Neidentifikované zvuky zpod kapoty
-
- Nováček
Neidentifikované zvuky zpod kapoty
Zdravím,
rád bych se zeptal, zda se vyznáte natolik, že dokážete podle popisu odhadnout, kde může být chyba.
Včera se mi z neznámého důvodu zvýšila hlasitost chodu auta. Při akceleraci to dělá takový zvuk...jakoby někdo tloukl tyčí do okapu a při brždění to někdy tak jako "dře" (zvuk).
Jízdní vlastnosti jsou stejné, auto pořád táhne, brzdí, všechno v pořádku, jenom prostě začalo být nahlas.
Napadlo mě, zda by to nemohlo být uvolněným nebo praským výfukem...je to možné? Mohu to nějak ověřit?
Díky
Honza
rád bych se zeptal, zda se vyznáte natolik, že dokážete podle popisu odhadnout, kde může být chyba.
Včera se mi z neznámého důvodu zvýšila hlasitost chodu auta. Při akceleraci to dělá takový zvuk...jakoby někdo tloukl tyčí do okapu a při brždění to někdy tak jako "dře" (zvuk).
Jízdní vlastnosti jsou stejné, auto pořád táhne, brzdí, všechno v pořádku, jenom prostě začalo být nahlas.
Napadlo mě, zda by to nemohlo být uvolněným nebo praským výfukem...je to možné? Mohu to nějak ověřit?
Díky
Honza
Ford Focus 1.6, benzín, hatchback, 3 dveře, tmavě modrý, moc pěkný.
- Nonid
- Test driver
Re: Kde může být chyba
Dopln si motorizaci do podpisu a uprav nazev, pak se toho urcite nekdo znalej chytne 

Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017
-
- Nováček
Re: Kde může být chyba
Třídvéřový ford focus 1.6 benzín, r.v. 2000
A uprav název...jak?
Díky
Honza
A uprav název...jak?
Díky
Honza
- miki21
- Test driver
Re: Neidentifikované zvuky zpod kapoty
Název upraven.
Pokud sem aspoň nehodíš video se zvukem, tak těžko odhadovat co tam rachotí. Může to být vpodstatě cokoliv, co se točí...takže skoro všechno.
Pokud sem aspoň nehodíš video se zvukem, tak těžko odhadovat co tam rachotí. Může to být vpodstatě cokoliv, co se točí...takže skoro všechno.

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
Borci,
já vím, že jste ostřílení bardi a tady na tom fóru jste déle než já a tak Vám to dává pocit, že můžete diktovat pravidla. Pravděpodobně máte pravdu.
Jan bych rád poukázal na to, že to, že Ty zvuky jdou z pod kapoty jste si docela úspěšně vymysleli a přitom tvrdíte že bez videa a zvuku nemáte šanci odhadnout vůbec nic...takže pokud se nepletu, jste bezmocní bozi.
Nechci Vás urážet, jen žádám o trochu rozumu a soucitu. Mám řidičák 13. den a auto asi o 35 min méně. Zároveň jsem ale pravděpodobně starší než mnozí z Vás, takže Vás slušně prosím buď se mi pokuste pomoc, nebo se mi nepomáhejte.
A já jdu natočit to video...přestože netuším co mám točit.
já vím, že jste ostřílení bardi a tady na tom fóru jste déle než já a tak Vám to dává pocit, že můžete diktovat pravidla. Pravděpodobně máte pravdu.
Jan bych rád poukázal na to, že to, že Ty zvuky jdou z pod kapoty jste si docela úspěšně vymysleli a přitom tvrdíte že bez videa a zvuku nemáte šanci odhadnout vůbec nic...takže pokud se nepletu, jste bezmocní bozi.
Nechci Vás urážet, jen žádám o trochu rozumu a soucitu. Mám řidičák 13. den a auto asi o 35 min méně. Zároveň jsem ale pravděpodobně starší než mnozí z Vás, takže Vás slušně prosím buď se mi pokuste pomoc, nebo se mi nepomáhejte.
A já jdu natočit to video...přestože netuším co mám točit.
- enjoy
- Test driver
Hele, uvědomuješ si vůbec, že při tom popisu, který jsi poskytnul, nemá nikdo šanci cokoliv přesnějšího říct?
Už včera jsem ti chtěl napsat, že existuje jedno místo a to se jmenuje autoservis, ušetřilo by ti to spoustu starostí a hlavně času.
A jestli začalo být auto hlučnější, tak máš prasklý výfuk, ale to tady asi každý doufá, že by si dokázal poznat sám..
Už včera jsem ti chtěl napsat, že existuje jedno místo a to se jmenuje autoservis, ušetřilo by ti to spoustu starostí a hlavně času.
A jestli začalo být auto hlučnější, tak máš prasklý výfuk, ale to tady asi každý doufá, že by si dokázal poznat sám..
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
-
- Nováček
HELE - auto v servisu jsem měl a opravili mi něco jiného než oč jsem si řekl. Díky za tip.
Jak poznám prasklý výfuk?
Musím najít tu díru?
Bude vůbec vidět?
Stává se to většinou blíž k motoru, nebo ke konci výfuku?
Bude někde v Brně místo, kam si můžu zajet na takové ty dvě koleje a podívat se rozumně na spodek?
Honza
Jak poznám prasklý výfuk?
Musím najít tu díru?
Bude vůbec vidět?
Stává se to většinou blíž k motoru, nebo ke konci výfuku?
Bude někde v Brně místo, kam si můžu zajet na takové ty dvě koleje a podívat se rozumně na spodek?
Honza
- smoula
- Test driver
Na tom videu bude zvuk >podle toho se pozná co by to mohlo být. Co je na tom k nepochopení? 

-
- Nováček
Na tom toho vkusku k nepochopení mnoho není.
- miki21
- Test driver
Tady to je jak napsat mejla zubaři, že mně bolí půl huby, ať mi poradí co s tím. 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
-
- Nováček
Pánové, já myslím, že pokud se chcete kasat tím jak mi nejde pomoct, tak mi prvně odpovězte na všechny otázky, které jsem položil...nelze říct je také odpověď.
Jak říkám, nechci a nesnažím se být vůči Vám ofensivní, ale říkám Vám narovinu, že kdybyste se se mnou bavili takhle z oka do oka, tak už je to monolog.
Slušně se ptám a vy mi pořád znova a znova vysvětlujete, že se ptám špatně a přitom neodpovidáte. Při vší úctě buď mi zkuste alespoň trochu pomoct, nebo mi to přijeďte říct do očí. Děkuji za pochopení.
Honza
Jak říkám, nechci a nesnažím se být vůči Vám ofensivní, ale říkám Vám narovinu, že kdybyste se se mnou bavili takhle z oka do oka, tak už je to monolog.
Slušně se ptám a vy mi pořád znova a znova vysvětlujete, že se ptám špatně a přitom neodpovidáte. Při vší úctě buď mi zkuste alespoň trochu pomoct, nebo mi to přijeďte říct do očí. Děkuji za pochopení.
Honza
- smoula
- Test driver
OK, kam mám přijet?
Ale stejně si myslím, že ot je Troll

Ale stejně si myslím, že ot je Troll

-
- Nováček
Třída kapitána Jaroše 37c
- smoula
- Test driver
Podle FB je to mladej klučina, takže fakt nechápu tu větu, že je starší než většina znás. TO si myslí, že jsme kinderforum? 

- smoula
- Test driver
A hlavně, kdybychom se s tebou bavili z očí do vočí, tak tam budeš mít auto a budeme si to moct poslechnout, a říci co by to mohlo být. To by právě nahradilo to video. Nicméně koukám že si z Brna, a dneska asi pojedu přes Brno, tak se můžu stavit a můžeme si to povyprávět