Popískávání z přední části

Odpovědět
grimley
Junior
Junior

Popískávání z přední části

Příspěvek od grimley » 20.08.2013 19:01

Zdravím,
už delší dobu mě trápí nepříjemnej zvuk. Když jedu se svým fofíkem po rovný cestě (třeba rychlostka mezi Pardubicema a Hradcem Králové), je všechno v naprostým pořádku.... když ale jezdím do práce (Pardubice - Týniště nad Orlicí), kde je cesta dost rozbitá, na nerovnostech se ozývá takový zvláštní popískávání, zlehounka jakoby cinkání z přední části auta.... bohužel nedokážu odposlechnout přesnější místo. Taky mi při dobržďování většinou pískaj brzdy přední, tak hledám souvislost s nima, jestli to nemůže bejt od nich, přitom ale se mi zdá, že destičky jsou v pohodě ještě. Zkoušel jsem i vypnout motor a jet z kopce a popískávání neustalo (snad i bohudík, že to není motor)... nenapadá mě už co dalšího vyzkoušet. Jinak motor bude asi v pořádku, protože olej nežere (resp. mám najeto 1800km a za tu dobu se to posunulo minimálně - max o milimetr , mám rok výroby 2004 a nalítáno 172 tisíc km) ... Díky za jakoukoliv radu nebo tip :)
Je: Ford Mondeo Combi MkV, 2.0 TDCi, r.v. 2017
Bylo:
Ford Focus Combi III, 1.5 EB, r.v. 2015
Ford Focus combi I, 1.8 TDDi (90PS), r.v.2004

kecup
Nováček
Nováček

Re: Popískávání z přední části

Příspěvek od kecup » 19.10.2014 20:00

Měl jsem podobný problém s lehounkým pískáním od předního kola. Když bylo velké horko, tak při jízdě po městě to pískalo víc. Nechtělo se mi jít do výměny ložiska, tak jsem zkusil promazat vodítka brzdového třmenu a pískání ustalo. Při povolení brzdy se třmen přidrhl a destička lehce tlačila na kotouč.
Focus 1.6 16V 74 kW, r. 1999 Silver metal
Mondeo 2.0 TDCi 103 kW, r. 2011, metal hnědá Lunar Sky

Odpovědět

Zpět na „Focus - podvozek 1998 - 2004“