Po výměně EGR ventilu nejde nastartovat

Odpovědět
Fabio88
Nováček
Nováček

Po výměně EGR ventilu nejde nastartovat

Příspěvek od Fabio88 » 28.01.2019 18:27

Ahoj přátelé. Hledal jsem různě, ale můj problém jsem nenašel.

Mám FoFo r.v. 2005 1.6 TDCi 80 kW bez DPF. Nicméně se mi zobrazila kontrolka motoru za jízdy do kopce v tahu a motor ztratil výkon - nouzák. Napojil jsem na diag - For Scan a zjistil, že je zamrzlý EGR.

Doma jsem měl jeden náhradní, vyčištěný na ultrazvuku a rozhýbaný. Rozhodl jsem se ho tam dát. Do garáže jsem normálně přijel. Vyndal starý EGR, dal nový a na For Scan nastavil nové adaptační hodnoty EGRu. Poté jsem nastartoval, motor chytnul hned, ale po dvou sekundách zakolísaly otáčky a motor zhasnul. Poté jsem již nenastartoval. Diag. házela opět chybu se zamrzlým EGR ventilem.

Tento "nový" jsem tedy demontoval a dal jsem tam ten, se kterým jsem přijel do garáže. Myslel jsem si, že když jsem s ním přijel, tak s ním i odjedu. Ale nikoliv. Motor nejde nastartovat. Ani po nastavení nových adaptačních hodnot. Startér točí a nic to nedělá. Diag už nehlásí ani žádnou chybu. Nemáte někdo zkušenost?

Dokonce u mě byl mechanik, co se zabývá vypnutím EGR softwarově, kdy po hodině klikání a kopírování nových hodnot do PCM se povedlo dát EGR OFF softwarově. Pak jsem ho zaslepil i fyzic,y a stejně to nenastartovalo. S ničím jiným jsem nemanipuloval. Nafta v nádrži je. Teď otázka čím to je?

Zavzdušněný systém při tom, když motor sám zhasl? Nějaký zkrat? Děkuji za každou radu.

Ještě na závěr. Když mám klíč otočen, tak slyším divné bzučení od naftového čerpadla. Nikdy předtím jsem tento zvuk neslyšel. Může to mít nějak souvislost?
FoFo r.v 2005 1,6 TDCi 80kW, bez DPF

ZaQik
Admin
Admin

Re: Po výměně EGR ventilu nejde nastartovat

Příspěvek od ZaQik » 28.01.2019 21:18

zacal bych zalitim palivoveho filtru, pokud to pak chvili pujde, tak asi taha vzduch do paliva
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Fabio88
Nováček
Nováček

Re: Po výměně EGR ventilu nejde nastartovat

Příspěvek od Fabio88 » 30.01.2019 18:53

Nejak tam nejde nafta. Nevim, co je spatne. Zkousel jsem i startovaci sprej a nic. Starter toci, ale nema snahu chytit.

Jeste jsem si vsiml divneho zvuku od regulatoru na cerpadle. Vydava divny zvuk, kdyz je klicek v zapalovani. Zkousel jsem odpojovat a pripojovat. Viz. video. Muze to s tim, ze auto nestartuje nejak souviset?

https://youtu.be/1HJljv6iEjg
FoFo r.v 2005 1,6 TDCi 80kW, bez DPF

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 2004 - 2011“