Má cenu kontrolovat/opravovat sedla ventilů?
-
- Nováček
Má cenu kontrolovat/opravovat sedla ventilů?
Dobrý den,
mám najeto něco málo přes 102000 Km a motor mi spotřebovává cca 1l oleje na 7000 Km. Chystám se nechat vyměnit rozvody po 10 letech a v servisu mi navrhli, abych zároveň nechal zkontrolovat ventily, že některé z nich budou pravděpodobně zaklepané, popř. pak přebrousit sedla ventilů, vyměnit gufera dříků, atd.
Má cenu tento úkon provádět při stávající spotřebě oleje, nájezdu, atd.?
mám najeto něco málo přes 102000 Km a motor mi spotřebovává cca 1l oleje na 7000 Km. Chystám se nechat vyměnit rozvody po 10 letech a v servisu mi navrhli, abych zároveň nechal zkontrolovat ventily, že některé z nich budou pravděpodobně zaklepané, popř. pak přebrousit sedla ventilů, vyměnit gufera dříků, atd.
Má cenu tento úkon provádět při stávající spotřebě oleje, nájezdu, atd.?
Ford Focus 1.6 ZETEC-SE, r. v. 2002.
- miki21
- Test driver
Re: Má cenu kontrolovat/opravovat sedla ventilů?
Pokud motor žere olej "vrchem", tak Tě Go hlavy nemine. Zabrousit sedla ventilů+výměna gufer+seřízení vůlí. Srovnat hlavu.
Tohle všechno mně stálo před pár lety cca 3litry + se měnily dva podpálené ventily.
Tohle všechno mně stálo před pár lety cca 3litry + se měnily dva podpálené ventily.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
No z výfuku to nečmoudí, teď jsem měnil svíčky a staré vypadaly dobře, vnější únik nikde nebyl zjištěn... Takže to zřejmě vrchem žere. Šlo mi o to, jestli se to do budoucna vyplatí (auto zatím nemíním prodávat) - pochopil jsem, že asi ano.
Díky za odpověď.

- miki21
- Test driver
Pokud plánuješ si auto nechat,tak určitě. Ještě bych nechal změřit tlaky ve válcích-to taky ledasco napoví. Chce to najít nějakého odborníka na motory a taky záleží na tom, jak dalece tomu servisu důvěřuješ. Většinou je praxe taková, že v servise shodí hlavu a o zbytek se postará specializovaná firma.
Takhle to vypadalo hotové. http://imageshack.us/photo/my-images/7/ ... pisem.jpg/
Takhle to vypadalo hotové. http://imageshack.us/photo/my-images/7/ ... pisem.jpg/
-
- Nováček
Bylo by to v Auto Šindler. Zhruba by odpovídala i ta cena, kterou jsi naznačoval - něco kolem 3000 jsem slyšel i od p. Šindlera.
- Zatoulanej.pes
- Nováček
Na kolik by to přišlo ve značkovém servisu netušíš? Nikoho šikovnýho v okolí Olomouce neznám.miki21 píše:Pokud motor žere olej "vrchem", tak Tě Go hlavy nemine. Zabrousit sedla ventilů+výměna gufer+seřízení vůlí. Srovnat hlavu.
Ford Focus SDN 1.8 16v Ghia 2000[/b]
- miki21
- Test driver
Tak to teda netuším. Není nic jednoduššího,než se tam zeptat 

- ZonixX
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
pokud ti tece olej pres gufera ventilu, nech vychladit motor, stoupni si za auto a nech nekoho at ti nastartuje - mel by z vyfuku jednorazove vyjit namodraly dym - ktery hned ustane
Fiesta ST180 '16 Stage 4
Honda Civic FK2 '10
ex: Honda Civic EP2 '02, Nissan 350Z '06, Ford Ka '01, Mondeo ST200
Honda Civic FK2 '10
ex: Honda Civic EP2 '02, Nissan 350Z '06, Ford Ka '01, Mondeo ST200
-
- Nováček
To už bohužel nezjistím, od včerejška je auto vservisu. Takže teď pouze věřím ve světlé zítřky se snad "jakonovým" autem. 

-
- Nováček
Můžu se zeptat jak jsi dopadl s tím servisem motoru?
Zlepšila se spotřeba oleje?
Co všechno a za kolik dělali (a kde)?
Díky za odpověď
Díky za odpověď
Ford S-Max Duratec HE 2.0 107KW (2010)
- miki21
- Test driver
K tomuhle chci jen podotknout, že i ten autorizovaný servis tu hlavu pošle do firmy, která se na to specializuje.Zatoulanej.pes píše:Na kolik by to přišlo ve značkovém servisu netušíš? Nikoho šikovnýho v okolí Olomouce neznám.

- Zatoulanej.pes
- Nováček
Paráda, takže už ani klasický odkaz kde už se o tom psalo nenímiki21 píše:Tak to teda netuším. Není nic jednoduššího,než se tam zeptat

Věř mi, že bylo jednodušší zeptat se nejdřív zde...

Ford Focus SDN 1.8 16v Ghia 2000[/b]
- miki21
- Test driver
Myslím, že si tady moc lidí generálku hlavy v garáži nedělá. 

- petulak
- Test driver
Základ je horizontálka,a pak už to jde.miki21 píše:Myslím, že si tady moc lidí generálku hlavy v garáži nedělá.

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
-
- Nováček
Takže: dělal jsem to u Šindlera v Brně. Celkově jsem platil cca 30000 Kč, jenže v tom byly i nějaké ramena, brzdy, atd. No škoda mluvit...Quba píše:Můžu se zeptat jak jsi dopadl s tím servisem motoru?
Díky za odpověď
Po opravě to bylo zdechlé, ozývalo se z toho bublání a padaly otáčky při jízdě na neutrál (řešilo se to třeba v http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 67&t=32338. Byl jsem tam pak znovu ještě mnohokrát na reklamaci, a furt se něco měnilo - nejprve to znovu rozebrali (trochu se to zlepšilo), pak že uděláme diagnostiku - samozřejmě se nic nezjistilo, vyčistily se vstřikovače, vyměnil volnoběžný ventil, atd. Stylem vyměníme toto a uvidíme. Kromě ceny nového volnoběžného ventilu to bylo všechno zdarma, resp. ta jedna diagnostika za 300 Kč. A domluva s ním někdy byla jak s ukrajincem, např.: "Přijďte si pro to večer." A když jsem přišel večer, tak: "No jo, ale to není hotové, to bude až zítra." Nakonec to skončilo tak, že nabízel výměnu palivového čerpadla, což jsem odmítnul, protože se mi to celé nezdálo, a šel jsem za Pavlíčkem.
Ten vyměnil čidlo rychlosti a přehrál řídicí jednotku a jede to jako zamlada. Snížila se spotřeba paliva na původní hodnoty, někdy to žere i míň, akorát ten olej mi to snad žere pořád stejně, ale to ještě musím ověřit. Teď na technické jsem zjistil, že přes to měněné čidlo prolíná olej, takže to půjdu reklamovat. Jinak cenově to je u Pavlíčka dost drahé, skoro bych řekl, že se to blíží autorizovanému servisu.
Jo, na dovolené jsem měl dojem, jako by mi klepaly ventily... takže podtrženo sečteno, pokud to není nutné, na opravu hlavy bych se vy*ral. Ale tady ty věci si asi musí každý vyzkoušet, aby věděl.