Nastíním situaci a pak poprosím o názor. Poohlížím se po Mondeu 2007+ v kombíku a krom technických parametrů je pro mě rozhodující i barva a to jest bílá(chápu, že pro spoustu lidí je tato maličkost až na posledním místě, ale u mě né

Kamarád co vlastní autobazar a vozí auta teď dotáhl z D Mondeo 2008 s cca 160k km ve výbavě Titanium X. Auto po technické stránce super, o výbavě ani nemluvím, ale je stříbrné.... Jako jedno z řešení mi přišla folie, ale nemám s tím kušenosti. Co jsem četl různé reference, tak když člověk nešetří a nechá si udělat celé auto v hodnotě cca 25-30k jsou to vysoce kvalitní folie s tím, že člověk fakt nepozná rozdíl od laku. S tím, že je je prý folie i odolnější než lak vůči mechanickému poškození. Ale pořád tam jsou vnitřky dvěří a okolí pantů, což nevím zda by byli schopni a ochotni udělat taky.
Druhá varianta je celolak, ale zde nemám ponětí o ceně slušného celolaku na Mondeo v combíku. A druhá věc je, že když se po cca 3-5 letech rozhodnu se auta zbavovat, tak folii buď nechám, nebo ji nechám sundat a původní lak bude ve stavu jako před 3-5i lety. Lak bude lakem, ale tím, že bude jen "z venku" bude dle mého názoru hůř prodejné, protože každý bude myslte, že bylo buchnutý a stříklý

Tak a teď babo raď

Budu rád za každý názor a hlavně zkušenost!
Díky