Rada při koupi FF Combi
- Mitsch
- Nováček
Rada při koupi FF Combi
Potřeboval bych poradit, zda je reálné koupit v této cenové relaci tento typ FF:
na vůz mám vyčleněno 160 000 - 170 000 Kč, ve výjimečném případě 180 000 Kč
Požadavky:
Ford Focus Combi
benzin 1.6i 16 V / 74 kw
rok výroby 2001 a mladší (prostě po faceliftu)
výbava nejlépe Ghia (ovšem ne v imitaci dřeva)
najeto do 100 000 km
Požadovaná výbava:
ABS
airbag (2x-4x)
klimatizace
rádio/CD
tmavá nebo stříbrná metalíza
Potěšilo by:
bedrní opěrka u řidiče
ASR
Děkuji za každou radu či příspěvek, který mi jakkoli pomůže.
na vůz mám vyčleněno 160 000 - 170 000 Kč, ve výjimečném případě 180 000 Kč
Požadavky:
Ford Focus Combi
benzin 1.6i 16 V / 74 kw
rok výroby 2001 a mladší (prostě po faceliftu)
výbava nejlépe Ghia (ovšem ne v imitaci dřeva)
najeto do 100 000 km
Požadovaná výbava:
ABS
airbag (2x-4x)
klimatizace
rádio/CD
tmavá nebo stříbrná metalíza
Potěšilo by:
bedrní opěrka u řidiče
ASR
Děkuji za každou radu či příspěvek, který mi jakkoli pomůže.
-
- Zkušený
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
já jsem na rozdíl od ostatních názoru, že Ghia po FL za tyto prachy neseženeš, na 100% ne v Německu, a jestli u nás, tak to bude paštika obouchaná ze všech stran. V německu Ghia výbava po FL začíná na 8000 eurech. Já mám pocit, že za ty prachy budeš mít problém sehnat i vůbec nějakýho slušnýho Focuse po FL, na Ghiu fakt radši zapoměň. Já měl na auto 240.000 a ghiu jsem taky nesehnal, byl jsme se podívat na dvou, obě měly bejt jak z partesu a obě byly zkurvený. Takže jsem se vrátil na německý trh a sehnal něco sle mého gusta
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
- polkiboj
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
rada
no nazdar. Vieš čo myslím si, že pri kúpe auta "
a zvlášť fokiho" je veľmi ťažké radiť. Človek ti môže len podať vlastné skúsenosti. tak tu su moje. Určite si poriadne poprezeraj všedky bazary, inzeraty....Neznamená, že auto ktoré je pekné a lacné je aj dobré. Určite si zapamätaj, že predávajúci ťa chce čo najskôr presvedčiť. Nedaj sa nahovoriť a ovplyvniť. davaj na svoje pocity. Určite si auto poriadne poprezeraj aj tie najmenšie detajli a nezabudaj na podvozok, brzdy...Zhora môže byť pekne a zo spodky môže byť niečo hodne pos..té!!!V interieru si si prezri palubnú dosku, kontrolky, skús radienie rychlosti, ručnú, preskúšaj rádio, daj ho hlasnejšie a ak sa daju nastavyť bassi tak ich daj naplnu. pri takej strednej hlasitosti budeš pekne počuť či náhodou na niektorom repráku niesu popraskané blany.určiťe by ťa štvalo, keby si si chcel"vypiecť" nejaku dobru pesničku a rušilo by ti zážitok nejake pukanie. Potom sa nehanby pričuchnúť k sedačkám. je to síce trápne ale len tak hňed zistíš či auto nebolo náhodou pod vodou. Ak to nechceš robiť tak to nermusíš. Potom prekontrolij v interiery poťahy či niesu poprepalované, potrhané... Ďalej v interieru prezri kufor, bočné zásuvky malo by tam byť aspoň trojuholník.Prezri rezervu, zdvyhák je to všedko pod kobercom.Potom pod kobercom hneď za zadnými sedačkami by mal byť hák na naskrutkovanie v prípade ťahania. v exterieru poriadne poprezeraj či niesu nejake škrabance. Tolerovať sa dá jemné šuchanice aj len také ktoré vydno pri blisknutí slnka. Prezri všedky svetlá či idú, či niesu popukané umelé kryty svetiel. potom pneumatiky či niesu zodraté, ak áno tak stoj buď za výmenu alebo za zniženie ceny. No a nakoniec choď do najhlavnejšej časti auta motora. skontroluj všedky prevádzkové kvapaliny, v priestore motora nesmie byť nijaké mastné filmi. prach samozrejme ano. Ak je niečo mastné je najvedšia pravdepodobnosť že niekde niečo presakuje. Ak sa majitel staral o auto tak je to vydieť aj na motore. Ak poprezeráš motor tak potom sa choď povoziť. Pri jazde nezabudni sledovať či prevodovka ide dobre, nezadŕha... Skús stierače nemali by zanechávať šmuhy, ak áno tak sú popraskané vplyvom slnka. Počas jazdy skús klimu ak to bude mať. mal by ti ísť po daakej max.1min. ak nebude citelný chladný vzduch je málo klimi v nádobe. poskúšaj všedky knoflíky v aute.Počas jazdy skús auto aj vytočiť. vtedy spoznáš či niesu nejaké problémi. No a na záver skontroluj servisnú knižku. Ak som na niečo zabudol alebo sa chceš iečo opýtať tak sa ozvy. Zatial sa maj. Dúfam, že som Ti pomohol.

Naposledy upravil(a) polkiboj dne 22.06.2007 16:46, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus kombi, 1.8 TDCi 74kW 100PS, r.v. 12/2003, bleck metla
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
já kupoval 09/2006 za 225tis. GHIA z "D" a krom ASR vše co píšeš. nevím jak jsou ceny teď ale myslím, že tvé kritéria by odpovídali ceně trošku vyšší než sis stanovil. ale jak říká přísloví: kdo hledá, ten najde
přeji šťastný výběr
edit: kupoval jsem v září 2006 .....

přeji šťastný výběr
edit: kupoval jsem v září 2006 .....

Naposledy upravil(a) Mira dne 22.06.2007 21:38, celkem upraveno 1 x.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
coto? jsi se asi přepsal ne? 9/2006? Ty máš v podpisu 11/2002. No každopádně to je odpovídající cena za FF Ghia po FL. Takže opravdu za ty prachy (160 až 170 tis.) koupí slušnou Ghia před FL.Mira píše:já kupoval 09/2006 za 225tis. GHIA z "D" a krom ASR vše co píšeš. nevím jak jsou ceny teď ale myslím, že tvé kritéria by odpovídali ceně trošku vyšší než sis stanovil. ale jak říká přísloví: kdo hledá, ten najde![]()
přeji šťastný výběr
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
to polkiboy: ješzě by to chtělo zjistit, zda to nebylo bořený, to mně přijde důležitější a více aktuální než nějaký škrábance v interiéru nebo prasklej reprák.
Čili doporučuji prohlédnout nebouraného Focuse, mrknout jak vypadají originál šrouby použité v motorovém prostoru a zda jsou i v kupovaném Focusu. Taky barvy jednotlivých dílů, třeba sahara má být černá. Mrknout na plastové držáky světel zda nejsou svařované či prasklé atd. Jestli nemáš zkušenosti, tak bych si s sebou někoho vzal (třeba manželku
)
Čili doporučuji prohlédnout nebouraného Focuse, mrknout jak vypadají originál šrouby použité v motorovém prostoru a zda jsou i v kupovaném Focusu. Taky barvy jednotlivých dílů, třeba sahara má být černá. Mrknout na plastové držáky světel zda nejsou svařované či prasklé atd. Jestli nemáš zkušenosti, tak bych si s sebou někoho vzal (třeba manželku

- lukyfofo
- Nováček
-
- Zkušený
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
kombi vyroben 2000 do provozu 2001 stary model ghia , ASR , ABS , 2X airbag , klima , el okna , central na DO , najeto 69000km , cena 165000kc , stribrna metaliza .
Naposledy upravil(a) foki dne 22.06.2007 21:29, celkem upraveno 1 x.
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
kupoval jsem auto v září 2006 a zbytek je v podpisuFoqus píše:coto? jsi se asi přepsal ne? 9/2006? Ty máš v podpisu 11/2002. No každopádně to je odpovídající cena za FF Ghia po FL. Takže opravdu za ty prachy (160 až 170 tis.) koupí slušnou Ghia před FL.Mira píše:já kupoval 09/2006 za 225tis. GHIA z "D" a krom ASR vše co píšeš. nevím jak jsou ceny teď ale myslím, že tvé kritéria by odpovídali ceně trošku vyšší než sis stanovil. ale jak říká přísloví: kdo hledá, ten najde![]()
přeji šťastný výběr

pro doplnění a představu: 4x airpolštáře, všechny okna v el., vyhřívané přední sedačky, vyhřívané čelní sklo, centrál na DO, loketní opěrka, el. stavitelné sedadlo řidiče, manual klima, hagusy
- polkiboj
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Odpoveď
to Foqus: Máš prvadu, že tréba hladať aj či náhodou nebolo habarované. lenže ak bolo a má perfektne spravenú klampiarčimnu tak to nemáš šancu zistit a najmä keď si lajk na nevyznáš sa. havariu najviac zistíš(ako laik) tak, že na každom skle na spodku kde je tipizácia skla (také popísané písmenká) na spodku by malo byť stále to isté osamotené číslo. To je vlastne koniec roku výroby napr. ak je 3 tak je to 2003. Ak niekde nesedí tak bolo sklo menené, čiže aj auto bolo havarované. ospravedlňujem sa, že som to neuviedol v prvom príspevku.
Ford Focus kombi, 1.8 TDCi 74kW 100PS, r.v. 12/2003, bleck metla