Mezera mezi plastovým podběhem a předním blatníkem

Zamčeno
MK2014

Mezera mezi plastovým podběhem a předním blatníkem

Příspěvek od MK2014 » 30.11.2016 20:32

Ahoj všem a prosím o radu.

Vlastním Ford Focus, MK II, r.v. 2009, najeto 90.000 km. Jelikož předchozí Focus (MK I) „pošel“ na korozi karosérie, nechci nyní už nic ponechat náhodě. Proto aktuálně řeším zanášení mezery mezi plastovým podběhem předního kola a lemem předního blatníku různým sajrajtem, což vidím do budoucna jako místo náchylné pro vznik koroze. Asi víte, co mám na mysli, přesto jsem na fotce označil červenou šipkou.

Myslel jsem, že věc vyřeší montáž originálních zástěrek. Bohužel ty, i když stály 1.000 Kč, tento problém vůbec neřeší, protože mají nízký okraj, který vůbec nedosahuje k podběhu. A jelikož mám na prazích plastové lišty, tak mi ani nepomůžou s ochranou proti kamenům.

Viděl jsem ale u nás před Lidlem stejného Focuse, který měl zástěrky, které tuto mezeru překrývaly. Zástěrky přesně doléhaly, vypadaly jako originál, nic univerzálního z Polska. Na netu jsem ale žádné takové pro můj Focus nenašel. Je jich tam spousta, mají sice zepředu vysoký okraj, který by tu blbou mezeru překryl, ale už od pohledu nemůžou pasovat pro ty plastové lišty, co mám na prahu a pro které jsou na originálních zástěrkách taková vybrání.

Máte s tím někdo zkušenost? Řešíte to nějak? Nechal jsem si sice celý spodek nastříkat, ale i tak nemám klidný spánek. Napadlo mě mezeru zatmelit černým karosářským tmelem… Ale vznikne v něm trhlinka, zateče tam, a může to být ještě horší...

Předem díky za pomoc, MK
Přílohy
1.jpg

ZaQik
Admin
Admin

Re: Mezera mezi plastovým podběhem a předním blatníkem

Příspěvek od ZaQik » 30.11.2016 22:45

domnivam se, ze funkce HLEDAT tu neni zbytecna
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 65&t=13788
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Zamčeno

Zpět na „Focus - karoserie 2004 - 2011“