Nový lak?
- ZED
- Nováček
Nový lak?
Zdravím všechny!
Vyskytl se mi takový malý problém... Před nedávném se mi nějáký zlomyslný opilec prošel po kapotě. Popraskal mi lak a teď to odstupem času začíná rezivět. Nevíte jak se cenově zhruba pohybuje přelakování kapoty? Možná by to šlo i nějak provizorně zakytovat ale asi by to vypadalo hrozně. Přemýšlel jsem i o koupi nové kapoty. Ale vůbec nemám představu co to může stát a netu jsem skoro nic nenašel?
Vyskytl se mi takový malý problém... Před nedávném se mi nějáký zlomyslný opilec prošel po kapotě. Popraskal mi lak a teď to odstupem času začíná rezivět. Nevíte jak se cenově zhruba pohybuje přelakování kapoty? Možná by to šlo i nějak provizorně zakytovat ale asi by to vypadalo hrozně. Přemýšlel jsem i o koupi nové kapoty. Ale vůbec nemám představu co to může stát a netu jsem skoro nic nenašel?
- NEEO
- Test driver
- ZED
- Nováček
Ta kapota je dost poškozená, bylo to už i jednou lehce překytovaný a zamalovaný provizorně barvou. Ale teď to z toho odpadlo
... Je to těžký popsat jak to vypadá. Až budu moci tak sem hodím foto abych to trošku upřesnil. Mám obavy, že by se mi investice 5000,- do novýho laku nemusela vyplatit. Protože je to lehce zreznutý a když ne to hodím nový lak, tak je podle mě jen otázka času, kdy si koroze udělá svoji cestu. Proto zvažuji zda nebude lepší sehnat nějakou jinou kapotu.

- Jenda25
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No kapotu kupovat nemusíš, stejně když se to lakuje, tak se to celý obrousí, zakytuje, pokud je třeba, stříkne plničem, a potom lakuje, cena za 1 díl včetně práce je tak od 2 do 4 tis, záleží taky kdo to dělá, a kde to je. Na laku nešetři, pokud lakuješ pouze tu kapotu, tak si zajdi za lakýrníkem, a on ti řekne kolik barvy budeš potřebovat, taky ti zároveň by měl bejt schopnej namíchat barvu podle toho jakou budeš potřebovat, nedělej to ale podle čísla co máš barvu origo, ale spíš podle vzorníku, vona ta barva jak na ni svítí tak trochu vybledne, takže by ti to nemuselo sedět, ale stím ti všechno schopnej lakýrník pomůže, já sem lakoval nárazník a blatník na mondeu, když sem ho ještě měl, a i s prací mě to stálo 8000.
- ZED
- Nováček
No z toho jsem měl právě taky obavy, aby to stříkl do toho stejnýho odstínu. Doufal jsem, že bych se mohl vejít tak do 4000 tak by bylo fajn kdybych nemusel zalovit hlouběji do kapsy...
Ona je opravdu hodně poškozená, zima se na tom taky pěkně podepsala. Hned zítra zkusím vyhledat nějakou lakovnu a zjistit nějáký info. Byl jsem si totiž nejistej, jestli má cenu to stříkat když už je to chycený rzí.

- milos83
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Bratrovi jsem zrovna před týdnem nechával u nás stříkat kapotu. Byla celkem dost pobitá od krup. Má metalízu a z prací vyšla celkem na 3.800,-Kč. Vypadá jako nová, odstín taky super. Kdyby na ní kvůli těm kroupám nebyla taková práce, tak by prý stála tak kolem tří tisíc i z prací. Ale asi se to dost bude lišit kraj od kraje a firma od firmy.
-
- Zkušený