vím, že se to tu řešilo a že pořád se řeší stejné problémy dokolečka, ale na tohle jsem si dovolil založit novej topic, protože i mě samotnému došlo řešení.
Mám Ford Focus I, 2001, TDDI 66kW mám to auto rád ale poslední dobou mě začal zlobit. Do 60 někdy 70 Km/h jede spolehlivě a těžko byste zaznamenali problém, jenže jak zrychlíte třeba na 75-80 km/h auto začne ujíždět do strany (do protisměru). Není to geometrii, takové spíše ucuknutí nebo cuknutí a to volantem pohnete jen o 1 cm z leva do prava a už vás to žene do protisměru, dáte nohu z plynu a auto se vrátí. Pánové nejsem debil GEOMETRII JSEM NECHAL UDĚLAL CELOU A PNEU MÁM NOVÉ SPEED GRIP ( vyvážené a zkontrolované plecháče, tlaky vyzkoušené dle ford i dle doporučení výrobce) dělal jsem pokus a nasadil jsem letní a dělá to taky, tak jsem si myslel, že to bude VYMAČKANÝ SILENBLOK, protože mě napadlo, že pokud je tento problém s 1 silenblokem bude časem i s druhým, vyměnil jsem celá ramena jak P, tak i L včetně silenbloků. PROBLÉM ZŮSTAL

Ještě jeden test jsem dělal, když vyřadíte do N a pustím to z kopce a auto zrychlí třeba na 100 a můžu si řídit, jak chci a neucukává, prostě jede jako by nic... A teď přátelé nevím, může to bejt, že když jsem v rejdu a auto se při akceleraci rozkmitá, tak něco se děje na předku? A nebo na zadní nápravě na co se mám zaměřit? Už fakt nevím... pokud jste viděli a slyšeli o podobné závadě a nebo máte nápady sem stím budu nesmírně vděčný!
Jinak převodovka je MTX.
Díky přátelé
Honza