prosím o radu, budu do auta instalovat onboard kameru (tzn. musím vytáhnout spínaných +12V asi od rádia, někde za přihrádkou spolujezdce umístit zásuvku a do ní zapojit adaptér od kamery nebo jinak vyřešit).
Když už to budu mít všechno rozdělaný, rád bych si dodělal USB konektor do jedné ze záslepek pod ovládáním klimy (mám tam pouze vyhřívání zadního okna). Konektor by měl sloužit pouze pro napájení (telefon apod.) po nastartování - momentálně vždycky musím zapojit adaptér do zásuvky (protože zásuvka je stále pod napětím, tak tam adaptér raději nenechávám, telefon ale připojuji celkem často, tak bych se rád zbavil zapojování adaptéru - podle mě riziko mechanického poškození).
A konečně ty dotazy:
1. Existuje originál USB zásuvka místo záslepky? Na fóru jsem myslím nějakou viděl, ale nevím, jestli originál. Případně i klidně hotový neoriginál (viděl jsem i záslepku zezadu, nechce se mi do toho řezat...

2. Pokud jsem dobře hledal, tak spínaných +12V je na pinu 16 rádia (samozřejmě si to ověřím). Víte o lepším místě odkud to ukrást, případně kolik je možné tenhle vodič zatížit? Plánuji telefon cca 500mA@12V, kamera odhadem 200mA@12V, celkem s rezervou 1A. Nebo raději přes relátko?
3. Měnič z 12V na 5V
a) vykuchat adaptér z dx.com za 2$
b) např. CPT nebo jiný měnič (tady by se nabízelo zkombinovat s kamerou a zbavit se schované zásuvky)
c) jiné (lepší) řešení???
(vše samozřejmě doplnit odpovídajícími pojistkami)
Díky