Projevy ABS
- p3x
- Nováček
Projevy ABS
Nazdárek! Potřeboval bych vědět jak se konkrétně projevuje činnost ABS. Dneska jsem si to na mokru vyzkoušel a kromě "kopání" do pedálu se ozvaly i takové bouchavé zvuky. A musim říct, že jsem z nich neměl zrovna dobrej pocit.. Je to normální? Netušil jsem že to je i slyšet..
Ford Focus Sedan 1.6EB 110kW, r.v. 2013, Lunar Sky
Bylo: Ford focus 3D 1.6 16V ZETEC, (74kW) r.v.2002,černý
Bylo: Ford focus 3D 1.6 16V ZETEC, (74kW) r.v.2002,černý
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
a pokud bys nám nevěřil, tak použij f-ci vyhledávání a najdeš např. tohle http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... hlight=abs 

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- astor
- Nováček
Mám FF z 5/2004 kombi.
Při aktivaci ABS se mi žádné kovové bouchací zvuky neozývají.
Ale nemyslím si že tam mám i rozdělovač brzdného účinku.
Jinak se mi zdá že auto brzdí dostatečně.
Jednou jsem ale chtěl manželce ukázat jak brzdí moje první auto se 4 kotouči.. Rozjel jsem to na 100 km/h , řekl jsem jí drž se a šlápnul jsem na to. Byl jse velice zklamaný. Bylo léto , sucho. Začal vibrovat pedál a auto jelo dál. Takže i v krizových situlacích nespoléhám na ABS ale ne sebe. Sice po zarvaní pedálu na podlahu zůstane auto ovladatelné , ale ta brzdná dráha je moc dlouhá.
Jinak v zimě na sněhu , ledě - fantastická věc !!!!
Jednou jsem ale chtěl manželce ukázat jak brzdí moje první auto se 4 kotouči.. Rozjel jsem to na 100 km/h , řekl jsem jí drž se a šlápnul jsem na to. Byl jse velice zklamaný. Bylo léto , sucho. Začal vibrovat pedál a auto jelo dál. Takže i v krizových situlacích nespoléhám na ABS ale ne sebe. Sice po zarvaní pedálu na podlahu zůstane auto ovladatelné , ale ta brzdná dráha je moc dlouhá.
FF 1.6 kombi - stříbrný 5/2004 <a href="https://img407.imageshack.us/img407/2353 ... 0.gif"></a>
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jj. taky když jsem před lety poprvé použil ABS při dojíždění ke křižovatce a jel jsem nějak móóóc rychle, tak jsem to zašláp a úplně jsem se vyděsil, jak dlouhou to mělo brzdnou dráhu. Od té doby na ABS na suchu moc nespoléhám. Mám dojem, že to v krizi brzdí míň.
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- astor
- Nováček
To je tak , když je řidič dokonalejší než technika.silverwolf píše:Jj. taky když jsem před lety poprvé použil ABS při dojíždění ke křižovatce a jel jsem nějak móóóc rychle, tak jsem to zašláp a úplně jsem se vyděsil, jak dlouhou to mělo brzdnou dráhu. Od té doby na ABS na suchu moc nespoléhám. Mám dojem, že to v krizi brzdí míň.

Ale nějaké viděšené ženě , která vyjede 3 x do roka to může i na suchu udělat spoustu práce . Nic proti ženám

FF 1.6 kombi - stříbrný 5/2004 <a href="https://img407.imageshack.us/img407/2353 ... 0.gif"></a>
-
- Test driver
by som rad vedel,ako v krizovych situaciach spoliehas sam na sebaastor píše:Mám FF z 5/2004 kombi.

-
- Test driver
to čo chlapi píšete su bludy, je dokazane, že auto s ABS je v krizových situaciach omnoho lepšie ovladatelne ako auto bez a tiež si uvedomte, že abs taží oproti klasike, ktorá trpí tzv.maslovým efektom pri šmyku, kde jedina plocha pribrzdí a jak nabaluje na seba bordel na ceste, tak kinetická energia ho ženie dalej..
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Jenda25
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- AberF
- Junior
-
- Zkušený