Kontrolka Airbagu
-
- Junior
Kontrolka Airbagu
Ahojte,prepacte ak zasi..am vlakno a tato tema tu uz je..
Dnes som menil sedacky...latkove za kozene s vyhrievanim..
Mal som iba rucne posuvanie a teraz mam vsetkymi smermi-to mi ide a som z toho fakt prekvapeny
Konektory som zapojil tak ako boli aj na starej sedacke...ale ako som startol vsetko ako pred tym len par sekund po starte zacala blikat kontrolka motora..
Nevedel by niekto poradit???velmi by mi to pomohlo..
Sedacky som vyberal pri odpojenej baterke ak to pomoze
dakujem
edit:
pozrel som si to este raz a airbag blikne 5krat hned za sebou potom 2s pauza blikne raz 2s pauza a 5 krat za sebou a dokola
znamena to nieco?
Dnes som menil sedacky...latkove za kozene s vyhrievanim..
Mal som iba rucne posuvanie a teraz mam vsetkymi smermi-to mi ide a som z toho fakt prekvapeny
Konektory som zapojil tak ako boli aj na starej sedacke...ale ako som startol vsetko ako pred tym len par sekund po starte zacala blikat kontrolka motora..
Nevedel by niekto poradit???velmi by mi to pomohlo..
Sedacky som vyberal pri odpojenej baterke ak to pomoze
dakujem
edit:
pozrel som si to este raz a airbag blikne 5krat hned za sebou potom 2s pauza blikne raz 2s pauza a 5 krat za sebou a dokola
znamena to nieco?
-
- Test driver
Re: Kontrolka Airbagu
svítí neustále chyba v Air Bag Control Modulu nebo je bez napájení
bliká neustále chyba v AirBagu
blikne jenou chyba ve vaku u řidiče
blikne dvakrát chyba ve vaku u spolujezdce
blikne čtyřikrát chyba v předepínači bezpečnostních pásu
blikne pětkrát chyba v postraním vaku řidiče
blikne šestkrát chyba v postraním vaku spolujezdce
Je to bag v sedadle řidiče(v opěradle)
Takže skus ještě jednou vysunout a nasunout celý ten konektor na svém sedadle,jestli to nepomuže tak bude třeba skontrolovat kontakt airbagu v opěrce a jestli nepomuže ani toto tak je bag špatný a budeš ho muset prohodit z toho svého sedadla.
bliká neustále chyba v AirBagu
blikne jenou chyba ve vaku u řidiče
blikne dvakrát chyba ve vaku u spolujezdce
blikne čtyřikrát chyba v předepínači bezpečnostních pásu
blikne pětkrát chyba v postraním vaku řidiče
blikne šestkrát chyba v postraním vaku spolujezdce
Je to bag v sedadle řidiče(v opěradle)
Takže skus ještě jednou vysunout a nasunout celý ten konektor na svém sedadle,jestli to nepomuže tak bude třeba skontrolovat kontakt airbagu v opěrce a jestli nepomuže ani toto tak je bag špatný a budeš ho muset prohodit z toho svého sedadla.
-
- Junior
Dakujem..tak osobne som si 100%isty ze je to v operadle kedze na starej sedacke nic a hned po prehodeni to zacalo
Skusim este raz ten kontakt a snad to pomoze..inak videl som fotky rozobratych sedaciek ale airbag som tam nikdy nevidel
nema niekto nahodou nejake foto?

Skusim este raz ten kontakt a snad to pomoze..inak videl som fotky rozobratych sedaciek ale airbag som tam nikdy nevidel

Naposledy upravil(a) DjFresh666 dne 22.01.2012 14:28, celkem upraveno 1 x.
-
- Test driver
Skus ten konektor a pak uvidíš ,pokud to bude přetrvávat tak k tomu bagu je třeba přetáhnout povlak opěradla,když tak potom pisni popíšu ti jak na to 

-
- Junior
Ahoj Brehowicz..zajtra to budem skusat a mohol by som ta poprosit ten navodik?cisto teoreticky by som snad dokazal dat dole potah ale nemam tusenia ako tam je ten airbag uchyteny alebo prilepeny a kde vlastne je..vies ked to zajtra s konektorom nevyjde a mi to rozoberieme aby som mohol podla navodu nieco hutat.dakujeeeem
-
- Test driver
Jasně v poho.Potah opěradla je na spodní starně sepnutý po délce plastovou sponou sou to 2ks zasunuté do sebe ty rozpojíš,potak trochu vytáhneš nahoru a zezadu jsou do plechové konstrikce zaháknuté 2 háčky na šňurkach ty vyhákneš.Pak si povol bederku na min. a šáhní dovnitř opěrky abys vyhaknul lanko nápínání pak jde ten šroub bederky vyndat tahem a mužeš přetáhnout potah až nad airbag.Ten už uvidíš sám je na starně opěrky ke středovému sloupky.Uchycený je dvěma šrouby torx a kabel má spojku.Však víc uvidíš kdy ses náhodou do toho musel pustit,ale držím palce aby to byl jen blbě našroubovaný konektor pod sedadlem 

-
- Junior
Dakujeeeem velmi mi to pomohlo...teda snad nebude musiet pomoct ale za radu...
a o ake lanko napinania ide?budem schopny to lanko a aj tie haciky pri spetnej montazi vratit na povodne miesto?
a o ake lanko napinania ide?budem schopny to lanko a aj tie haciky pri spetnej montazi vratit na povodne miesto?
-
- Test driver
Jasně že jo ,nic neboj to chce vidět abys to pochopil.Dost blbě se to píše.
- v.marty
- Pokročilý
Nez to zacnes sundavat: prehazoval si pyropatrony s predpinacema pasu (to kam se zapina pas)? Je totiz napojenej na stejnou kontrolku.. Ja si toho nevsim a dal to do auta s vystrelenejma patronama a svitilo to. Vymena za puvodni pomohla..
Poznas to tak, ze je drat drzici zapinac pasu kratsi, viz foto. Ikdyz podle Bretikova navodu to vypada spis na bag.. :/ V nejhorsim si prehodis bagy za svy puvodni.. 

Ford Mondeo V6 3.0 Ghia 2004 150kW @ 162kW
-
- Junior
Fuha...tak aj s popisom a aj fotkou nevidim na tom rozdiel...ked dnes somcely den v praci a vcera vecer som to aspon ako tak zlozil takze si vela nepamatam ale tak ma bere ist to spravit ze az...
ta pyropatrona moze vystrelit aj ked nebol vystreleny bag?
montaz tej pyropatrony je zlozita alebo ked uvidim tak pochopim?
no cim viac kukam tym viac sa bojim..snad zajtra mi to bude jasnejsie
dakujeeem
ta pyropatrona moze vystrelit aj ked nebol vystreleny bag?
montaz tej pyropatrony je zlozita alebo ked uvidim tak pochopim?
no cim viac kukam tym viac sa bojim..snad zajtra mi to bude jasnejsie
dakujeeem
- v.marty
- Pokročilý

- v.marty
- Pokročilý
A neni ceho se bat... Bud to bude pyro a mas to za par minut hotovy, nebo si prendas airbagy ze starejch sedacek.. 

-
- Junior
Dakujem tak to vymenim zo starych sedaciek nech mam pokoj...kdyby neco..
ale nemoze mat vplyv na tu kontrolku aj to ze som mal odpojenu baterku?bal som sa pri zapnutej ze mi streli airbag...
premyslam ze zajtra vyhodim novu..dam staru a napojim konektor..ak to prestane blikat tak viem ze je to v sedacke a ak nie tak bude nieco v pamati a na diagnostiku vymazat...
potom vyskusat kabliky na novej a ak sa mi budu zdat ok a po zapojeni zas bude blikat tak skusim rozobrat staru a vymenim bagy...len ten kabel cely zlty+sivy na airbag kade ho prestrcim aby bol pod sedackou?ked ho vytiahnem s operadlom?
ale nemoze mat vplyv na tu kontrolku aj to ze som mal odpojenu baterku?bal som sa pri zapnutej ze mi streli airbag...
premyslam ze zajtra vyhodim novu..dam staru a napojim konektor..ak to prestane blikat tak viem ze je to v sedacke a ak nie tak bude nieco v pamati a na diagnostiku vymazat...
potom vyskusat kabliky na novej a ak sa mi budu zdat ok a po zapojeni zas bude blikat tak skusim rozobrat staru a vymenim bagy...len ten kabel cely zlty+sivy na airbag kade ho prestrcim aby bol pod sedackou?ked ho vytiahnem s operadlom?
-
- Test driver
No jo na předpínač sem zapomněl,Dj ještě fakt skontroluj i ten tzn. když bouchne pyropatrona tak zatáhne pás víc na těle ,na té fotce od Martina je vidět jak je ta bužírka před sponou skrčená.Nebouchlý je o pár cm. delší.Martine dík za upozornění 
Odpojením bat. to určitě nebude mělo by se to tak správně dělat.
Kdyby bylo třeba měnit ten bag tak má uvnitř opěrky ještě jeden konektor hned vedle sebe.

Odpojením bat. to určitě nebude mělo by se to tak správně dělat.
Kdyby bylo třeba měnit ten bag tak má uvnitř opěrky ještě jeden konektor hned vedle sebe.
- pzi
- Test driver
U těhle jednotek , se chybné zapojení(vystřelených airbagů) zpraví , že zapojíš nové funkční, nemusí se nic mazat jako u koncernu
jo ford je v tomhle poho.

C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan