Rada ohledně koupě FF do 70. tisíc Kč.
-
- Nováček
Rada ohledně koupě FF do 70. tisíc Kč.
Zdravím,
chtěl bych poradit ohledně koupě Focuse do 70. tisíc Kč (rozpočet mám 90tis., takže 20 nechávám na prvotní investice: rozvody, náplně atd + rezervu).
http://auto.bazos.cz/inzerat/17128374/F ... hovale.php
nebo
http://auto.bazos.cz/inzerat/17380451/F ... SERVIS.php
Ten druhý vypadá až moc podezřele, co myslíte? Děkuji za každý názor.
chtěl bych poradit ohledně koupě Focuse do 70. tisíc Kč (rozpočet mám 90tis., takže 20 nechávám na prvotní investice: rozvody, náplně atd + rezervu).
http://auto.bazos.cz/inzerat/17128374/F ... hovale.php
nebo
http://auto.bazos.cz/inzerat/17380451/F ... SERVIS.php
Ten druhý vypadá až moc podezřele, co myslíte? Děkuji za každý názor.
- tmx
- Nováček
Re: Rada ohledně koupě FF do 70. tisíc Kč.
Asi takhle, ten benzíňák prosím, ale stav musí být opravdu 100%, protože 70 tisíc za 12 let staré auto je fakt pálka, za 70 tisíc by měly být tak 2002-2003.
Ten diesel... Jako jo, fotky vypadají hezky (ale na takovýchto pohledech bude vypadat hezky 90 % aut), a rozhodně bych k těm 80 tisícům km u 11 let starého dieselu požadoval ještě knížku Špalíček pohádek od pana Hrubína.
To auto bude mít ideálně 200 tisíc, ale spíš tak 300-400 tisíc, kdoví jestli ne víc...
Čili z mého pohledu jsou ty auta moc drahá, za 70 bys mohl mít už zmiňovaný po FL, ročníky 2002-2003...
Ten diesel... Jako jo, fotky vypadají hezky (ale na takovýchto pohledech bude vypadat hezky 90 % aut), a rozhodně bych k těm 80 tisícům km u 11 let starého dieselu požadoval ještě knížku Špalíček pohádek od pana Hrubína.

Čili z mého pohledu jsou ty auta moc drahá, za 70 bys mohl mít už zmiňovaný po FL, ročníky 2002-2003...
Ex: Ford Focus Combi 1.8 85kW, 2002, modrá Metropolis
Nyní: Hyundai i30 HB 1.6 MPI 88kW, 2014
Nyní: Hyundai i30 HB 1.6 MPI 88kW, 2014
- Ac1D
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
ten diesel ma VINko a ma dva zaznamy tak pri trose stesti nejaky km by to hodit mohlo a je to Ital a odtamtud pekny auta nebyvaji 

Focus kombi TDCI,85KW,2008
Focus kombi TDDI,66KW,2004
-
- Nováček
Tak díky za názory. Zase jsem z toho docela v ... Jsem student a skoro v každém bazaru maji katastrofální kusy s pretočenýma km. Nevíte o nějakém vláknu, kde prodávají jen majitelé, co se o svá auta staraly? Nějaký fanouškovský web, protože tady těch aut moc není.
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
těch webů je několik, stačí pohledat třeba v gůglu 

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- Wolodyjowsski
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Mám trošku obavy, že starší auto každý rozumný majitel dá raději do bazaru, ideálně na výkup. Finanční ztráta při prodeji do výkupu nikdy nevyváží riziko kupujícího - typ "vysírač" který vám bude chtít deseti a víceleté auto po měsících od koupě "vracet" a "odstupovat od kupní smlouvy".Janda píše:Tak díky za názory. Zase jsem z toho docela v ... Jsem student a skoro v každém bazaru maji katastrofální kusy s pretočenýma km. Nevíte o nějakém vláknu, kde prodávají jen majitelé, co se o svá auta staraly? Nějaký fanouškovský web, protože tady těch aut moc není.
Věřte, znám problematiku z obou stran, jak prodávajícího, tak kupujícího.
Svého starého "myšáka" Carismu (98)jsem třeba prodal přes garážmajstra, který mi na rovinu řekl "dá za auto 25 s tím, že já chci 3 tisíce provizi za prodej, protože případný problém opravím a kupujícímu se postarám o údržbu, prostě už o kupujícím neuslyšíte..."
Závěr-hledat v bazarech, spíše menších a detailně auto zkontrolovat.
UPDATE
Aniž bych chtěl někomu dělat reklamu (kromě sebe

http://www.gamacar.cz/detail/337/ford-f ... popl-zapl/
-
- Nováček
Díky za názor i tip, ale kombíka nehledám.
Ono je to složité, narovinu přiznám, že člověk je ve 23 nezkušený zajíc (pokud se nemotá kolem aut od mala). Každý mně radí něco jiného. Jedni ať určitě nekupuju z malých bazarů, kde je největší pravděpodobnost narazit na bouráka. Druzí radí velké autobazary, které mají nějaké záruky. Další soukromníka, po důchodci (dneska je po důchodci podle inzerátů každé 3tí auto). No a ti poslední radí, abych si nechal auto dovézt z Německa.
Jako nejrozumější mně zatím přišla rada koupit si auto tady: http://www.autorenova.eu/. Menší firma, co dováží jen Fordy a servisuje jen ty, kteří si u nich koupí auto. Na druhou stranu nemají u žádného auta v nabídce počet km.
Jsem si myslel, jak dneska za 70+ tisíc nebude těžké koupit solidní svezení a ono prd
Ono je to složité, narovinu přiznám, že člověk je ve 23 nezkušený zajíc (pokud se nemotá kolem aut od mala). Každý mně radí něco jiného. Jedni ať určitě nekupuju z malých bazarů, kde je největší pravděpodobnost narazit na bouráka. Druzí radí velké autobazary, které mají nějaké záruky. Další soukromníka, po důchodci (dneska je po důchodci podle inzerátů každé 3tí auto). No a ti poslední radí, abych si nechal auto dovézt z Německa.
Jako nejrozumější mně zatím přišla rada koupit si auto tady: http://www.autorenova.eu/. Menší firma, co dováží jen Fordy a servisuje jen ty, kteří si u nich koupí auto. Na druhou stranu nemají u žádného auta v nabídce počet km.
Jsem si myslel, jak dneska za 70+ tisíc nebude těžké koupit solidní svezení a ono prd

- Mufin01
- Test driver
Z toho bazaru Autorenova máme všechny fordy ve firmě, celkem asi 15 aut (mondea, focusy, connect a transit) a nikdo z těch, kdo v nich jezdí, si na ně nestěžuje. Tak já jen, že jsi zmínil tuhle firmu...
-
- Nováček
To je velmi potěšující zpráva
Ještě bych se zeptal, máte někdo zkušenosti s prodejci patřící pod Škoda Plus program? Opravdu dodržují pravidla a dá se jim věřit? Například tenhle kousek, ano rok 2000, ale jen 150k a za 32 tisíc? Kde je chyták?
http://www.skodaplus.cz/Car/359225/ford ... ulltext%3D

Ještě bych se zeptal, máte někdo zkušenosti s prodejci patřící pod Škoda Plus program? Opravdu dodržují pravidla a dá se jim věřit? Například tenhle kousek, ano rok 2000, ale jen 150k a za 32 tisíc? Kde je chyták?
- MaxSand
- Nováček
Ještě jedna věc co mě napadla a asi to bude nejrozumnější. Projeď normálně celý net. Dívej se po všech focusech co jsou v tvý cenový relaci, na ty co si vybereš se zajeď podívat, jestli se ti nějaké i po osobní prohlídce budou zdát ok, najdi si mechanika (nebo blízký servis) a zajeď se s ním podívat právě na ty, jestli ti je schváli, není co řešit. Těch prvních focusů je jak blech tak snad nebude problém, nějaký najít ve tvém okolí. Vím, že je to investice navíc, ale pomůže ti to se vymanit s investic následujících. Jinak dovoz z německa přes prostředníka je při té částce co za to chceš dát asi pasé. Tvořilo by to asi cca 30% z ceny auta což už je celkem dost.
- petulak
- Test driver
podle odřenýho volantu,bych řekl,že má víc km.
podle pedálů zase,že ne.
tak nevím
podle pedálů zase,že ne.
tak nevím

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- Wolodyjowsski
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Pedály a volant = neverending storypetulak píše:podle odřenýho volantu,bych řekl,že má víc km.
podle pedálů zase,že ne.
tak nevím

- Wolodyjowsski
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Stav bude ceně odpovídat.Janda píše:To je velmi potěšující zpráva![]()
- Ac1D
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Prolez si stranky kde sdruzuji nabidky bazaru at si tak nejak udelas predstavu co za svy penize ziskat a na nejaky ty nej kousky se zajet podivat osobne.Nez ale cokoliv koupis ci slozis zalohu zkus si auto pres VINko proverit.Zaklad je Fordzona (stoji sice nejaky ty penize ale muzes projet vic VINu a treba ten FF1 z Skodaplus tam ma nejaky ten zaznam o servisu) ci mail tam jaky je posledni razitko v knizce.
Focus kombi TDCI,85KW,2008
-
- Nováček
Dobře, všem děkuji za rady. Dneska se to vyvažuje zlatem 
Ještě bych se Vás zeptal, jestli nemáte někdo zkušenosti s Nissanem Almerou. Kamarád mi dneska radil, že se dají sehnat za ty moje peníze Almery i z roku 2005 s natočenýma 80-100000 km. Je to prý skoro neporuchové, ale zase to vůbec nejede. Tak já nevím

Ještě bych se Vás zeptal, jestli nemáte někdo zkušenosti s Nissanem Almerou. Kamarád mi dneska radil, že se dají sehnat za ty moje peníze Almery i z roku 2005 s natočenýma 80-100000 km. Je to prý skoro neporuchové, ale zase to vůbec nejede. Tak já nevím