Zdravím,
plánuji koupi Focuse (r.v. 2000), 1.8, 85KW.
Mám ho nyní půjčeného na vyzkoušení, jezdí supr jen mne nyní trápí následující dvě věci:
1) Rozsvítila se kontrolka kontroly motoru. Vím, že svítila již dříve, majitel nedávno nechal vyměnit vadný alternátor a vodní pumpu a už pak prý auto jen nepřipíchly na diagonostiku a nepromazali. Každopádně kontrolka nesvítila a včera se zase rozsvítila, prý se to občas stává a je nutno to nechat v servisu promáznout - je to opravdu možné?
2) Koukal jsem, že uniká chladící kapalina, žádný extra velký únik - jen po kapkách, ale radši se před zeptám. Nastartoval jsem auto a objevila se kapalina hned napravo od motoru a zespoda - viz foto níže. Po zahřátí motoru - jen na volnoběh - se mi zdá že kapání ustalo. Dále se mi zdá, že tam jedna hadička asi chybí nebo tam snad nemá být?
Zde jsem podezříval tu černou silně lomenou hadičku, která už nese na sobě známky nějakého toho roku v provozu, ale kape to vedle ní - jak je ta právě díra, kde mi přijde že trubička chybí...a kousek za ní to kape.
Kontrolka motoru a chladící kapalina
-
- Nováček
Kontrolka motoru a chladící kapalina
Ford Focus Kombi 1.8 16V (2000)
- petulak
- Test driver
Re: Kontrolka motoru a chladící kapalina
Asi ti to kape z pod domečku termostatu.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- pzi
- Test driver
Když odpojíš baterii na pár minut tak by se chyby měli smazat, když se pak rozsvítí znovu tak chyba na voze nějaká je, pak je dobré to napíchnout na diagnostiku.
C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan
-
- Nováček
Pokid je to u domecku, jak to s opravou? A mel jsem za to ze ten je na druhe strane, u altiku.
Ford Focus Kombi 1.8 16V (2000)