potřeboval bych nasměrovat s hodně otravným problémem. Z motorové části se mi jednou za čas při opatrnější jízdě ozývá opravdu ošklivý zvuk, viz. předmět.
Doufal jsem, že to vyřeší komplet výměna rozvodů s pumpou a zadních silentbloků na předních ramenech. Přidal jsem k tomu zimní prohlídku Ford a geometrii, nic se nenašlo. Taky jsem to odhadoval na ložisko spojky, ale to se nepotvrdilo... Může to být taktéž na podvozku.
Ten zvuk jde nepravidelně slabě slyšet při rozjezdu, když řadím z 1 na 2 cca při 2.000 otáčkách a jsem lehce nad 20km. Slabě to jakoby "hrábne" do plynového pedálu. To bych jinak neřešil. Problém je spíše v tom, když jedu na nerovné, klikaté silnici většinou směrem z kopce kolem 50 km. (zařazeno 3,4) Z ničeho nic to drhne takovým dutým, řinčivým zvukem cca 2 - 3 sekundy a je to fakt na palici...

V ten moment ubírám na plynu a pak to z ničeho nic přestane. Dnes jsem to byl projet s technikem a samozřejmě se žádná závada neprojevila...

Našel jsem starší vlákno ke klikové hřídeli zde:
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=815&t=1081225
Nejvíce to vystihuje příspěvek od JirkaK, bod 3. Z toho mám fakt hrůzu... Kde začít a s jakou diagnostikou???
Díky za případné tipy.