Kontrolka airbagu - předpínač - 2,7 Ohmů
-
- Nováček
Kontrolka airbagu - předpínač - 2,7 Ohmů
Něž se pustím do zásadnějších řešení, rád bych se zde zeptal na případnou zkušenost týkající se předpínače pásů (C-max, 2008; u FoFo to bude stejné).
Koupil jsem C-maxe, nic nenasvědčuje předchozí možné havarii či nárazu, prohlídka u Forda, serviska, ad.
Na palubce, po otočení klíčkem, se krátce rozsvítí kontrolky a zhasnou, tak jak to má být. Ale po nějakém čase (většinou po cca. 3-5 sec., někdy 5 minut, jindy i 1 hodina) se trvale rozsvítí (neblíká) žlutá kontrolka airbagu a svítí až do vypnutí klíčkem.
Byl jsem proto na diagnostice a závada je „Vysoký odpor předpínače pásu řidiče“.
Přepínač vizuáně vypadá jako nepoškozený-nestažený a má stejnou délku jako u spolujezdce, kde diagnostika chybu nehlásí.
Rozpojil jsem konektor pod sedačkou řidiče a změřil odpor tohoto předpínače, cca. 2,7 Ohmů.
To samé jsem udělal, pro kontrolu a ověření, i u spolujezdce, také cca. 2,7 Ohmů.
Tato hodnota by měla být OK.
Kdyby byl předpínač vadný bude mít přece jiný odpor? Také žlutá kontrolka airbagu se rozsvěcuje často po jiné době, co může být příčinou?
Setkal se někdo z Vás s tímto typem závady?
Nevíte, pokud svítí tato žlutá kontrolka airbagu, budou správně fungovat airbagy a předpínače v případě nehody?
Už jsem se ptal jednoho autoelektrikáře; radí ucvaknout zmíněný konektor pod sedačkou řidiče a vodiče k předpínači „natvrdo“ proletovat pájkou s tím, že předpínač bude s největší pravděpodobností v pořádku. Toto už je celkem radikální krok, a proto se zde ptám.
Díky za Vaši reakce.
Koupil jsem C-maxe, nic nenasvědčuje předchozí možné havarii či nárazu, prohlídka u Forda, serviska, ad.
Na palubce, po otočení klíčkem, se krátce rozsvítí kontrolky a zhasnou, tak jak to má být. Ale po nějakém čase (většinou po cca. 3-5 sec., někdy 5 minut, jindy i 1 hodina) se trvale rozsvítí (neblíká) žlutá kontrolka airbagu a svítí až do vypnutí klíčkem.
Byl jsem proto na diagnostice a závada je „Vysoký odpor předpínače pásu řidiče“.
Přepínač vizuáně vypadá jako nepoškozený-nestažený a má stejnou délku jako u spolujezdce, kde diagnostika chybu nehlásí.
Rozpojil jsem konektor pod sedačkou řidiče a změřil odpor tohoto předpínače, cca. 2,7 Ohmů.
To samé jsem udělal, pro kontrolu a ověření, i u spolujezdce, také cca. 2,7 Ohmů.
Tato hodnota by měla být OK.
Kdyby byl předpínač vadný bude mít přece jiný odpor? Také žlutá kontrolka airbagu se rozsvěcuje často po jiné době, co může být příčinou?
Setkal se někdo z Vás s tímto typem závady?
Nevíte, pokud svítí tato žlutá kontrolka airbagu, budou správně fungovat airbagy a předpínače v případě nehody?
Už jsem se ptal jednoho autoelektrikáře; radí ucvaknout zmíněný konektor pod sedačkou řidiče a vodiče k předpínači „natvrdo“ proletovat pájkou s tím, že předpínač bude s největší pravděpodobností v pořádku. Toto už je celkem radikální krok, a proto se zde ptám.
Díky za Vaši reakce.
C-max, 2.0 TDCi
- Adow
- Člen klubu
Re: Kontrolka airbagu - předpínač - 2,7 Ohmů
Podle mě to bude spíš špatným kontaktem a přechodovým odporem v konektoru...
Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
- ZaQik
- Admin
souhlas, ocisti a prihni piny v konektoru pod sedackou
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Nováček
Konektor pod sedadlem řídiče jsem tedy rozpojil a vyčistil sprayem na kontakty.
Po cca. 20 min. jízdy se opět rozsvítila žlutá kontrolka airbagu.
C-max, 2.0 TDCi
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
co zkusit jiny pás ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Díky za tip.
Byl jsem dříve na diagnostice a závada je: „Vysoký odpor předpínače pásu řidiče“.
Tak proto hledám závadu pod sedačkou řidiče.
Mj. měřil jsem oba předpinače (řidiče i spolujezdce), oba cca. 2,7 Ohmů.
Byl jsem dříve na diagnostice a závada je: „Vysoký odpor předpínače pásu řidiče“.
Tak proto hledám závadu pod sedačkou řidiče.
Mj. měřil jsem oba předpinače (řidiče i spolujezdce), oba cca. 2,7 Ohmů.
C-max, 2.0 TDCi
-
- Pokročilý
ZaQik psal přihni piny v konektoru a né nalij tam nějakou vodičkuAsja píše:Konektor pod sedadlem řídiče jsem tedy rozpojil a vyčistil sprayem na kontakty.

- ZaQik
- Admin
... konecne nekdo, kdo cte poradnePeS píše:ZaQik psal přihni piny

Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
-
- Nováček
... přihnuto, docela titěrné jsou ty kontakty. Na chvíli jsem zajásal, ale kontrolka airbagu už zase svítí.
Začínám si myslet, že problém bude někde jinde než v tom konektoru pod sedadlem.
Ale kde ??

Ale kde ??
C-max, 2.0 TDCi
-
- Pokročilý
To by mohl být přelomený kablík někde u konektoru kde s tím hýbeš. Na nějaké nerovnosti to na chvíli ztratí kontakt, ŘJ to bleskově vyhodnotí jako chybu a pak to trvale hlásí, ale tobě se to při měření neukáže. Zkus ohmmetr s pískadlem a hýbat-tahat za kablíky jestli to někde nezaškobrtne.
-
- Nováček
Díky za radu. Kabel jsem ohýbal, kroutil, ale na nic průkazného jsem nepřišel. Napadlo mě změřit odpor předpínače pásu přímo na konektoru u ŘJ airbagů, která je umístěna ve středovém tunelu za řadící pákou.PeS píše:To by mohl být přelomený kablík někde u konektoru kde s tím hýbeš. Na nějaké nerovnosti to na chvíli ztratí kontakt, ŘJ to bleskově vyhodnotí jako chybu a pak to trvale hlásí, ale tobě se to při měření neukáže. Zkus ohmmetr s pískadlem a hýbat-tahat za kablíky jestli to někde nezaškobrtne.
Vše je pod velkým krytem středového tunelu - Titanium (C-max). Ač jsem vyšrouboval celkem dost šroubů, kryt se mi úplně uvolnit nepodařilo, drží a drží zacvaknutý někde pod palubní deskou a/nebo před řadící pákou, a tak jsem se k tomuto konektoru a ŘJ airbagů nakonec nedostal.
Pozn.: Zde na fóru je návod na demontáž středového panelu, ale ten můj je jiný typ.
C-max, 2.0 TDCi
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
A co si dat odpor misto pasu jestli to zhasne ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé