Odrážení palubky v okně
- mosad
- Junior
Odrážení palubky v okně
Fofík je super auto, ale trochu mě štve, že se mi odráží palubka v předním okně. Mám vyhřívané. Když jedu a svítí slunce tak se mi prostě ten oblouk nad budíkama odráží ve skle. Přece jenom je přes to o něco méně vidět. třeba u Fabie nebo favorita jsem nic takového nepozoroval. Jak jste na tom vy?
- mosad
- Junior
- Konik
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Stehnak
- Test driver
Mel sem ten samej problem. Chvilema sem videl opravdu spatne. Aj v noci kdyz sem jel pod lampama, tak to stalo za... Vyresil sem to tak, ze sem koupil takovou tenkou rohozku v OBI (z jedne strany gumova, z druhe jemny koberec), prilozil skoro az k prednimu sklu, nacrtnul si kde ji ustrihnout (hlavne bacha aby jsi nezakryl vyduchy na ofuk predniho skla - to se da skouknout venkem
) a pak ji nalepil na pristrojovku oboustranno lepici izolepou. Trochu se odchlipuje, protoze nejni az zas tak pevna a ten koberec tak pruzny, ale da se s tim jezdit. Kdyz ji nebudes lepit az k okraji budiku, tak ji vlastne ani neuvidis. ja sem s tim spokojenej, ale vim, ze z estetickeho hlediska sem FF uskodil...

Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
- Jiri02
- Pokročilý
Existují slunecni bryle s polarizovanymi skly. Takove jsem mel, dalo se s nimi koukat na ryby pod jinak se lesknouci hladinu vody. Eliminuji odrazy od vodorovne orientovanych ploch (i nakonenych kolem vodorovne osy). Mohly by pomoci, ale maji legracni vedlejsi ucinek: LCD displaye (pracujici na principu polarizace svetla) jsou obvykle cerne, necitelne, jako kdyz odejdou.
- mosad
- Junior
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Na dioptricke muzes nasadit slunecni klipsny. Ja mam take dioptricke, ale optik mi pri objednavani obroucek poradil, at si vezmu obroucky s original slunecnim nastavcem s magnetickymi prichytkami.mosad píše:Zkusím ten jar, je to nejlevnější tak uvidíme. Pravda je, že než jsem auto koupil tak ho maník nechal vypíglovat i vevnitř. Musel jsem to otřít hadrem, trochu všechno klouzalo. Sluneční brýle taky dobré, ale já nosím dioptrické
- Damon
- Test driver
- hihi
- Zkušený
Já za 250,- koupil polarizační (pozor, není to totéž, co sluneční a mohou, ale nemusí být tmavé). Je po odlesku. V noci se tmavé použít nedají a myslím, že v čirém provedení bude cena několikanásobná. Jo a na mobil s nimi spíše neuvidíte, protože LCD má polarizované světlo. Navíc zlepšují kontrast, prostě je přes ně podstatně lépe za slunného dne vidět.
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
- novako
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Protože nosím brýle, koupil jsem si nasazovací polarizační "klapky" (zatmavené do hněda) - nacvaknou se klipsem na střed brýlí a mají výhodu v tom, že se dají v případě potřeby rychle odklopit nahoru - vypadáte sice jako motejl před odletem, ale co.... Mimo auto je používám při létání s modely - nádherně ztmaví oblohu (jas potom není tak "ostrý") a vyniknou krásně mraky, ale především model na obloze úplně "září".
Ford Focus r.v.99 2.0i 16V Trend 5dv. sv.modrá metal. 

- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Od včerejška bohužel taky nosím dioptrické, najednu stranu dobře vidím, ale nadruhou vypadám jak profesor elektrotechnické fakulty. No snad si zvyknu.novako píše:Protože nosím brýle, koupil jsem si nasazovací polarizační "klapky" (zatmavené do hněda) - nacvaknou se klipsem na střed brýlí a mají výhodu v tom, že se dají v případě potřeby rychle odklopit nahoru - vypadáte sice jako motejl před odletem, ale co.... Mimo auto je používám při létání s modely - nádherně ztmaví oblohu (jas potom není tak "ostrý") a vyniknou krásně mraky, ale především model na obloze úplně "září".

To asi musí být nějaké speciální, na ten typ brýlí, že??