Jak změnit podsvícení displeje u budíků.

Muzika,spoilery,světla,podvozek.....
Odpovědět
Fujislav
Nováček
Nováček

Jak změnit podsvícení displeje u budíků.

Příspěvek od Fujislav » 17.09.2012 17:51

Chtěl bych se s váma podělit os voje zkušenosti se změnou podsvícení displeje u budíků. Četl jsem zde hodně návodů ale myslím, že jsem našel asi nejelegantnější způsob z těch všech co zde byly řečený.
Nebudu tu popisovat jak vyndat budíku protože takových návodů je tu spousty , zaměřím se pouze na samotný displej.
IMG_0004[1].JPG
Sem by se měl doufám dostat každý.
Teď přichází trochu práce pro prsty vašich ( nebo cizích) dětí. Displej má plastovu černou krytku , která má na každé straně 2 zobáčky na které když přijdete , hned vám bude jasné jak krytku odendat.

Následně lehce nadzvedněte displej na straně kde nemá kontakty a nehtem se pokuste od rohu slepit folii která vypadá jako důležitá součást displeje , nicméně pouze mění barvu. Buďte opatrní aby jste zbytečně netlačili na sklo. Jakmile se vám podaří trochu odlepit roh , použijte něco tenkého čím odlepíte zbytek folie pod displejem kam se prstem nedostanete , já použil uchošťour :)
Buďte hodně opatrní s manipulací vašeho vybraného předmětu pod sklem, snadno ho zničíte.

Jakmile budete mít větší část odlepenou , vezměte např. tenké kleště a vytáhněte folii z poddispleje ven.
IMG_0005[1].JPG
Teď přijde můj " geniální " nápad:
Koupil jsem si klasický fotopapír na který jsem vytisknul čtverec o velikosti 4,6 x 2,1 v barvě podsvícení kterou jsem si vybral.

Ten jsem vystřihl a vložil místo fólie, řekl bych že výsledek je více než uspokojivý a je to za pár korun :) :)

Teď už stačí jen koupit místo žluté žárovky bílou LED diodu nebo modrou a výsledek bude geniální :)
Výsledek:
IMG_0002[2].JPG
Budu rád za každou připomínku nebo dotaz :) :bravo22: :bravo22:

Tady je obdelník který jsem použil já , Dávám ho sem kvuli rozměrům
modra.jpg
modra.jpg (9.87 KiB) Zobrazeno 2912 x
// Ford Focus Kombi 1,9 TDCI - 2001 -- Bílá

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Re: Jak změnit podsvícení displeje u budíků.

Příspěvek od Rumcajs1 » 21.09.2012 23:44

to už je vymyšlený dlouho :D
Ale každopádně snaha se cení :palec_nahoru: a není nad pocit z dobře odvedené práce.
Takže jen tak dál chlape :cooler:
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi

Odpovědět

Zpět na „Focus - tuning - 1998 - 2004“