Ahoj Fordáci, už nějakou dobu se mi stává to že pokud je venku horko a na auto svítí slunce a je rozpálené tak se mi při určité rychlosti zasekne ručička tachometru (ve 110 Km/h) případně i jinčí rychlost.
Když ručičku stáhnu drátkem přes tlačítko tak funguje zase jak má. Pak když zastavi tak tam je 110 a při rozjezdu se rychlost počítá od 110.
Vypadá jako by to tam bylo při teple nějak roztažené a drhlo to tam nebo tak něco.
Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Nepomůže třeba rozebrání a nebo nějaké zvětšení nějakého otvoru.
Jinak hledal jsem něco okolo tohoto ale nepovedlo se mi. Tak pokud to tu je tak se omlouvám.
Díky
Zadrhávání ručičky tachometru
-
- Nováček
Zadrhávání ručičky tachometru
Ford Focus Combi 1,6 16v 74kw 2003
-
- Junior
Re: Zadrhávání ručičky tachometru
Je možný že máš trochu odchlíplou tu folii s číslama potom třeba když se to zahřeje tak ta ručička drhne o to. Na to by jí stačilo trochu povytáhnout je tam jenom nastrčená. rozebereš to tak že povolíš ty tři šrouby toho černýho plastovýho krytu vycvakáš z toho gumovej překryt od volantu (stačí na tu gumu zatlačit v místech pod tim plastem) potom celej ten plast vytáhneš směrem k sobě jsou tam ještě nějaký nacvakávačky bacha ať si těma spodníma nepoškrábeš plexi na budíkách. Potom odšroubuješ 4 šrouby co drží budíky povytáhneš strčíš za ně ruku a odpojíš konektor (je tam taková hrazdička na tom konektoru která to jistí chce to jí trošku přizvednout a oklopit doleva). Jestli tu ručičku budeš povytahovat tak dej bacha ať jí nevatáhneš celou musel bys to pak nasazovat za určitý rychlosti... A počítej s tim že je to plast takže to nepůjde nepůjde a najednou je to venku 

Ford Focus HB 2.0i r.v. 2002
Ford S-Max 2.0i r.v. 02/2008
Ford Focus HB 5dv. 1.6 16V r.v. 2001
Ford S-Max 2.0i r.v. 02/2008
Ford Focus HB 5dv. 1.6 16V r.v. 2001
-
- Nováček
Re: Zadrhávání ručičky tachometru
Díky za tip ... o víkendu se snad k tomu dostanu a uvidím zda li to bude tím. Nová přístrojovka se mi nechce shánět 

Ford Focus Combi 1,6 16v 74kw 2003