pád děkuji za reakce
- enjoy
- Test driver
To jsi našel asi nejdražší...
Za tuhle částku se to dá nejenom u nás koupit s hliníkovými(Thule 969) tyčemi.
Dále do SZ
Za tuhle částku se to dá nejenom u nás koupit s hliníkovými(Thule 969) tyčemi.
Dále do SZ
- Anduril
- Test driver
Mam original pricniky, dost mozna puvodem od Thule. Pod dverma je fixacni bod, do ktereho se pricnik "zapichne", takze drzi na spravnem miste. Na strese jej spravne smeruje odtokova drazka. Pomoci prilozeneho momentoveho klice se pricnik stahne ke strese. Montaz je docela jednoducha a rychla. Pricniky maji pogumovane ty uchyty, takze to nedre lak. Cenove to taky neni zadna hruza.
Jsou to hlinkove tyce s T drazkou. Jedina nevyhoda je, ze jsou pomerne masivni a celkem uzke.
Jsou to hlinkove tyce s T drazkou. Jedina nevyhoda je, ze jsou pomerne masivni a celkem uzke.
- enjoy
- Test driver
Thule bude vypadat přesně takto http://data.motor-talk.de/data/gallerie ... 368368.jpg
- Anduril
- Test driver
Tak tyhle jsou sirsi nez original no, to bude lepsi.
Akorat je dulezite, aby dotycny mel nosice kol/lyzi atd. uchycene na T drazky. Pze objimku kolem takove siroke tyce casto neda - ja musel kupovat jiny adapter pro Thule SnowPro.
Akorat je dulezite, aby dotycny mel nosice kol/lyzi atd. uchycene na T drazky. Pze objimku kolem takove siroke tyce casto neda - ja musel kupovat jiny adapter pro Thule SnowPro.
- enjoy
- Test driver
Jojo, pravda. SnowPro řešíme adaptéry od Hakr za cca 200,-.
Ale jinak obecně řečeno ano, je potřeba dávat bacha, pokud jsou nějaké starší nosiče.
Ale jinak obecně řečeno ano, je potřeba dávat bacha, pokud jsou nějaké starší nosiče.
-
- Nováček
Nosiče na kolo mám Thule, které na montáž raději rovnou přivezu, s Enjoyem jsem se dohodl, díky všem.
-
- Nováček
Chlapi řeším taky nákup příčníku a rozhoduji se mezi origo a Thule, protože mám nabídku na nový origo za supr cenu. Ale laboruji nad tím, jestli do origo strčím čtyři nosiče na kola Thule Proride? Máte s tím zkušenost? Můžete poradit?
Enjoy - mohl by jsi mi taky nacenit tu sestavu Thule s aero tyčemi?
Předem díky
Enjoy - mohl by jsi mi taky nacenit tu sestavu Thule s aero tyčemi?
Předem díky
- Anduril
- Test driver
Podle me na original pricniky 4 ProRide nedas. Muzu ti zmerit sirku original pricniku i sirku ProRide.
-
- Nováček
Já si to myslím taky, ale jen na základě odhadu. Pokud budeš tak hodný, budu určitě rád za změření. Pak nebude pochyb a půjdu raději do Thule.
díky
díky
- Anduril
- Test driver
Tak jsem si vzpomnel, ze jsem to pred nejakou dobou resil na anglickem foru a tehda jsem ty pricniky uz meril.
Jeden (predni) ma 86cm vyuzitelne plochy ( = mezi patkama).
A druhy ma 85,4cm (zadni).
Jsou to miry na muj sedan - kombi, hatch se muze mirne lisit (vzadu), ale asi ne zasadne.
Anglan tehda psal, ze ma 4x ProRide 591 na Mondeu (ktere je sirsi, 90cm) a vejde mu to tak tak. Kdyz to zkousel vecpat na sirku 86cm, sice to prej veslo (nevim, jak vzadu), ale kola by tam uz asi nedal - pedaly, riditka.
Takze sel bych do tech sirsich pricniku. Original v tomto pripade asi nebudou ono.
Mimochodem prijdou mi hodne hlucne. Na FF2 jsem mel hranate noname a nedelaly takovy hukot, jako tyhle "aerodynamicke"
Jeden (predni) ma 86cm vyuzitelne plochy ( = mezi patkama).
A druhy ma 85,4cm (zadni).
Jsou to miry na muj sedan - kombi, hatch se muze mirne lisit (vzadu), ale asi ne zasadne.
Anglan tehda psal, ze ma 4x ProRide 591 na Mondeu (ktere je sirsi, 90cm) a vejde mu to tak tak. Kdyz to zkousel vecpat na sirku 86cm, sice to prej veslo (nevim, jak vzadu), ale kola by tam uz asi nedal - pedaly, riditka.
Takze sel bych do tech sirsich pricniku. Original v tomto pripade asi nebudou ono.
Mimochodem prijdou mi hodne hlucne. Na FF2 jsem mel hranate noname a nedelaly takovy hukot, jako tyhle "aerodynamicke"