Dálkové ovládání MAX 286-3409 Fokus

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět

Napsáno dobře

Anketa končí za 18.11.2012 19:28

ano
0
Žádná hlasování
docela
1
100%
ne
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 1

Bodas
Nováček
Nováček

Dálkové ovládání MAX 286-3409 Fokus

Příspěvek od Bodas » 09.08.2012 21:51

Dobrý den montoval jsem toto DO centrálu do Fokusu kombi 2002. Toto ovládání se dá koupit za 590kč. Jestli někdo stojí o radu tak tady je. Troufám si říct že pokud budete postupovat podle tohoto návodu za 2,5h bude hotovo.
Budete potřebovat : pájku, rychlospojky na dráty 8ks (taková spojka na průchozí a přípojný drát cca 3kč/ks), smršťovací bužírku na drát, zkoušečku na 12V, a usměrňovací diody 2ks (já koupil 8A po 16 korunách),nějaké šroubováky, špendlík.
Připravte si : na fialový drát přiletujte obě diody aby z drátu přes diodu mohlo + na druhé konce diod cca 20cm drátu ( můžete použít šedý nebo zelený který je lépe vytáhnout z konektoru svazku drátů od DO, měly by se odstříhnout). Pokud toto máte a máte cca 2,5h času tak se do toho dejte.
Odevřete si okna pro jistotu. JDE O ZAMKY OVLÁDÁNY - MÍNUSEM
Každý drát co popysuji si předem špendlíkem napíchněte a zjistěte zkoušečkou jestli se nepletete.
Montáž: já zvolil místo ma jednotku DO za kastlíkem u nohou spolujezdce a dobře jsem udělal. Oddělejte kastlík 3šrouby ze spodu kastlíku a potom vyháknout plastový doraz v pravo kastlíku. +a- jsem napojil na autozapalovač to uděláte jednoduše, pod palubkou z kastlíku zmáčknete zajištění autorádia a vklidu ho vyndáte, odpojíte anténu a ostatní kabeláž je dost dlouhá a rádio se neplete. Napojte černý na - a červený na + to jsem udělal pomocí rychlospojek. Modrý a žlotočerný jsem připevnil pod ukostřovací šroubek v levo za kastlíkem. Na pravé straně díry po kastlíku najdete asi jednotku CZ a tam je 5 svazků drátů. V druhém od spodu najdete černozelený drát ( napíchněteho špendlíkem a přes zkoušečku ukostřete a mělo by se odemknout) na ten připojte žlutý drát , ve spodním svazku je černooranžový ( napíchněteho a přes zkoušečku ukostřete a mělo by se zamknout) na ten připojte hnědý drát. Pak tam najdete modrý a modročervený (tam jde plus od jedné a druhé strany bliken) a na ty připojte ty dráty od diod je jedno jaký kam. A je tam i bílozelený (do toho by po zmáčknutí tlačítka odskoku kufru měl jít +) a na ten připojte růžový a kufr se dá odevřít i když je auto zamčeno. A teď je čas připojit jednotku DO
Nejsem elektrikář ale není to takový problém zapojit pokud víte co hledáte já hledal cca 7h. prototo tyto rady. Neručím za případné problémy, ale mě to takhle funguje i z 5. patra.
Tak snad to někomu pomůže

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“