Náběh turba u TDDi + spotřeba v zimě
- DavidVrt
Náběh turba u TDDi + spotřeba v zimě
Zdravim,
mam dotazek k turbu u TDDi. Jak dlouho musim treba rano nechat nastartovano, nez se rozjedu, aby turbo "nabehlo" ? Co po jizde, je potreba to nechat chvili na volnobeh a az pak vypnout ?
Druha otazka - tradicni. Spotreba 1,8 TDDi: mám tak mezi 5,5 - 6,0 l / 100 km; měřim to od začátku září 2006 doteď, jezdim většinou ráno do 15 km a večer to samý, mimo město; 2-3 x do měsíce delší trasu (100 km). A to byl teplej podzim a zima to samý. Když bylo těch -10, tak mi to vyšlo na rovných 7 litrů ... A to to moc nehonim ...
mam dotazek k turbu u TDDi. Jak dlouho musim treba rano nechat nastartovano, nez se rozjedu, aby turbo "nabehlo" ? Co po jizde, je potreba to nechat chvili na volnobeh a az pak vypnout ?
Druha otazka - tradicni. Spotreba 1,8 TDDi: mám tak mezi 5,5 - 6,0 l / 100 km; měřim to od začátku září 2006 doteď, jezdim většinou ráno do 15 km a večer to samý, mimo město; 2-3 x do měsíce delší trasu (100 km). A to byl teplej podzim a zima to samý. Když bylo těch -10, tak mi to vyšlo na rovných 7 litrů ... A to to moc nehonim ...
<strong><em>FF combi 1,8 TDDi, 66 kW, 2001, Ghia</em></strong>
- chalomi
- Pokročilý
Re: Náběh turba u TDDi + spotřeba v zimě
DavidVrt píše:Zdravim,
Já si myslím že čekat než ti naběhne turbo je blbost.Je to motor ten nepotřebuje rozcvičku aby mohl fungovat.Nastartuju a jedu,tak se ti motor líp zahřeje.a tu spotřebu máš OK.

Ford Focus 1,6 16v r.v.2001 stříbrná metalíza
- David 1
- Junior
- bofi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
Jak by melo turbo nabihat? Turbo pohani vyfukove plyny, takze dokud poradne neslapnes na plyn, tak se tocit nebude. Pred vyjetim neni treba na nic cekat, nicemu tim nepomuzes. A po dojeti stat na volnobeh a nechat turbo chladnout jenom, kdyz s tim autem zavodis, jinak neni treba, pripadne staci jet kousek pred zastavenim trosku klidneji.
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- bofi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Turbo by melo nabihat zhruba okol 1800-2000ot, takze na volnobeh vubec nenabehne.
O nabeh turba se nemusis zajimat, spis by te mel zajimat jeho dobeh. Presne jak pise Ahmed, zvlaste po rychle jizde po dalnici bys mel pre dzastavenim v dostatecnem predstihu zvolnit a po zastaveni nechat jeste chvilku motor bezet na volnobehu. Jinak mas nebezpeci, ze se turbo pokrouti - je moc rozpalene a prudce by ochladlo.
O nabeh turba se nemusis zajimat, spis by te mel zajimat jeho dobeh. Presne jak pise Ahmed, zvlaste po rychle jizde po dalnici bys mel pre dzastavenim v dostatecnem predstihu zvolnit a po zastaveni nechat jeste chvilku motor bezet na volnobehu. Jinak mas nebezpeci, ze se turbo pokrouti - je moc rozpalene a prudce by ochladlo.
- bofi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele: