Motor nenaskočí
-
- Nováček
Motor nenaskočí
Zdravím
Už to bude víc jak 3 týdny od chvíle, co se motor rozhodnul, že nenaskočí. Zaparkoval jsem, za půl hodiny se vrátil, a od té doby nic.
Předchozí potíže byly akorát se snímačem rychlosti - VSS. Doteď jsem ho nevyměnil, ale pochybuji, že za to může.
Když nechám auto autem a za den se vrátím, motor asi na půl vteřiny chytne. Dál nic.
Palivové čerpadlo bzučí, svíčky hází jiskru, ale mokré mi nepřijdou.
Vyčistil a promazal jsem volnoběžný ventil, vyměnil zpuchřelou hadičku odvětrávání (i s ventilkem), vyměnil snímač polohy vačkového hřídele - CMP a snímač otáček motoru - CKP.
Akumulátor byl přes 10 minut odpojen a... Nic.
Měsíc předem jsem měnil originální svíčky za BOSH, a ještě pár týdnů před tím jsem nechal v servisu vyměnit rozvody s vodní pumpou.
Tušíte, co za tím může být?
Děkuji za rady
Už to bude víc jak 3 týdny od chvíle, co se motor rozhodnul, že nenaskočí. Zaparkoval jsem, za půl hodiny se vrátil, a od té doby nic.
Předchozí potíže byly akorát se snímačem rychlosti - VSS. Doteď jsem ho nevyměnil, ale pochybuji, že za to může.
Když nechám auto autem a za den se vrátím, motor asi na půl vteřiny chytne. Dál nic.
Palivové čerpadlo bzučí, svíčky hází jiskru, ale mokré mi nepřijdou.
Vyčistil a promazal jsem volnoběžný ventil, vyměnil zpuchřelou hadičku odvětrávání (i s ventilkem), vyměnil snímač polohy vačkového hřídele - CMP a snímač otáček motoru - CKP.
Akumulátor byl přes 10 minut odpojen a... Nic.
Měsíc předem jsem měnil originální svíčky za BOSH, a ještě pár týdnů před tím jsem nechal v servisu vyměnit rozvody s vodní pumpou.
Tušíte, co za tím může být?
Děkuji za rady
Focus Mk1, 1.6/74kW, r.v. 1999
- vrána
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
Re: Motor nenaskočí
Po chvilce startování jsem vyndal svíčku a mokrá nebyla, takže tak.
Palivo do válce nejde. Proto jsem taky měnil čidla. Neznám přesně jejich vliv, ovlivňují dobu vstřiku. Podle knihy bych neměl být schopen nastartovat, pokud bude vadné CKP. Výměnou jsem to vyloučil.
Nevím kde dál hledat.
Předpokládám, že by se palivový filtr ucpával postupně, takže ten to asi nebude.
Palivo do válce nejde. Proto jsem taky měnil čidla. Neznám přesně jejich vliv, ovlivňují dobu vstřiku. Podle knihy bych neměl být schopen nastartovat, pokud bude vadné CKP. Výměnou jsem to vyloučil.
Nevím kde dál hledat.
Předpokládám, že by se palivový filtr ucpával postupně, takže ten to asi nebude.
-
- Člen klubu
Na konci palivovej listy je capicka a pod nou moto-ventil. Skus, ci je v palivovej liste tlak. Ak nie, zdochlo cerpadlo (aj ked huci). Tiez skus uvolnit tlak a nasledne nechat cerpadlo system znovu natlakovat, ci to vobec zvladne. Mozno budes musiet otocit klucikom 2-3x po sebe.
Sviecky iskru hadzu? Tie Bosch si tam neviem naco daval. Mozes to hodit do smetiaka a dat tam originalne.
Nemas aspon cinsku diagnostiku, ze co pise?
Sviecky iskru hadzu? Tie Bosch si tam neviem naco daval. Mozes to hodit do smetiaka a dat tam originalne.
Nemas aspon cinsku diagnostiku, ze co pise?
- miki21
- Test driver
Jednašvestka na liště ventilek nemá. Musíš sundat přívodní hadici z lišty (ta s tím železným hříbkem) a strčit ji do petky. Poté na chvilku otočit klíčkem a uvidíš, jestli čerpadlo tlačí.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
Dík za rady, vyzkouším a dám vědět.
Diagnostiku nemám, ale pokud se naštvu, koupim jí.
A co se svíček týče, rozhodla cena. Při škole si vydělám prd, a z diskuzí na fóru jsem si jednoznačný názor neudělal. Každopádně jsem po výměně nepoznal rozdíl, takže je tam zatím nechám.
(Původní Motorcraft jsem si pro jistotu schoval)
Diagnostiku nemám, ale pokud se naštvu, koupim jí.
A co se svíček týče, rozhodla cena. Při škole si vydělám prd, a z diskuzí na fóru jsem si jednoznačný názor neudělal. Každopádně jsem po výměně nepoznal rozdíl, takže je tam zatím nechám.
(Původní Motorcraft jsem si pro jistotu schoval)
-
- Člen klubu
Zaujimave...Rumburak píše:, a z diskuzí na fóru jsem si jednoznačný názor neudělal.
Ze nemas na to popri skole? Tak naco ti je auto, ked nemas na servis? Lebo je to kuuul? Ked chces opicu, musis mat na banany.
-
- Nováček
Přesně tak. Proto jsem si ho koupil.
Chci aby všichni na sídlišti věděli jak moc jsem kuuul.
Chci aby všichni na sídlišti věděli jak moc jsem kuuul.
- smoula
- Test driver
Tak stáhni rodiče ne? At ti daj pjéťo na béňo a to dáš do servisu
- Nonid
- Test driver
To bych taky chtel dostat 

Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
- PaulP
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Slušně položenej dotaz, dobře posané ... má problém, chce radu ... a Vy na něj tímhle tónem ....
O strach fakt pro nováčka sem vůbec něco napsat.

O strach fakt pro nováčka sem vůbec něco napsat.

FieSTa ST, -38 Kg, Coil. AP Sport., Yokohama Advan Neova AD08R, Ferodo Racing DS2500, 4-b. pásy, Catback Jap Parts, Decat, Chlaz. serva D1 Spec + Millers, Cust. Carbon Intake, Silent. převodovky Powerflex, Perf. Blue, Pruhy.
-
- Člen klubu
Riesit opravu auta tak, ze nema v podstate peniaze na druhe sviecky, je tazko.
- Nonid
- Test driver
Stano, ptal se na radu, ne moralni ponauceni 

Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
-
- Člen klubu
Radu dostal.
Ze je niekto prehnane dotklivy, ked mu je nieco normalne a slusne povedane, je jeho problem. Chvalme sa vsetci navzajom. A hovorme len v dobrom. Bude nam lepsie. Alebo nie...?
Ak je to taky problem, chodte robit moralistov napriklad do galerii. Kde si niekto da fotky svojho auta a hned je tam kopu kritickych nazorov.
Ze je niekto prehnane dotklivy, ked mu je nieco normalne a slusne povedane, je jeho problem. Chvalme sa vsetci navzajom. A hovorme len v dobrom. Bude nam lepsie. Alebo nie...?
Ak je to taky problem, chodte robit moralistov napriklad do galerii. Kde si niekto da fotky svojho auta a hned je tam kopu kritickych nazorov.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
svicky hazi jiskru ? zkusit vratit puvodni co to na ne bude delat .
jeste muzes zkusit vytahnout celou lištu a zastartovat jestli davaji striky akorat si dat bacha na benzin . je na dvou sroubech a v hlave jsou gumicky co tesní a drzi tam striky , to se musi jakoby premoci .
jeste muzes zkusit vytahnout celou lištu a zastartovat jestli davaji striky akorat si dat bacha na benzin . je na dvou sroubech a v hlave jsou gumicky co tesní a drzi tam striky , to se musi jakoby premoci .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé