Nefunkční stahování oken

Odpovědět
rosini
Nováček
Nováček

Nefunkční stahování oken

Příspěvek od rosini » 21.05.2015 00:32

Zdravím, u Focuse r.v. 2003 mi dnes přestalo fungovat elektrické stahování všech 4 oken. Nesvítí ani tlačítko spínače blokování zadních oken a okna nejdou stáhnout žádným tlačítkem, ani přes dálkové ovládání. Neřešil tady někdo podobnou závadu? Potřeboval bych poradit, odkud začít hledat závadu.
Ford Focus ST170 Turnier

kimic
Nováček
Nováček

Re: Nefunkční stahování oken

Příspěvek od kimic » 21.05.2015 00:48

zkus pojistku stahovace oken, ty lanka jsou tam utahle fest, motor ma peknou silu a pokud se to lanko kouslo / neco stalo s motorkem tak to mohlo utavit pojistku. Pokud je tam ta pojistka vypalena, tak nebude asi jen stacit vymena, pojistky se samy od sebe nevypali tak bude problem na jednom oknu, nejvic obehane je to u ridice.
Ford Focus III Titanium Sedan, 2015, 1.5 Ecoboost (110 kW) Magnetic Grey
Ford Focus I kombi, 1999, 1.8i, v duchodu (vylety do Hornbachu)

Obrázek

kozelos
Pokročilý
Pokročilý

Re: Nefunkční stahování oken

Příspěvek od kozelos » 09.06.2015 16:42

ahoj,

dovolim si navazat v tomto tematu. Na focusu stejny rok vyroby mi tez nefunguje stahovani okna, ale pouze u spolujezdce (el. jsou jen vepredu, vzadu klicka). Pred nekolika lety uz se to stalo, opravoval to tehdy nejaky tatuv znamy, ale nevim jak a kontakt na nej uz neni.
A ted otazka - da se podle chovani nejak dopredu tipnout, v cem je problem?

popis: zacalo to tak, ze obcas okno nestahovalo, po par dnech zase stahovalo a pak zase nestahovalo, az prestalo uplne. Mam dojem, ze se motorek o neco snazi, protoze kdyz jsem stahoval u ridice a pritom zmackl tlacitko na stazeni spolujezdce, tak se to ridicovo zpomalilo.

ptam se, protoze jsem na netu nasel kolem 7 stovek novou stahovacku, jenze bez motorku. A nerad bych to hodinu rozebiral, navic jeste utratil prachy zbytecne, abych zjistil, ze problem je motorek..

diky predem

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 1998 - 2004“