Zamrznutí palubní desky-stočené km?

Interier, sedačky, palubní deska ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Achiler
Nováček
Nováček

Zamrznutí palubní desky-stočené km?

Příspěvek od Achiler » 21.01.2013 16:37

Zdravím.
Chci se přeptat, teď jak spadly teploty k bodu mrazu a níž, se mi stává u mého FoFo 1.6 (r.v. 2000), že po delší době (přes noc) se zaseknou na chvilku všechny budíky.
Prostě vyletí až do maxima při startování, tam vydrží cca 1-2 vteřiny a pak spadnou.
Bral bych to prostě tak, že zamrznou, ale ještě mě napadla jedna otázka.

Nemůže to znamenat něco s přetočenýma kilometrama? Nedávno jsem viděl reportáž, že se přetočený tachometr pozná i tím, že se občas zasekne apod. S tím si říkám, jestli nemůže souviset i to, že občas při studeném motoru (i přes léto) se otáčkoměr jakoby trhá- není úplně plynulý, ale to se nedá skoro vůbec poznat, dělá to jen při slabší akceleraci.

Focuse jsem koupil před rokem, byl dovezen z Německa od starší paní prý, která měla pohybové problémy, proto i výbava Ghia "prý". Focus měl najeto pouze 90km, což na těch 12 let bylo opravdu málo, ale tak vím, že důchodci najedou klidně jen 10tis ročně i míň - prarodiče maj novou fábku a po 4 letech najeto 31tis.km ;). Motor byl pěkně zasviněnej od soli (šedý povlak) - na to mi hned známej řekl, že má rozhodně víc (avšak si myslím, že jelikož se v Německu dost solí a auto nemá kryt motoru, stačilo jen, aby byl zastříkanej a pokud se nechal pár dní stát, mohlo to takto dopadnout, po pár opakováních) ale jinak šlapal a šlape velmi dobře. Co jsem se koukal do servisky, tak vše ok. Co se týká celkového stavu, byl až nadprůměrně v dobrém stavu, až na zrezlý výfuk,zadní brzdy, jelikož vše bylo ještě origo. Ale jinak žádná rez, tlumiče a ostatní bez problému, už na pohled se dá poznat, že se o to auto staralo. Interiér nepoškrábaný, nezaprasený. Ten co mi ho přivezl od té paní byl velmi přátelský mladík v montérkách a narovinu řekl, o těch brzdách apod. Cena byla taky poměrně vyšší, ale bral jsem to na úkor těch málo kilometrů a perkeftním stavu.

Teď se prostě jen bojím, že Focusek v tuto chvíli nemá najeto 108k, ale klidně 200.
Můžou ty budíky být tím přetočením, nebo jde prostě jen o zimu a mráz?

Díky za reakce!
Achiler
Ford Focus (1999) 1.6 74kw, Aquamarine Frost, Ghia

vitacz
Zkušený
Zkušený

Re: Zamrznutí palubní desky-stočené km?

Příspěvek od vitacz » 21.01.2013 16:44

Když Ti někdo stočí tacháč, tak se to určitě neprojeví na vadě, dělá se to elektronicky, kde se zapíše jen jiná hodnota. To co popisuješ s těma budíkama se projevuje např u slabé baterky. Ale to neznamená, že to nemáš stočený :P
Ford Focus 1.8 TDCi 74kW chip 92kW 125HP Kombi 2004 ->Galerie<-
Ford S-Max 2.0 TDCi 103KW - 2011
ObrázekObrázek

HonzaNovotny
Junior
Junior

Příspěvek od HonzaNovotny » 21.01.2013 16:47

"teď jak spadly teploty k bodu mrazu a níž" :arrow: taky bych zkusil pro začátek baterku
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... A1+baterka
Ford Focus 1.6 16v Zetec MKI HB r.v. 98 >>GALERIE<<
Minulé: Škoda Favorit 135 r.v. 91

Obrázek

Achiler
Nováček
Nováček

Příspěvek od Achiler » 21.01.2013 17:32

No, baterka byla celkem vytřískaná - jezdím menší vzdálenosti, a dobíjel jsem ji zhruba před 5ti dny.
A dneska ráno opět.

Možná ji zase zkouknu, taky možná bude chtít už nová.

No s tím stočením si mě celkem uklidnil, ale ne moc :D

tym
Test driver
Test driver

Příspěvek od tym » 21.01.2013 18:17

No když např. odpojíš baterku a pak jí zase zapojíš, první startování udělá stejný efekt u budíků, co popisuješ. :nixw:
Můžeš zkusit VIN postnout sem, třeba kluci rozklíčujou ten nájezd.

djdekl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djdekl » 21.01.2013 18:45

Lítací ručičky = vybitá baterka nebo třeba špatná kostra nebo tak něco... prostě velký úbytek napětí.

Achiler
Nováček
Nováček

Příspěvek od Achiler » 21.01.2013 19:45

Přesně tak, měřil jsem si to teď. Bude potřeba nová baterka, uvidím. Třeba to ještě vydrží do konce ukrutné zimy a přes léto by problém být neměl.

Jinak jsem se začal nějak více zajímat o ty kilometry - měl jsem strach z toho přetočení a prostudoval servisní knížku. Za první rok najel jen 7tis km.
29.11.2005 je v servisce uvedeno 39 607km, takže těch 91tis. na leden 2012 by sedělo.
Teď už jen, jestli je to věrohodné. Už při koupi jsem se bál toho stočení, ale radši jsem do toho nerýpal. Ono je fakt divné na auto 12 let staré, z Německa jen 91tis km. ;)

Každopádně díky, hned se mi bude spát klidněji.

zdenyvm
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od zdenyvm » 22.01.2013 08:58

Najdi si na netu kontakt na servis podle razítka, zavolej tam a hned budeš vědět na čem jsi. Ale ta pohádka o důchodci je už tak otřepaná že bych vsadil i boty na to že má už hooodně přes 200t. ...
Ford Focus IV 1,0 Ecoboost (155HP Bluefin)
Obrázek

Ford Focus III 1,0 Ecoboost (150HP Bluefin) - prodáno
Obrázek

Ford Focus II 1,6 TDCi (80kw) - prodáno
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Interier“