seskládaná 1.6ka
-
- Nováček
seskládaná 1.6ka
focus 1.6 74 kW r.v. 04 po FL ... najeto ( určitě ne ) 129 tis. km
Tlaky válců 10,5 - 10,5 - 7,5 - 8
převodovka chrastí i po výměně spojkové sady
teď co je zajímavé... chování, start, budíky.
Při startu ( nechytne hned na drc ) - ( 3 - 4 otočení možná ) motor chytne, ručičky na okamžik vylítnou pak spadnou, což je normální. Ve spodní poloze ručičky otáčkoměru, rychloměru někdy i stavu benzínu asi 2 sekundy vibrují ... což co jsem četl bývá slabou baterkou.. teda u fiatu, kterého jsem měl. Baterka je OK. Během těch 2 sekund mě svítí kontrolka žhavení,což vůbec nemám mít. Chviličku mě občas svítí i kontrolka ECU motoru a někdy se mi objeví v budíku otáčkoměru ve spodní části kontrolka tempomatu, který vůbec nemám. Pokud jo, tak mi chybí něco, čím ho zapínat. Že by byla řj v háji... možná.... ale že mi svítí žhavení.. příprava pro kontrolku tam je, ale i kdyby tam někdo dal žárovku... fungovat by neměla, ne? Někdo mi psal, že některá verze nafty měla otáčkoměr do 7000 ( což mám ) Je to ale asi blbost. Dneska na vrakáči Fordu a v autorizáku mi to po telefonu vyvrátili. Mohl někdo zaměnit kabeláž k budíkům? STačilo by to? Zkusím během víkendu budíky vyndat a podívat se. Baterka je dobrá. Motorcraft. Po 5 hodinách stání při vypnutém motoru měla 12,35 V, při volnoběhu 14,4V, při volnoběhu s rožnutými světly a při tůrování 14,4 až 14,5 V. 2 možná 3 týdny zpět mám novou spojkovou sadu LUK a před týdnem jsem dal svíčky platinové NGK. Problém s ručičkama, kontrolkama a startem byl i před výměnou za staré BERU svíčky.
Auto je úplně v hajzlu. Chci se ho zbavit. Nevím, ale co s těma budíkama. Žhavení mě vrtá hlavou. Na diag zajedu nejdřív příští týden.
Tlaky válců 10,5 - 10,5 - 7,5 - 8
převodovka chrastí i po výměně spojkové sady
teď co je zajímavé... chování, start, budíky.
Při startu ( nechytne hned na drc ) - ( 3 - 4 otočení možná ) motor chytne, ručičky na okamžik vylítnou pak spadnou, což je normální. Ve spodní poloze ručičky otáčkoměru, rychloměru někdy i stavu benzínu asi 2 sekundy vibrují ... což co jsem četl bývá slabou baterkou.. teda u fiatu, kterého jsem měl. Baterka je OK. Během těch 2 sekund mě svítí kontrolka žhavení,což vůbec nemám mít. Chviličku mě občas svítí i kontrolka ECU motoru a někdy se mi objeví v budíku otáčkoměru ve spodní části kontrolka tempomatu, který vůbec nemám. Pokud jo, tak mi chybí něco, čím ho zapínat. Že by byla řj v háji... možná.... ale že mi svítí žhavení.. příprava pro kontrolku tam je, ale i kdyby tam někdo dal žárovku... fungovat by neměla, ne? Někdo mi psal, že některá verze nafty měla otáčkoměr do 7000 ( což mám ) Je to ale asi blbost. Dneska na vrakáči Fordu a v autorizáku mi to po telefonu vyvrátili. Mohl někdo zaměnit kabeláž k budíkům? STačilo by to? Zkusím během víkendu budíky vyndat a podívat se. Baterka je dobrá. Motorcraft. Po 5 hodinách stání při vypnutém motoru měla 12,35 V, při volnoběhu 14,4V, při volnoběhu s rožnutými světly a při tůrování 14,4 až 14,5 V. 2 možná 3 týdny zpět mám novou spojkovou sadu LUK a před týdnem jsem dal svíčky platinové NGK. Problém s ručičkama, kontrolkama a startem byl i před výměnou za staré BERU svíčky.
Auto je úplně v hajzlu. Chci se ho zbavit. Nevím, ale co s těma budíkama. Žhavení mě vrtá hlavou. Na diag zajedu nejdřív příští týden.
-
- Nováček
Re: seskládaná 1.6ka
nikdo mě to žhavení nevysvětlí?
- Fofan
- Zkušený
Vubec bych si nelama hlavu nakym zhavenim,mas o dost horsi problem a to celkove s elektronikou,buhvi z ceho vseho je to poskladany (porovnat s jinym?),muze byt spatna jednotka,kabelaz,pojistkovka,proste je toho vic to takhle prez forum asi nepujde vyresit,urcite bude potreba diagnostika a popr. projit kabelaz
Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)
Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec

-
- Nováček
Před chvíli jsem vyčistil 3x ukostření na ( z pohledu zepředu ) pravém nosníku u baterie. Nepomohlo. Vytáhl jsem budíky. Žárovek je tam jen pár. Většinou jsou tak ty hranaté napájené diody. Nevím, jak se jmenují. Jsou na desce i pro kontrolky, které bych mít neměl. Škoda, že nemám možnost to vyfotit. Kabeláž je jen jeden svazek do 26ti pinového konektoru. To samé zákl. deska. Říkám si, že by byla jen zákl. deska z nafťáka, ale otáčkoměr by netočil asi do 7 tisíc. Chtěl jsem ráno jet do autorizáku, ale dneska jsou bez elektrikáře. Během týdne jedu ke známému do menšího servisu na diagnostiku. Bude mě to stát 300kč. Snad něco najde. Chtěl jsem projít a případně vyčistit kabeláž k řj, ale nebyl jsem si jistý, kde přesně je. Projdu manuál a zítra na to mrknu.
- pzi
- Test driver
Zkusil bych dát jiné budíky, nebo aspoň vyčistit oxidované spoje na desce.
C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan
-
- Nováček
na desce právě není ani náznak oxidace. dost už věřím, že bude řj v háji. počkám, co diagnostika. jiné budíky bych mohl zkusit jen tak ze zvědavosti, co to udělá. zkusím najít další ukostřovací body a vyčistit je. hlavně prohlídnout řj. uxidace byla viditelná u těch 3 ukostřovacích drátů na nosníku. proto jsem je čistil ocelákem, smirkem a kontaktolem.
-
- Člen klubu
Toto podla mna normalne nie je. Vacsinou to ma na svedomi slaba baterka, alebo iny problem s elektrikou. Podobne aj tie vibrujuce rucicky.focus04 píše: ručičky na okamžik vylítnou pak spadnou, což je normální.
Ked startujes, rozsvieti sa ti na palubovne kontrolka ABS (ta oranzova dole, pri rychlomeri)? Ze ma dobre napatie bez zataze som cital. Len ci aj zataz zvlada.
Podla toho co pises, tak niekto sa hral s pristrojovkou a napchal ziarovky aj tam, kde nemal. Preto svieti zhavenie a tempomat. LENZE tieto kontrolky by za normalneho stavu nemali svietit, aj ked tam ziarovka je.
Ja by som skusil inu baterku (ak pri starte svieti ABS je slaba). A potom ine budiky. Myslim, ze dokonca mozes pouzit aj z naftaka, len nepretocit otackomer.
- Fofan
- Zkušený
PCM u focusu je pod pristrojovkou u spolujezdce,nejak se mi taky nelibijou ty tvoje budiky s tema diodama
Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)

- miki21
- Test driver
Mně zas se nelíbí tlaky na 3 a 4- tém válci. 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
Měl jsem před Focusem Fiata Bravo, kde se slabá baterka projevovala vibracemi ručiček po startu. U Focusa po startu ABS chvíli svítí, ale mám dost sjeté brzdové destičky. Jak jsem psal nahoře. Po 5ti hodinách stání při vypnutém motoru měla baterie 12,35 V. Při chodu motoru i se světly a při tůrování měla 14,4 až 14,5V. Podle mě je to v normě, ne? Tlaky válců jsou hodně nízké a převodovka taky půjde. Proto se snažím auto prodat. Jenže teď se do toho připletly ty budíky. Teď si opravuju foťák. Seženu pájku, poskládám a pokud bude fungovat tak udělám video startu pár fotek budíku
- Jardak
- Test driver
ABS nemá žádnou možnost jak při startu zjistit, že jsou sjetý destičky. Destičky nemají snímač opotřebení.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Člen klubu
Pravdepodobne mas slabu baterku. Zacni tam.
-
- Nováček
v manuálu se píše, že baterie při měření v klidu musí být aspoň 2 hodiny odpojená a že když má 12,5V a více, že je v pořádku. Pokud má 12,4V a méně, že je špatná. Já měl 12,35V. Myslel jsem si, že abso signalizuje i opotřebení. že signalizuje stav baterie to jsem věděl, ale tady jsem to připojil k těm deskám. abso s těma ručičkama a podle toho, co se píše v manuálu... vše nasvědčuje špatné baterii. proč mám kontrolku žhavení je otázka, ale na netu jsem četl, že taky může svítil při špatné baterii. po sečtení je to asi jasné. zítra mám noční 12ku. hodím si během práce baterii u nás na nabíječku a uvidím jaký bude první ranní start. po nabití ještě samozřejmě změřím
-
- Člen klubu
Ak je baterka stara a ma vysoky vnutorny odpor alebo nizku kapacitu, nabijanie jej nemusi pomoct. Napatie bez zataze ma viac-menej v poriadku, ale pri starte klesa napatie pod 10V, preto svieti kontrolka ABS - sa mi zda, ze to je 10V. Vtedy ma jednotka ABS nizke napajacie napatie, preto zasvieti varovnu kontrolku, chybu.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Fofan píše:PCM u focusu je pod pristrojovkou u spolujezdce,nejak se mi taky nelibijou ty tvoje budiky s tema diodama
FF1 po FL mel budiky s diodama misto zarovek mam pocit ze od rv 2003
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč