špatné studené starty,vynechávání
-
- Nováček
špatné studené starty,vynechávání
Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit o radu, mám focuse 1.6 16V 74kW r.v. 2003 a problém spočívá v tom, že během zimy se mi zhoršily studené starty, resp. ty starty vypadají jako kdyby to startovalo na 2-3 válce, dost se přitom klepe motor, sice nakonec chytí, ale ten chod po startu není vůbec plynulý jako býval, začíná i trochu vynechávat, focuse mám rok a za ten rok pozoruji výraznou změnu k horšímu, bavil jsem se o tom s mechanikem, říkal mi ať začnu svíčkama, filtrama, podtlakovýma hadičkama. Čidla vypadají, že snímají dobře, aspoň podle diagnostiky fordiag, žádnou chybovou hlášku to nikde nevypisuje.
Svíčky mám vyměněny cca 4000km ( fomoco ayfs22cb ) odtrh 1,3mm, kabely bohužel nijak nepřeměřím, podtlakové hadičky jsem kontroloval, jsou ok, je tam nový i volnoběžný ventil (ten starý byl ko), ventil odvětrávání klikové skříně plus ten T kus hadice, palivový filtr také nový, škrtící klapka vyčištěna, neměla by snad nějak přisávat vzduch. Nedávno jsem tam podle rad na tomto foru nalil i STP přípravek na čištění vstřiků, zpozoroval jsem jen malou změnu k lepšímu, jinak ty problémy zůstaly. Když jsem měl venku svíčky, všechny 4 neměly stejnou barvu, dvě byly bronzové, pěkné, a ty zbylé dvě byly spíš do "šediva" .. Jinak motor mi žere cca 1litr oleje na 7000km. Co jsem si ještě všiml, tak motor je takovej línější, oproti jiným focusum se kterýma sem jel, mám na mysli ty 1.6.. tak můj motor se docela dlouho roztáčel, jakoby ztěžka, trvá mu to.
Jsou tyto starty normální? Mám to řešit nějak akutně? Mám s autem jet na dovolenou k moři, jen mu ohledně tohodle moc nedůvěřuji, nevím, jestli oprávněně, či ne..
Adaptace vypadají takto:
chtěl bych vás poprosit o radu, mám focuse 1.6 16V 74kW r.v. 2003 a problém spočívá v tom, že během zimy se mi zhoršily studené starty, resp. ty starty vypadají jako kdyby to startovalo na 2-3 válce, dost se přitom klepe motor, sice nakonec chytí, ale ten chod po startu není vůbec plynulý jako býval, začíná i trochu vynechávat, focuse mám rok a za ten rok pozoruji výraznou změnu k horšímu, bavil jsem se o tom s mechanikem, říkal mi ať začnu svíčkama, filtrama, podtlakovýma hadičkama. Čidla vypadají, že snímají dobře, aspoň podle diagnostiky fordiag, žádnou chybovou hlášku to nikde nevypisuje.
Svíčky mám vyměněny cca 4000km ( fomoco ayfs22cb ) odtrh 1,3mm, kabely bohužel nijak nepřeměřím, podtlakové hadičky jsem kontroloval, jsou ok, je tam nový i volnoběžný ventil (ten starý byl ko), ventil odvětrávání klikové skříně plus ten T kus hadice, palivový filtr také nový, škrtící klapka vyčištěna, neměla by snad nějak přisávat vzduch. Nedávno jsem tam podle rad na tomto foru nalil i STP přípravek na čištění vstřiků, zpozoroval jsem jen malou změnu k lepšímu, jinak ty problémy zůstaly. Když jsem měl venku svíčky, všechny 4 neměly stejnou barvu, dvě byly bronzové, pěkné, a ty zbylé dvě byly spíš do "šediva" .. Jinak motor mi žere cca 1litr oleje na 7000km. Co jsem si ještě všiml, tak motor je takovej línější, oproti jiným focusum se kterýma sem jel, mám na mysli ty 1.6.. tak můj motor se docela dlouho roztáčel, jakoby ztěžka, trvá mu to.
Jsou tyto starty normální? Mám to řešit nějak akutně? Mám s autem jet na dovolenou k moři, jen mu ohledně tohodle moc nedůvěřuji, nevím, jestli oprávněně, či ne..
Adaptace vypadají takto:
Ford Focus II combi po FL, 2008, 1.6 74kW
Ford Focus combi 2003, 1.6 16V 74kW
- Fofan
- Zkušený
Re: špatné studené starty,vynechávání
Ja bych to radsi proveril nez s tim jel nekam dal, kolik mas najeto?s civkou si nic nedelal?pokud mas moznost tak ju zkus prohodit, mozna by nebylo za skodu nechat zmerit tlaky ve valcich, az se to ohreje tak je to lepsi?
Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)
Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec

- Fofan
- Zkušený
A co vaha vzduchu?trochu to tam pri tom startu obohati ale jinde uz ne,takze bych vyloucil prisavani bokem. Zkus tu anomalii vyvolat a pak odpojit MAF jestli se neco zmeni

-
- Nováček
Ma najeto 130000km, ale jestli pravych, to nevim, na civku nebylo ani sahnuto, bohuzel nemam ani moznost si ji nekde pujcit a vyzkouset.. na tlaky ve valcich jsem se ptal a bylo mi receno, ze kdyz se to ohreje a nedela to, ze to nemam ani merit. Je pravda, ze po projeti a zahrati na provozni teplotu to zmizi, ale adaptace se nezmeni.
- petulak
- Test driver
Podle tabulky, bych tipnul na snímač klapky, zkus ho vyčistit.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- Fofan
- Zkušený
Adaptace jsou dlouhodoby,ty se nezmeni hned.Takze pokud je motor ohraty na provozni teplotu a znovu ho nastartujes tak to nedela?jenom za studena?a svicky sou urcite v poradku?ja jen jestli se pri vymene nemohl zmackount kontakt (otrh) na svicce,ja dal novy a jedna me praskla pri neopatrne montazi,je to videt na tom porcelanu-poradne prohlidnout

-
- Nováček
Přesně tak, pokud je motor ohřátý, nemyslím tím teda ohřátý na volnoběh s ručičkou uprostřed, ale trošku projetý, tak se to neprojeví, start v pohodě, nic nevynechává a nic bych ani nepoznal. K těm svíčkám, ty jsem párkrát měřil, opravdu by tam mělo být těch 1.3mm.
Jinak k těm adaptacím u 700ot, zrovna toto číslo se mi po ohřátí mění poměrně často a netrvá to ani tak dlouho, třeba po dvou minutách volnoběhu se to číslo změní, kolísá od těch 10 do 18% ..
Pokud máte na mysli ten TPS senzor na škrtící klapce, tak ten jsem také čistil, nedávno, na fordiagu je test TPS, podle návodu a info odsud se chová taky jak má, polohy, žádné výpadky, nic takového, čistý signál.
Jinak k těm adaptacím u 700ot, zrovna toto číslo se mi po ohřátí mění poměrně často a netrvá to ani tak dlouho, třeba po dvou minutách volnoběhu se to číslo změní, kolísá od těch 10 do 18% ..
Pokud máte na mysli ten TPS senzor na škrtící klapce, tak ten jsem také čistil, nedávno, na fordiagu je test TPS, podle návodu a info odsud se chová taky jak má, polohy, žádné výpadky, nic takového, čistý signál.
-
- Nováček
Tak ten TPS senzor jsem zkusil prohodit, bohužel teda žádná změna, ani po x kilometrech, napadá mě, nemůže to třeba dělat regulátor tlaku na vstřikovací liště? dá se nějak změřit?
- petulak
- Test driver
Jestli máš na liště ventilek, tak tlak změříš.
Ještě okoukni hadičku reg. ventilu pod klapku. Jestli není někde zmáčklá.
Ještě okoukni hadičku reg. ventilu pod klapku. Jestli není někde zmáčklá.
- FrFill
- Pokročilý
.... no ja mel pobný příznaky:ztrata oleje(uz delsi dobu),posledni dobou horsi starty,a svicky 3 v poradku 1cerna-vysledek podpalenej ventyl
..a auto jelo podstatne huř.....
..a auto jelo podstatne huř.....
- miki21
- Test driver
Změřit tlaky ve válcích.....ale na to už ses ptal 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
Tak po delší odmlce přidávám další informace, tlaky ve válcích mi změřili, prý jsou ok a všude stejné, žádné rozdíly mezi válci nejsou, cívka byla taky prohozená, jede to uplne stejně, i adaptace byly shodné.. No nic, nedá mě to stejně furt, zkoušel jsem odpojit ten regulátor tlaku paliva a tam teda ta změna nastala, auto mě podstatně líp zabírá od spodu, ten motor není takovej tupej a líp drží volnoběh, starty teda vyzkouším nejdřív zítra, ale na motoru to bylo znát za jízdy dost, ještě se teda chci zeptat, nezničím tím nic, když to mám momentálně den odpojený? ..
jinak přidávám screen z těch adaptací, ty šli taky docela dolů, co si o tom myslíte?
jinak přidávám screen z těch adaptací, ty šli taky docela dolů, co si o tom myslíte?
- petulak
- Test driver
Bude ti to dávat furt stejnej tlak paliva, ve všech režimech. nic-víc.
-
- Nováček
Dobre tedy a neublizim tomu motoru nejak pokud by to bylo odpojeny delsi dobu?
- petulak
- Test driver