Jaký motor do mondea na tahani lodi?
- romanva
- Nováček
Jaký motor do mondea na tahani lodi?
Hledám trochu pomoc při výběru auta. Rád bych pořídil mondeo, ale nemůžu se rozhodnout.
Vím, že někteří mě budou zrazovat od nafty, když najedu asi 15t ročně, ale z toho co potřebuju mi to stále ukazuje na ropáka. Tahám dost často vozejk s lodí cca 1500kg a občas to vytahuju z vody, což se rovná rozjezdu do slušnýho kopce. Proto jsem do výběru zahrnul nafťák kvůli spotřebě a krouťáku. Taky si myslím, že je nutný šestiqualt, protože je jednička pomalejší. A teď nevím, jestli 1.8 nebo 2.0. U dvoulitru mě straší DPF, jinak by to byla jasná volba. Teď mám C-maxe 2.0 ale ještě bez DPF, ale je to krátké a vlek s tím dost cvičí. S Maxíkem a vlekem jsem se vešel do 8L. Co poradíte? Na nové nemám, takže to bude nějaká ojetina, Vím, že to je problém sehnat solidní, ale mám čas, tak snad něco najdu. Maxe jsem taky sehnal.
Nebo opravdu jít do benzínu? Těch je jednak strašně málo a navíc dvoulitr se mi zdá na tahání slabý a 2.5 by mě asi sežral ne?
Jinak kolem komína s tím nejezdím, když jedu, tak většinou min. 100km jedna cesta - to by možná DPF nemusel zlobit ne?
Jezdím jen po silnici, takže SUV toho moc neřeší a Offrouda nechci - i když k lodi by to bylo super, ale na normální cestování se mi to nezdá.
Jaký jsou ty osmnástistovky v mondeu?
Ještě musím dodat, že se musím vejít do 250t takže na ecoboost asi nedosáhnu
Co byjste kdo zvolili na mém místě?
Vím, že někteří mě budou zrazovat od nafty, když najedu asi 15t ročně, ale z toho co potřebuju mi to stále ukazuje na ropáka. Tahám dost často vozejk s lodí cca 1500kg a občas to vytahuju z vody, což se rovná rozjezdu do slušnýho kopce. Proto jsem do výběru zahrnul nafťák kvůli spotřebě a krouťáku. Taky si myslím, že je nutný šestiqualt, protože je jednička pomalejší. A teď nevím, jestli 1.8 nebo 2.0. U dvoulitru mě straší DPF, jinak by to byla jasná volba. Teď mám C-maxe 2.0 ale ještě bez DPF, ale je to krátké a vlek s tím dost cvičí. S Maxíkem a vlekem jsem se vešel do 8L. Co poradíte? Na nové nemám, takže to bude nějaká ojetina, Vím, že to je problém sehnat solidní, ale mám čas, tak snad něco najdu. Maxe jsem taky sehnal.
Nebo opravdu jít do benzínu? Těch je jednak strašně málo a navíc dvoulitr se mi zdá na tahání slabý a 2.5 by mě asi sežral ne?
Jinak kolem komína s tím nejezdím, když jedu, tak většinou min. 100km jedna cesta - to by možná DPF nemusel zlobit ne?
Jezdím jen po silnici, takže SUV toho moc neřeší a Offrouda nechci - i když k lodi by to bylo super, ale na normální cestování se mi to nezdá.
Jaký jsou ty osmnástistovky v mondeu?
Ještě musím dodat, že se musím vejít do 250t takže na ecoboost asi nedosáhnu
Co byjste kdo zvolili na mém místě?
Ford Mondeo combi 2,5t titanium 2009
Spotřeba FORD MONDEO COMBI 2,5T 162 kW / 0 HP[/url][/img]

- enjoy
- Test driver
Re: Jaký motor do mondea?
2.2 TDCi asi nejlepší volba. Tu ale neseženeš pěknou, takže 2.0 TDCi.
Dvoulitr benzín mám a ten má problém naložený sám o sobě, natož aby táhnul 1,5 tuny.
1.8TDCi, to asi nebude ta pravá volba na tahání lodičky
Dvoulitr benzín mám a ten má problém naložený sám o sobě, natož aby táhnul 1,5 tuny.
1.8TDCi, to asi nebude ta pravá volba na tahání lodičky

Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
- hunger
- Pokročilý
2l diesel mké utahne vozejk s tunou štěrku bez problémů a s autem to prý ani necvicilo, ridila kamarádka, ktera zrovna není dobra ridicka. jinak ja do 1.8 benzínu naložil kolem 1200 kilo i s pasažéra a auto už sedělo dosti nízko. ..
Jinak co to bude za loď? Plachetnice, nebo motorak?
Jinak co to bude za loď? Plachetnice, nebo motorak?
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8
Ford Mondeo MK3 1.8
- romanva
- Nováček
Tahám jednoosej vlek cca 7,5m na tom 6m motorák. Za služebním Galaxy se to chová dobře, ale s maxem to hrká jako blázen. To auto je prostě krátký. Nemluvě o tom, že to v soupravě vypadá docela legračně - malý auto a velkej přívěs.Jinak výkonu to má dost. Spojka asi při vytahování z vody trochu trpí, ale s tím se asi smířím. Měnil jsem ji ve 170 a teď mám asi 215 a nepozoruju, že by se nějak horšila, tak si myslím, že to nebude tak hrozný. Fakt je ten, že mondeo je samo o sobě těžší a spojka bude myslím stejná.

- ZaQik
- Admin
benzin 2.0 ... bez lodi bys v tom mohl jezdit na LPG, s lodi jen na benzin
(zkusenost z rodiny)
jeste je mozna kriterium, kam tu lod vozis ... jestli az k mori, tak diesel ... ale pokud je to 2x rocne neco jako Praha-Slapy (nebo Orlik), tak by benzin stacil
(netusim, kam lod z Ceske Trebove vozis
)
(zkusenost z rodiny)
jeste je mozna kriterium, kam tu lod vozis ... jestli az k mori, tak diesel ... ale pokud je to 2x rocne neco jako Praha-Slapy (nebo Orlik), tak by benzin stacil
(netusim, kam lod z Ceske Trebove vozis

Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- romanva
- Nováček
U moře jsem zatím s lodí nebyl, ale mám to v plánu, takže zatím kotvím v Týnci nad Labem, jednou za rok třeba Slapy a Baťův kanál. Nejsem žádnej závodník, ale radši mám trochu rezervu ve výkonu.
S tím plynem - jak to snášej forďácký motory? Kdyby to šlo, tak bych klidně šel i do toho 2.5L benzínu. U dvoulitru v benzínu bych měl strach o spojku při vytahování. Ta jednička bude nejspíš dost rychlá, bude se muset dát dost plynu a spojka pujde do kopru. S maxem to vytáhnu kolem 1300 otáček. To s benzínem asi nedám.Neumím to posoudit - vždy předtím jsem měl jen malé autav benzínu. Asi by to stálo za zkoušku. Většinou to každý druhý týden spouštím a vytahuju z vody.
Jen mě napadá, jestli vůbec 2.0i bude mít aspoň 1500 na kouli
S tím plynem - jak to snášej forďácký motory? Kdyby to šlo, tak bych klidně šel i do toho 2.5L benzínu. U dvoulitru v benzínu bych měl strach o spojku při vytahování. Ta jednička bude nejspíš dost rychlá, bude se muset dát dost plynu a spojka pujde do kopru. S maxem to vytáhnu kolem 1300 otáček. To s benzínem asi nedám.Neumím to posoudit - vždy předtím jsem měl jen malé autav benzínu. Asi by to stálo za zkoušku. Většinou to každý druhý týden spouštím a vytahuju z vody.
Jen mě napadá, jestli vůbec 2.0i bude mít aspoň 1500 na kouli

- hunger
- Pokročilý
Nevyplatí si loď u moře půjčit, než to tam táhnout? Jinak docela me štve že s vrpecken můžeš jenom do 0.75 nm
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8
Ford Mondeo MK3 1.8
- mtajaffa
- Nováček
Re: Jaký motor do mondea na tahani lodi?
Taky si myslím že 2.2 by to v klidu utáhlo
Sice nemám vlastní zkušenost ale v základu 360Nm a v overboostu 400Nm by mělo stačit, navíc to moc nežere
To:enjoy - když hledáš tak najdeš krasavce s přehledem

To:enjoy - když hledáš tak najdeš krasavce s přehledem

Mondeo 2,2 TDCi Titanium X 134 kW 183 HP

- tym
- Test driver
Celkem dobře, ale nesmíš natrefit na vola montážníka. Je to línější, poznáš to na výkonu, ono sám o sobě 2,5 není až taková raketa, vzhledem k váze auta, s plynem je to ještě o fous línější. Ale na vlek by to podle mě stačilo v pohodě. Ale to už se ti spíš vyplatí ta nafta 2,2, protože s plynem jezdit levněji asi nebudeš, maximálně nastejno. Konkrétně mně žere 12-13, ale moc se s tím po pravdě nemazlím.romanva píše: S tím plynem - jak to snášej forďácký motory? Kdyby to šlo, tak bych klidně šel i do toho 2.5L benzínu.
- Anduril
- Test driver
tym: 2.5T neni raketa?
Ja myslim, ze je tu rec o Mondeu MK4, vzhledem k limitu 250 tisic a tomu, ze se zminuje o ecoboostu 

- romanva
- Nováček
Soudě podle současného auta by 2.2 utáhlo dvě lodě.
Půjčit si člun u moře je reálné tak na jeden den. Na delší dobu se to dost prodraží. Druhá věc je to, že svou loď mám zabydlenou a dokonale ji znám. Dotáhnout ji k moři není zas takový problém, nehledě na to, že ji můžu cestou použít k docela pohodlnému noclehu.
Půjčit si člun u moře je reálné tak na jeden den. Na delší dobu se to dost prodraží. Druhá věc je to, že svou loď mám zabydlenou a dokonale ji znám. Dotáhnout ji k moři není zas takový problém, nehledě na to, že ji můžu cestou použít k docela pohodlnému noclehu.

- romanva
- Nováček
Třeba tohle: http://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/ ... oFrom=list
To musí rýt brázdu do asfaltu. Tenhle je teda trochu přes limit, ale krásný. Kdyby to šlo dát do plynu, klidně bych do toho šel. Ušetřil bych starosti s DPF a ostatníma obávanýma věcima co má commonrail. Viděl jsem to i v plynu, ale zkušenosti s dodatečnou přestavbou?
V benzínu by se mi tahle sranda asi dost prodražila na provozu.
To musí rýt brázdu do asfaltu. Tenhle je teda trochu přes limit, ale krásný. Kdyby to šlo dát do plynu, klidně bych do toho šel. Ušetřil bych starosti s DPF a ostatníma obávanýma věcima co má commonrail. Viděl jsem to i v plynu, ale zkušenosti s dodatečnou přestavbou?
V benzínu by se mi tahle sranda asi dost prodražila na provozu.

- mtajaffa
- Nováček
A nebo tady i s LPG http://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/ ... oFrom=list 

Naposledy upravil(a) mtajaffa dne 28.11.2013 19:09, celkem upraveno 1 x.

- tym
- Test driver
Kua já jsem konzervaAnduril píše:tym: 2.5T neni raketa?Ja myslim, ze je tu rec o Mondeu MK4, vzhledem k limitu 250 tisic a tomu, ze se zminuje o ecoboostu

- mtajaffa
- Nováček
Taky jsem si myslel že se baví o nižších cenách
To je tak když někdo čte jen půlku