svetelny / destovy senzor
-
- Nováček
svetelny / destovy senzor
Mám Fiestu 11/2007 a chtěl bych si tam dodělat také dešťový senzor se světelným vč. samozatmavovacího zrcátka. Myslíte si, že montáž bude stejná jako u Focusu? Mám vše potřebné a i originální kabely z Focuse vč. konektoru do gemu. Jak případně na následnou aktivaci těchto funkcí? Děkuji
- ScorpionSX
- Zkušený
Re: Destovy / svetelny senzor
Fiesta má fyzicky odlišný GEM, takže káble z Focusu nebudú rozhodne plug&play. A na 99% si myslím že tam nebudeš mať ani žiadnu predprípravu. Skôr by som v tomto prípade išiel cestou neoriginálneho univerzálneho senzoru s ktorým bude menej roboty a rovnaký výsledok.
-
- Nováček
Re: Destovy / svetelny senzor
Počítám s tím, že to nebude plug a play. A počítám s výměnou GEMu, že nebude mít přípravu. Ale spíš se mi jedná o světelný senzor, kvůli automatickému spínání světel. Dešťák je jen bonus
Zda už někdo dělal a může poradit, čeho se vyvarovat a na co si dát pozor. Případně, zda se to pak dá aktivovat přes ELM config, nebo nějak jinak. Vše potřebné na montáž již mám doma. Jediné co nemám je případně GEM.

- ZaQik
- Admin
Re: svetelny / destovy senzor
ELMconfig fiestu neumi ... forscan ano
netusim, jestli to stavajici GEM podporuje (jestli ma uvnitr obvody, ktere jsou k tomu potreba)
prosel bych si schemata a pak se rozhodl, jestli originalni reseni nebo nejakou druhovyrobu
netusim, jestli to stavajici GEM podporuje (jestli ma uvnitr obvody, ktere jsou k tomu potreba)
prosel bych si schemata a pak se rozhodl, jestli originalni reseni nebo nejakou druhovyrobu
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Nováček
Re: svetelny / destovy senzor
Dle schématu to vypadá na obdobnou situaci jako u Focusu. GEM musí být osazen na PINu 22 signální. 15 po klíčku a zem.