Ahoj, prosím o radu, resp. o posouzení situace.
Ford Focusu, 1.6 16 V, combi, 1999 - výměna spojky (sada LUK) - výsledek = spojka nevystavuje.
Další krok - opětovné rozebrání a stočení/soustružení setrvačníku (jednohmotový).
V tuto chvíli je spojka před znovusložením, tedy výsledek zatím neznámý. Informaci o stáčení setrvačníku jsem se dozvěděl od mechanika, až bylo uděláno...tak jsem teď zaskočený a nevím co čekat.
Je tento postup (stáčení) ok? Popř. jak moc lze stav setrvačníku posoudit před složením? Jaká další příčina by to nevypínání nové spojky mohla způsobovat?
Díky.
spojka po výměně nevypíná
- marcelV
- Nováček
spojka po výměně nevypíná
Ford Focus 1.6 16 V, combi, 1999
- Jaroslavv
- Nováček
- miki21
- Test driver
Re: spojka po výměně nevypíná
Něco se špatně poskládalo, použil se nesprávný díl, spojka nebyla správně odvzdušněná. nic jiného mně nenapadá. Stočení setrvačníku se standarně nedělá, ale pokud se líznul o chlup, tak to nebude mít žádný vliv. na nevypínání už vůbec ne.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- petulak
- Test driver
u FF nelze.Jaroslavv píše:Neměl by se seřídit spojkový válec?

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- Jaroslavv
- Nováček
- marcelV
- Nováček
Tak aktuální info je, že spojka je znovu poskládaná a už to funguje. Setrvačník měl dle mechanika na povrchu "hrby", kotouč spojky správně nedoléhal a proto nevypínala. Nikde jinde prý problém nebyl, odvzdušnění bylo ok.
Já jsem právě také nikde nenašel informaci ohledně souvislosti setrvačníku (jednohmotového) a vypínání spojky...ale nemám s tím žádnou zkušenost. Znovu rozebírání mě ale nepotěšilo.
Nicméně auto už má najeto k 300 tis km, a výměnu spojky před cca 120 tis km. Ale tehdy nevím co vše se měnilo, jestli i ložisko apod.
Já jsem právě také nikde nenašel informaci ohledně souvislosti setrvačníku (jednohmotového) a vypínání spojky...ale nemám s tím žádnou zkušenost. Znovu rozebírání mě ale nepotěšilo.
Nicméně auto už má najeto k 300 tis km, a výměnu spojky před cca 120 tis km. Ale tehdy nevím co vše se měnilo, jestli i ložisko apod.
Naposledy upravil(a) marcelV dne 25.04.2017 21:01, celkem upraveno 1 x.
-
- Pokročilý
Spíš tam něco blbě složili... Hrby na setrváku nevim nevim, tam by musel být problém i předtím.
Souviset by mohlo i propouštění spojkovýho válce - stalo se mi, že propouštěl uvnitř a spojka nevystavila úplně. Nejdřív to dělalo jen občas za studena, postupně začalo vždy za studena a pak i za tepla, nakonec jsem dojížděl jak S V3S
Byl to hlavní válec (ten v pedálu) a ven nic neteklo - co vim tak obvykle odejde těsnění pístnice a brzdovka teče ven na kobereček.
Souviset by mohlo i propouštění spojkovýho válce - stalo se mi, že propouštěl uvnitř a spojka nevystavila úplně. Nejdřív to dělalo jen občas za studena, postupně začalo vždy za studena a pak i za tepla, nakonec jsem dojížděl jak S V3S

FF MK1 kombík 1,6 74 kW FYDD 2004, 280 kkm