poslední dobou se mi objevuje u auta problém a to ten, že někdy při nastartování mi začnou kolísat otáčky, auto začne cukat a zhasne motor. Nevíte čím by to mohlo být?

Ford Focus 1.4 16V 59kW.
Dnes sa situacia este zhorsila po zvukovej stranke, po starte a zacani kolisania otacok a cikani auta sa zacal ozyvat velmi neprijemny klepavy zvuk... po druhom nastartovani to uz ale bolo ok, otacky sa za chvilku ustalili a mohol som vyrazit... toho zvuku som sa riadne zlakol, dufam, ze to nebude nic vazne... ako zelenac ale neviem urcit, co by to kovove klepanie mohlo sposobovat...Pani, mam ale jeden problem. Pisal som davnejsie, ze obcas mi motol nechcel startovat a stacilo pridat plyn a motor naskocil. Neskor mi zacali po starte malicko kolisat otacky. No a posledne tyzdne neskurocna zmena k horsiemu. Nie je problem nastartovat na prvy krat, chyba je v tom, ze mi velmi lietaju otacky. Najpr klasika okolo 1000, potom vyskocia asi na 1500 a okamzite prusko klesnu na 500 a motor zhasne... nepomoze ziadne pridavanie plynu, skratka otacyk idu dole aj ked sa snazim motor vytocit. Po druhom nastartovani uz je to lepsie, ale minimalne prvych 15-20 sekund musim nechat motor ukludnit, ak nechcem pri pridavani plynu a pustani spojky motor trapil pri kolisani otacok. Je to velmi neprijemne.
Na jednom webe som sa doctial nasledovne:
V modeloch zo začiatku výroby sa v prípade zážihových motorov môžu objaviť chybné snímače polohy plynového pedála a tiež nepravidelný chod motora na voľnobehu, čo bolo spôsobené chybným spínačom voľnobehu škrtiacej klapky.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů