Drnčení jako by plech na plech
-
- Nováček
Drnčení jako by plech na plech
Kolegové forďáci...mám problém. Když přejíždím nerovnosti, tak slyším jako by drnčel plech na plech. Zdá se mi, že je to od zadku. V interiéru to není slyšet, musím mít stažené okénko abych to slyšel. Zdá se mi, že to přestane když brzdím. Kontrola disků a brzd OK, kontrola pružin OK, kontrola zadní nápravy OK. Nějaké nápady? Kolem výfuku se taky nic netřepe... fakt netuším čím to může být. Nesetkal se s tím někdo? Díky.
-
- Člen klubu
Re: Drnčení jako by plech na plech
Ten hlinnikovy tepleny stit, ktory ide po celom podvozku auta ponad vyfuk (?) Je prichyteny o spodok auta takymi velkymi 6-hrannymi plechovymi "maticami". A casto odhniju bud tie, alebo samotny hlinnik. Potom to hrkoce pri nerovnostiach alebo na volnobehu.
-
- Nováček
Diky za radu. Dneska jsem se na to trochu dival, ale nic jsem nevidel. Hodim to na zvedak a uvidim. Ma jeste nekdo navrhy cim to muze byt?
-
- Test driver
No, u mě to dělal úplně ten poslední díl. Tam už stříká voda od zadních kol a uhnije to kolem podložky. Pokud už to nepůjde přichytit drátem či stahovačkou, tak hold plech ven...
A musíš s těmi plechy trochu zalomcovat nebo mít nastartované, aby to trochu vibrovalo.
A musíš s těmi plechy trochu zalomcovat nebo mít nastartované, aby to trochu vibrovalo.
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- kohla
- Nováček
Dělá to brzdová destička, je ná ní přinejtovanej kus prohnutýho plíšku. Ten se zlomil a destička tam drnčí. Když jedeš přes hrboli a trošku si přitáhneš ruční brzdu tak to přestane. vyměnil sem desky a je klid.
FORD FOCUS COMBI 1.8 TDCi 74kw 2004

-
- Nováček
kohla píše:Dělá to brzdová destička, je ná ní přinejtovanej kus prohnutýho plíšku. Ten se zlomil a destička tam drnčí. Když jedeš přes hrboli a trošku si přitáhneš ruční brzdu tak to přestane. vyměnil sem desky a je klid.
Díky...taky si myslím že to je od zadních brzd. Přední jsem komplet měnil včetně kotoučů, ale k zadním jsem se ještě nedostal. Ale vždycky se mi zdálo že to přestalo, když jsem brzdil. Jak bude čas, tak se na to podívám.
- cendller
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj chlapi, připojím se do tohoto vlákna se stejným problémem.. něco mi vzadu drnčelo tak koukám dolu a ten poslední hliníkový kryt nad výfukem mi uhnil
Otázka zní, jak to tam drží? V hliníku mám prorezlou díru a z podvozku mi trčí orezlý pahýl "čehosi". Byl tam původně šroub - matka, nebo nějaká guma? Nějaký nápad jak to tam zpět přichytit? Vyhazovat se mi to ncehce, přeci jen to je ochrana od výfuku, ne?
Díky za rady

Otázka zní, jak to tam drží? V hliníku mám prorezlou díru a z podvozku mi trčí orezlý pahýl "čehosi". Byl tam původně šroub - matka, nebo nějaká guma? Nějaký nápad jak to tam zpět přichytit? Vyhazovat se mi to ncehce, přeci jen to je ochrana od výfuku, ne?
Díky za rady
-
- Test driver
Buď drátem či jinak zabastlit nebo plech úplně ven - tuto radu jsem dostal v servisu s výfuky. Jak jsem koupil, tak prodávám.
Seat Altea XL-prodáno
- miki21
- Test driver
Pokud to nejde nějak přibastlit, tak ten plech ven. Nevím jak bys měl jezdit, aby se ten koncový díl výfuku zahřál víc, než je zdrávo. 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
Ten plech bych tam určitě nechal... je to tepelná ochrana od tepla z výfuku....a přece jen... on tam má svůj účel a opodstatnění....
-
- Nováček
tak vem kousek plechu(o něco větší než je ta vyhnilá díra v tom krytu a podle tloušťky toho šroubu co tam trčí vyvrtej do podložky z plechu díru dej to na ten kryt namačkni na šroub a přichiť to pojistnou podložkou kterou seženeš skoro všude je podobná té na fotce
- Přílohy
-
- eb36a99e2f0bd36005f37dcfc5037419--mmf250x250.jpg (8.11 KiB) Zobrazeno 2423 x
Ford Focud mk1 1.8tddi r.v.2001 před FL
-
- Test driver
Tak na vrakáč, sehnat tento Al plech, z něho udělat krycí podložku (5-7cm, aby to překrylo upadlou část) a znovu dotáhnout.
Ale ten šroub, alespoň v mém případě, už není čím povolit.
Drát, nová konstrukční díra pro drát, dotažení - práce na 5 minut.
Ale ten šroub, alespoň v mém případě, už není čím povolit.
Drát, nová konstrukční díra pro drát, dotažení - práce na 5 minut.
Seat Altea XL-prodáno
- cendller
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
díky za rady.. v mém případě se nedá říct o tom co tam trčí, že je to šroub
spíš taková orezlá špička.. jde tenhle šroub nějak snadno vyměnit?

-
- Nováček
je to navařený šroub ale má tak zrezlej závit ze tam nic nenašroubuješ takže jak sem řekl udělat podložku z plechu a tu podložku namáčknout na ten šroub já sem to takle přichitil na dvou místech na krytu středního dílu výfuku
Ford Focud mk1 1.8tddi r.v.2001 před FL