Vypínání airbagu spolujezdce
- vasatko
- Nováček
Vypínání airbagu spolujezdce
Ahojte,
potřebuji dodělat vypínač airbagu spolujezdce. Vím, že vozit děti ve předu není bezpečné, ale to bych nerozebíral (je to na nouzovku po nefrekventované okresce do školky).
Vím že potřebuji vypínač. Myslím si že bych měl někam doplnit i kontrolku, ne? Když něco upravuji tak to chci mít pořádně a správně. Pro jistotu píšu že nemám Titanium (stropní panely apod - passat měl kontrolku tam).
Příprava na vypínač (dráty s konektorem) je v pravo u kastlíku, to jsem našel.
potřebuji dodělat vypínač airbagu spolujezdce. Vím, že vozit děti ve předu není bezpečné, ale to bych nerozebíral (je to na nouzovku po nefrekventované okresce do školky).
Vím že potřebuji vypínač. Myslím si že bych měl někam doplnit i kontrolku, ne? Když něco upravuji tak to chci mít pořádně a správně. Pro jistotu píšu že nemám Titanium (stropní panely apod - passat měl kontrolku tam).
Příprava na vypínač (dráty s konektorem) je v pravo u kastlíku, to jsem našel.

- ZaQik
- Admin
Re: Vypínání airbagu spolujezdce
kontrolka je ve stropnim panelu; bez kontrolky se Ti nepodari deaktivaci airbagu zprovoznit
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- vasatko
- Nováček
Nemůžu to právě na tomto fóru najít, ale někde (možná jiné fórum) jsem četl že stačí tu kontrolku tam dát z vrchního panelu a schovat třebas pod tapec. Stáhl bych si ji někam na viditelné místo. Jenže nevím, jestli na kontrolku je příprava a kde hledat případně dráty s konektorem.
Nebo nejde to přes toto: ebay.ca focus oem passenger indicator? Vím že toto je switch. Není ale varianta jen s kontrolkou?
Nekouknul by někdo do katalogu? Když to auto má přípravu tak je mi divné, že by to nešlo. Předem děkuji za ochotu.
Nebo nejde to přes toto: ebay.ca focus oem passenger indicator? Vím že toto je switch. Není ale varianta jen s kontrolkou?
Nekouknul by někdo do katalogu? Když to auto má přípravu tak je mi divné, že by to nešlo. Předem děkuji za ochotu.

- Anduril
- Test driver
Kontrolka je podle toho, jaky mas stropni panel a souvisejici vybavu v nem.
Pokud mas malou stropni konzoli, bez odkladaciho prostoru pro bryle, ambi light a podobne, tak by to mela byt kontrolka FINIS 1697037, cca 920 bez dph. K tomu pak je i stropni panylek s vyrezem, 1790601.
Kabel by mel byt natazen pod ten stropni panel.
Pokud mas malou stropni konzoli, bez odkladaciho prostoru pro bryle, ambi light a podobne, tak by to mela byt kontrolka FINIS 1697037, cca 920 bez dph. K tomu pak je i stropni panylek s vyrezem, 1790601.
Kabel by mel byt natazen pod ten stropni panel.
-
- Nováček
Zdravím, nechával jsem si ho dodělávat do nového FoFo a stálo mě to i s prací cca 9000,-. Mám nynější model. Kontrolka je umístěna mezi rádiem a klimatizací, vypínač ve schránce.
- Anduril
- Test driver
Ano, po faceliftu je kontrolka nad panelem klimy. Pred fl je na stropni konzoli.
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
ahojte, da sa pls deaktivovat airbag aj inak ako vypinacom v pristrojovke? Dost ma zarazilo, ze nieco take nemam.. FF 2015 titanium a plno doplnkovej elektronickej vybavy. Toto som bral ako samozrejmost a zrazu pozeram, ze v spolujazdcovej skrinke je iba zaslepka
ani si to nepamatam z cenniku a to som ho presiel neraz 
dik za info

dik za info
česť pamiatke: focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2007
-
- Nováček
Zdravim,
skusam este raz. Neda sa to prosim? Ani napr vytiahnutim nejakej poistky?
dakujem, pekny den
skusam este raz. Neda sa to prosim? Ani napr vytiahnutim nejakej poistky?
dakujem, pekny den
česť pamiatke: focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2007
- Jemar
- Zkušený
Já myslím, že výše je vše dopodrobna popsáno jak se dá udělat vypínání airbagu spolujezdce. Žádná amatérská možnost, jako vyndání pojistky, prostě není. Je to bezpečnostní prvek, tam bych se o nějaké řešení samo doma ani nepokoušel. Po namontování kontrolky a vypínače je třeba obě komponenty aktivovat diagnostikou.
Pokud vím, vždy se vypínač airbagu dával jen na přání.
Pokud vím, vždy se vypínač airbagu dával jen na přání.
- Banny
- Člen klubu
Nie som si isty, ale diagnostikou by sa mal dat tiez vypnut.