Díky za odpovědi.
Co se týče dimmeru, tak ten můj problém neřeší (elektrický obvod budíků je stavěný na ten zelený displej a posílá do displeje asi větší proud, než do budíků s červeným displejem, tudíž je na něm větší kontrast, než by měl být). Teoreticky s největší pravděpodobnosti vím, co vyměnit, ale bylo by nejlepší, pokud by mi to někdo potvrdil - nerad dělám něco, s čím si nejsem 100% jistý (chtěl bych přehodit ty 2 transistory a jeden kapacitor z ST budíků na moje budíky).
Co se týče správného typu ledek, tak tím to bohužel taky nebude. Červené ledky pod displejem jsem přepájel z ST budíků. btw. experimentováním s typy ledek jsem se taky nevyhnul - za poslední 2 týdny jsem byl asi tak 7x v gme a zhruba po desátém přepájení jsem s barvou i intenzitou konečně spokojený

. Každopádně ještě potřebuju vyřešit ten displej

. Jako test jsem zkusil odpájet na ST budících jeden transistor nad konektorem lcd displeje (viz obrázky v prvním přispěvku) a zjistil jsem, že tenhle okruh se bude pravděpodobně starat o kontrast na displeji, jelikož bez něj na displeji nesvítí žádný text (okruh vede do předposledního pinu).
Jako nejjednodušší možnost by se jevila kompletní výměna budíků za ty ST. Kdyby měly menší nájezd, tak bych to udělal

(na snížení km nemám potřebné "nástroje"

)