palubný počítač - Okamžitá spotřeba
- DaveN
palubný počítač - Okamžitá spotřeba
Nevíte někdo, jestli je možné aktivovat na palubním počítači okamžitou spotřebu paliva? Je to nový model. Ve Fordu mi řekli, že ač je tato fce popsána v návodu k obsluze, Ford ji přestal do nových modelů dávat, protože rozptylovala pozornost a bylo hodně bouraček. Myslím si, že je to jen SW zakázáno, ale díval se na to "elektrikář od Forda" s notebookem a říkal, že to asi aktivovat nejde. Tak nevím... Každopádně děkuji za jakoukoliv odpověď. Dík.
Ford Focus Combi 1,6 74kW Duratec, 2007
-
- Test driver
Re: Okamžitá spotřeba na palub.počítači
Tuto info palubny pocitac na novom Focuse neposkytuje a ani sa neda dodatocne aktivovatDaveN píše:Nevíte někdo, jestli je možné aktivovat na palubním počítači okamžitou spotřebu paliva? Je to nový model. Ve Fordu mi řekli, že ač je tato fce popsána v návodu k obsluze, Ford ji přestal do nových modelů dávat, protože rozptylovala pozornost a bylo hodně bouraček. Myslím si, že je to jen SW zakázáno, ale díval se na to "elektrikář od Forda" s notebookem a říkal, že to asi aktivovat nejde. Tak nevím... Každopádně děkuji za jakoukoliv odpověď. Dík.

- Partizan
- Junior
- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
souhlasPartizan píše:No já si myslím,že okamžitá spotřeba je vcelku k ničemu.Sice se podle toho dají upravit starty ap,aby byli co nejméně žravé,ale jak už se někdo zmínil fakt to rozptyluje.Děda to má na feldě a je to fakt zbytečný.

- ronin
- Nováček
a myslíte, že se údajům na PC dá věřit.Myslím si že pravdivá je jen venkovní teplota.Jinak jsem vypozoroval že okamžitá mi leze až k 36 litrům,průměrná 5,3l-5,9l bez klimy 5,7l-6,3l s klimou,dojezdová vzdálenost se mi zdá uplně nesmyslná protože když natankuji plnou tak dojezd ukazuje 640km po ujetí zhruba 200km ručička něco mezi 1/2 a 3/4 nádrží a dojezd 550km no a průměrná rychlost něco kolem 60km/h dejme tomu že snad jo ale diskutabilní.jinak jestli toto téma nepatří zrovna sem tak se omlouvám a věřím že sem přidáte své zkušenosti
- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
já bych nevěřil ani té teplotěronin píše:a myslíte, že se údajům na PC dá věřit.Myslím si že pravdivá je jen venkovní teplota.Jinak jsem vypozoroval že okamžitá mi leze až k 36 litrům,průměrná 5,3l-5,9l bez klimy 5,7l-6,3l s klimou,dojezdová vzdálenost se mi zdá uplně nesmyslná protože když natankuji plnou tak dojezd ukazuje 640km po ujetí zhruba 200km ručička něco mezi 1/2 a 3/4 nádrží a dojezd 550km no a průměrná rychlost něco kolem 60km/h dejme tomu že snad jo ale diskutabilní.jinak jestli toto téma nepatří zrovna sem tak se omlouvám a věřím že sem přidáte své zkušenosti

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
- omik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Okamžitá spotřeba na palub.počítači
Kde si pocul, ze sa neda aktivovat? Ako potom PP vie vypocitat priemer, ked nepozna aktualnu spotrebu?zirafak píše:Tuto info palubny pocitac na novom Focuse neposkytuje a ani sa neda dodatocne aktivovatDaveN píše:Nevíte někdo, jestli je možné aktivovat na palubním počítači okamžitou spotřebu paliva? Je to nový model. Ve Fordu mi řekli, že ač je tato fce popsána v návodu k obsluze, Ford ji přestal do nových modelů dávat, protože rozptylovala pozornost a bylo hodně bouraček. Myslím si, že je to jen SW zakázáno, ale díval se na to "elektrikář od Forda" s notebookem a říkal, že to asi aktivovat nejde. Tak nevím... Každopádně děkuji za jakoukoliv odpověď. Dík.
Keby som to mal navrhovat ja, tak proste z riadiacej jednotky si vypytam aktualnu spotrebu, spocitavam ju a prepocitavam na priemer podla vzdialenosti. Ak to nefunguje takto, tak ako?
Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit