tak chci navazat na moje starsi tema ohledne "noveho" Focusu (viz. http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... a&start=45)
Vcera jsem byl v servisu Trotiny na kontrolu zavad:
- zadni tlumice - jeden zacina tect, ale nic hrozneho
- poblitej motor od oleje - ceka me pretesneni ventiloveho vika (nevite odhadem cenu? na autokelly - nemuzu dohledat)
- Trotina mi doda pouzitej motorek prednich steracu - ted nechodi cyklovac
- zadni stahovacky musim odlozit na jaro/leto - kdyz je zkusim, tak motorky chroupou, jak kdyby bylo namotane lanko - nemate nekdo zkusenosti pouze s opravnou sadou nebo je nutne vymenit celou stahovacku??
- vibrace volantu - prehodim auto na zimaky (plechy) + vymenit kulove cepy + geometrie - doufam, ze to bude OK
- servo je sice lehce poblity, ale nic zavazneho - olej se neztraci
- svitici kontrolka zavady emisi (typ na spatny katalyzator) - ja osobne v nem neco slysim rachtat, ale v Toritne pry nic - bylo mi doporuceno nalit aditivum a auto trochu prohnat, jestli se to nespravy - jen se bojim, abych nezas*ral pripadne cely vyfuk
jsou tam 2 lambdy, je mozne kat uplne vyhodit a navarit tam trubku nebo nutne kat musi zustat? nejlevnejsi jsem nasel od JMJ za 4000,-
cukani motoru - muj typ, ze to je vadny kat., ale bylo mi doporuceno kouknout na svicky + kabely - co tu ctu o svickach tak jenom Ford a nebo NGK, ale ty nevim jake? NGK (7586) V-Line25 (PTR5A-13) chteji v autokelly za 1ks 330,-! :-/ je mozne pouzit i NGK TR5A-10? u nich vsak pisou, ze pouze pro typ EYDG, EYDI, EYDJ - ja mam ale EYDF.
necham samozrejme zkontrolovat i kabely
zapalovaci civka to pry byt nemuze, ze u toho auta neni...a neni to blbost?!

Jinak mi vcera prestaly fungovat uplne budiky - cela palubka je podsvicena, kontroly fungujou az na MIL (zavada motoru - emisi), ale vsechny rucicky lezej. Palubni pocitac funguje. Nenapada Vas neco?
Jinak asi bude i slaba baterka - cas od casu se mi stalo, ze pred nastartovanim se mi budiky protocily nadoraz a zpet - na foru jsem se docet, ze to znaci slabou baterku. Nicmene startovani je temer vzdycky bez problemu napoprve - obcas se stane, ze se hned po startu motor dusi, ale po jednom kratkem proslapnuti vse zase v normalu.
Ted tam je nejaka obyc baterka 55, ale nevim jestli to neni na tenhle motor s klimou slabe. Mate opet nekdo doporuceni na znacku, typ baterky??
Jinak me cekaji rozvody (mozna i vodni pumpa), vsechny filtry a olej.
Mam se u techto dilu zamerit na nejakou specialni znacku nebo rozmery (u filtru)??? Mam verzi GHIA.
Predem diky za rady!!!
Autor má SZ. l.j.