Uložení plastového krytu pod stěrači
- LuckyLuk
- Nováček
Uložení plastového krytu pod stěrači
Musel jsem teď vytáhnout baterku na nabíječku a přitom jsem se štrachal (protože se mi nechce demontovat celý filtr atd.) s plastovým krytem mezi předním sklem a stěrači (viz Etzold FF2/CMAX, rv. 2009 - str. 248) a přišlo mi, že v drážce co zapadá do skla okna je překvapivě moc bordelu. Mimo toho, že to tam drží jen těch pár sponek a na druhé straně zapadá do skla - nemá tam přijít trochu silikonu nebo alespoň silikonová vazelínka? řekl bych, že tím dovnitř zbytečně proniká prach a voda...
Ford Focus II combi - 1.6 16V 74kW, Colorado Red, manual, pre-facelift (2006)
130 - 90 - 50
130 - 90 - 50
- viduka55
- Zkušený
Re: Uložení plastového krytu pod stěrači
Kdyz vyndavas baterku tak nemusis sundavat plast pod steraci ani filtr box. A co konkretne myslis? Lepsi by bylo nejake foto. Mozna ti to spatne nemontovali pokud nekdo menil okno nebo tak
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
Viduka55 - Ford Focus II Duratec HE 2.0, r.v. 2006, 107 KW, GHIA - Galerie

- LuckyLuk
- Nováček
Jo - že ten plast nemusím sundavat jsem zjistil systémem pokus-omyl (ke své škodě) - ale proste na jedné straně toho plastu je žlábek do kterého zapadá sklo okna - a při mírném vychlípení se pod to dostává prach, zbytky listí a jehličí, což pak s vodou proniká dál - tak jsem myslel jestli není lepší to utěsnit.
BTW Jak nemusim vytahovat filtr (nebo alespoň dát na stranu), když vyndavám baterku? Jedině kam mi s ní jde hnout je doleva, nahoru, když podle návodu odendám filtr - tak mám přístup ke sponě boku kastlíku baterie...
BTW Jak nemusim vytahovat filtr (nebo alespoň dát na stranu), když vyndavám baterku? Jedině kam mi s ní jde hnout je doleva, nahoru, když podle návodu odendám filtr - tak mám přístup ke sponě boku kastlíku baterie...
130 - 90 - 50
130 - 90 - 50
- viduka55
- Zkušený
Nevim jak presne to mas ty. Ale ja sundam horni kryt baterky, odpojim kabely, sundam predni kryt baterky (vytahuji nahoru je zasazen jen v drazce) sundam presku co drzi baterku a vytahnu baterku tak ze zvednu stranu kde je + kontakt a vytahnu ji smerem dopredu

- LuckyLuk
- Nováček
No delal jsem to poprve, takže jak říkám - přidělal jsem si víc práce než jsem musel - ale spíš než tohle mě zajímá upevnění toho plastu a zda se dá zabrátnit průniku vlhkosti a špíny pod něj (běžně mám listí i pod haubnou...)
Teď jsem ji tam dával zpět a nepřijde mi, že by to mělo být tak jednoduché jak píšeš - jeden problém je, že L přední část kastlíku baterie má na sobě přidělané svazky kabelů a klipsna zepředu je až pod filtrem a druhý, že matky držící přezku baterie jsou na delších závitech, takže na ně nestrčím žádný ořech co mám, protože je závit delší než hlouba ořechu, kde už to pak narazí do osy ráčny - takže jedna strana mi šla povolit očkovým klíčem a druhá skoro vůbec. Navíc je docela zima
a dělat to venu nen moc ok 
V každém případě radio po zadání kodu hraje ok i bez nastartování a start je ok, všechy spotřebiče pracují atd. - ale to jen na okraj, abych nemíchal dvě témata do jednoho dotazu...
Teď jsem ji tam dával zpět a nepřijde mi, že by to mělo být tak jednoduché jak píšeš - jeden problém je, že L přední část kastlíku baterie má na sobě přidělané svazky kabelů a klipsna zepředu je až pod filtrem a druhý, že matky držící přezku baterie jsou na delších závitech, takže na ně nestrčím žádný ořech co mám, protože je závit delší než hlouba ořechu, kde už to pak narazí do osy ráčny - takže jedna strana mi šla povolit očkovým klíčem a druhá skoro vůbec. Navíc je docela zima

V každém případě radio po zadání kodu hraje ok i bez nastartování a start je ok, všechy spotřebiče pracují atd. - ale to jen na okraj, abych nemíchal dvě témata do jednoho dotazu...
Naposledy upravil(a) LuckyLuk dne 22.11.2015 15:18, celkem upraveno 1 x.
130 - 90 - 50
130 - 90 - 50
- viduka55
- Zkušený
Listi pod kapotou se neubranis ja to tam mam taky. Muzes to prilepit bezbarvym silikonem nic tim nezkazis
Ja se na ty drzaky kabelu dostanu normalne rukou....na ty matky pouzivam dlouhy orech.
Ja se na ty drzaky kabelu dostanu normalne rukou....na ty matky pouzivam dlouhy orech.

- LuckyLuk
- Nováček
Nenašel jsem na webu lepší fotku - tak jsem to ještě vyfotil:

Kabel na fazete (+) je uchyceny Tckovou svorkou na přední část, vedle toho je s ochranou (-) kabel, oboje je pridelane na urovni filtru do prední části kastlíku baterie. Ten se sice dá s troškou snahy vytáhnout... ale bohužel nemám dlouhý dutý ořech - takže trochu smolík no

Kabel na fazete (+) je uchyceny Tckovou svorkou na přední část, vedle toho je s ochranou (-) kabel, oboje je pridelane na urovni filtru do prední části kastlíku baterie. Ten se sice dá s troškou snahy vytáhnout... ale bohužel nemám dlouhý dutý ořech - takže trochu smolík no

130 - 90 - 50
130 - 90 - 50