Kontrolka nezavřených dveří
- rosini
- Nováček
Kontrolka nezavřených dveří
Zdravím, mám FF Turnier r.v. 2003 a včera mi začala problikávat kontrolka nezavřených dveří. Dneska už svítí trvale. Mám podezření, že je to problém v pátých dveřích, protože včera, když jsem je zabouchl, tak na chvíli zhasla. Chci se zeptat, jestli s tím někdo nemá zkušenosti, kde je tam to čidlo a jak se k němu dostat, popř, jestli se mění celý zámek. Díky za rady.
Ford Focus ST170 Turnier
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontrolka nezavřených dveří
Nejdriv bych zkontroloval stav kabelaze v prechodce do kufru ... Spinac je v zamku a musel bys pripadne vymenit cely zamek.
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

- rosini
- Nováček
Jo díky za radu, už jsem na ten svazek koukal a je to tedy hrůza. Voda, orvaná izolace, holé dráty. Přemýšlím o výměne celého svazku, ale to asi nebude žádná sranda
.

Ford Focus ST170 Turnier
-
- Junior
jestli je to jako u kombíku tak tam bude pravděpodobně prasklá hadička (no spíš černej plastovej vlnovec bejt to hadička vydržela by ) do ostřikovače a to je ten problém , kapalina do ostřikovače vypláchnula z plastové izolace kabelů změkčovadla a každý pohyb jen drtí tu izolaci na vodičích , ale není to až takový problém nahradit ty vadné kousky kabelového svazku viz foto v tématu http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... a&start=75
Focus combi 1.8 Tdci 74kW
-
- Člen klubu
tournier = kombi
limuzina = sedan
To len tak na doplnenie
limuzina = sedan
To len tak na doplnenie

-
- Nováček
Ahojte, keďže som tu našiel túto pomerne čerstvú tému, pripojím podobnú otázku.
Mal som problém so samovoľným spúšťaním alarmu, prišiel som na to, že pravdepodobne je to kvôli piatym dverám - alarm si myslel, že sa otvorili a auto začalo trúbiť. Zostala svietiť kontrolka otvorených dverí, zhasla väčšinou až po otvorení a zatvorení kufra.
Kvôli susedom som to zatiaľ "vyriešil" tým, že som odpojil konektor zámku piatych dverí - auto si teraz stále myslí, že má otvorené jedny dvere a alarm sa ani neaktivuje, takže nočné trúbenie je hádam vyriešené.
Teraz ale neotvorím zámok kufra inak ako mechanicky kľúčom (hoci tlačidlom z miesta vodiča to nešlo ani predtým - asi súvisí s problémom) a počas jazdy mi stále bude svietiť kontrolka otvorených dverí.
Dá sa to nejako vyriešiť bez toho, aby som musel meniť zámok? (Prerušiť alebo vyskratovať niektorý z drôtov do konektora alebo tak? Aby si auto myslelo, že dvere kufra sú stála zavreté napríklad.)
Mal som problém so samovoľným spúšťaním alarmu, prišiel som na to, že pravdepodobne je to kvôli piatym dverám - alarm si myslel, že sa otvorili a auto začalo trúbiť. Zostala svietiť kontrolka otvorených dverí, zhasla väčšinou až po otvorení a zatvorení kufra.
Kvôli susedom som to zatiaľ "vyriešil" tým, že som odpojil konektor zámku piatych dverí - auto si teraz stále myslí, že má otvorené jedny dvere a alarm sa ani neaktivuje, takže nočné trúbenie je hádam vyriešené.
Teraz ale neotvorím zámok kufra inak ako mechanicky kľúčom (hoci tlačidlom z miesta vodiča to nešlo ani predtým - asi súvisí s problémom) a počas jazdy mi stále bude svietiť kontrolka otvorených dverí.
Dá sa to nejako vyriešiť bez toho, aby som musel meniť zámok? (Prerušiť alebo vyskratovať niektorý z drôtov do konektora alebo tak? Aby si auto myslelo, že dvere kufra sú stála zavreté napríklad.)
FORD FOCUS 1,8 TDCi 85 kW, Ghia, 12/2004 tmavošedá metalíza
- miki21
- Test driver
koukni nejdřív, jestli není poškozená izolace v tom husím krku nahoře. jestli to tam s
zkratuje a probíjí, tak tam bude nejspíše i Tvůj problém.
zkratuje a probíjí, tak tam bude nejspíše i Tvůj problém.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
Tak som sa na to dnes konečne mal čas pozrieť a izolácia v tom husom krku nie je vôbec poškodená, vyzerá to tam byť úplne ok.
-
- Nováček
Vedel by mi teda niekto poradiť, či viem bez výmeny zámku vyriešiť svietenie kontrolky? (vyskratovaním nejakého kontaktu alebo pod.)
Ďakujem.
Ďakujem.