předem se omlouvám že zakládám vlákno kterých je tu na první pohled hodně, ale můj konkrétní problém jsem tam nikde nenašel

Je tomu cca 2 týdny, kdy mi Fofík (1.8TDCi) začal špatně startovat. Vrátil jsem se z Moravy (cca 200km) a večer zaparkoval. Ráno (-4stC) chci jet do práce a motor točí, ale nechytá. Startoval jsem v takových intervalech po 10-15 vteřinách se stejnými pauzami. Těch intervalu jsem absolvoval asi 6-7 než to chytlo. To se opakovalo i odpoledne u práce a druhý den zase ráno. Žhavit jsem zkoušel než zhasne kontrolka i než cvakne relé...Hodil jsem to teda do servisu, kde jim to prý chytalo normálně ráno i odpoledne a diagnostika nic neukazovala. Tak jsem si auto vzal a cca 3 dny byl pokoj. Startovalo na jedno žhavení do 2 sekund. A dneska odpoledne (+3stC) zase nemůžu nastartovat. Nemá někdo nápad, čím by to mohlo být...resp. co si nechat zkontrolovat?
Jinak žhaviče mám origo Ford 2 roky staré, baterku taky. Oboje i teď kontrolovali. Palivový filtr mám od minulé zimy. Aditiva do nafty nedávám, ale tankuju u Agipu, Shell nebo Benziny. Od té doby co to začalo blbnout jsem naftu už 2x tankoval a doufám že nemám štěstí furt na špatnou

Pokud někdo dočetl až sem, tak mám postřeh: Jednou semi stalo, že při tom dlouhém startování se rozblikala kontrolka žhavení.
A postřeh 2: Po nastatování motor jede naprosto plynule, nečoudí, drží volnoběh...prostě OK.
Každopádně díky za jakékoliv odpovědi,
Mirek