Problemy s centralem
- PAJA
- Nováček
Problemy s centralem
Mám problém s centrálním zamykáním. Když zamykám, tak je takové jako líné a pomalé a dneska mi i dokonce praskla pojiska, tak jsem ji vyměnil, ale je to pořád stejne. Předtím když jsem uvnitř auta odemykal centrál, tak u řidiče jsem to otevřel jako by ručně, ale zbytek auta mělo někdy zpoždení pár sekund, ale asi až poslední tři měsíce. Přikládal jsem to větší zimě, protože, když se to pak ohřálo, tak to šlo normálně. Tedka to jde normálně, ale zpomaleně a myslím, že od toho mi praskla ta pojiska. Děkuji za rady.
Ford Focus combi, 1.8 16V, rok 11/99 tmavě modrá metalíza.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Beri
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
to PAJA:
To zpoždění má na svědomí mikrospínač v zámku. Už se to zde řešilo, viz: http://ford-focus.cz/modules.php?name=F ... fad24a90e9
hlavně tam popisuju jak jsem to razantně odstranil
To zpoždění má na svědomí mikrospínač v zámku. Už se to zde řešilo, viz: http://ford-focus.cz/modules.php?name=F ... fad24a90e9
hlavně tam popisuju jak jsem to razantně odstranil

Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Beri
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
to pelen:
jasný, to že praskla pojistka může být způsobené tím ztuhnutím a větším odběrem serva.
Ale spíš jsem měl napsat, že jsem reagoval na to spožděné odemykaní ostatních dveří, což opravdu děla ten mikrospínač. Ale taky to je tím že je ztuhlej a než se přepne, tak mu to chvíli trvá. U mě prostříknutí vydrželo jen chvíli. Rozebrat se nedá abych ho pořádně pročistil, tak jsem ho odštípl a je klid.
jasný, to že praskla pojistka může být způsobené tím ztuhnutím a větším odběrem serva.
Ale spíš jsem měl napsat, že jsem reagoval na to spožděné odemykaní ostatních dveří, což opravdu děla ten mikrospínač. Ale taky to je tím že je ztuhlej a než se přepne, tak mu to chvíli trvá. U mě prostříknutí vydrželo jen chvíli. Rozebrat se nedá abych ho pořádně pročistil, tak jsem ho odštípl a je klid.

Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi

- PAJA
- Nováček
- PAJA
- Nováček
Tak už jsem opět měnil pojisku. Mám podezření zadní páté dveře, protože jsem to mě kvůli osvětlení u elektrikáře a nějak od té doby mi to blbne. Co zkusit třeba odpojit ten konektor, co je na zadní dveře a stěrač a jestli to bude dělat taky. Děkuji i za nějaké jiné nápady. Předem moc děkuji. Už mě to štve.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- PAJA
- Nováček
Jo jo určitě to nedělalo. Tak to zkusím, ale nesmím moc jezdit v noci, aby cajti neměli keci, že mi nesvítí osvětlení SPZ. Tenhe týden jsem schytal dva body za rychlost.pelen píše:Pokud vis, ze pred upravou 5. dveri to nedelalo, tak bych sel po tech dverich. Jsou tam slaba mista pri pruchodech dratu pres karoserii.

- vitacz
- Zkušený
Odemykani dveri - central.
Ahoj.
Zacalo to asi takto. Mel jsem problem s vyhrivanim zadniho okna. To se opravilo domacknutim GEM modulu. Mel jse z toho velkou radost, ze mam ted auto uplne v cajku a nic uz mu nechyby.
Ale radost po par dnech skoncila tim, ze jsem dalkou odemkl vsechny dvere, ale jen ty u ridice zustaly zamcene. Dal jsem tady zamknout odemknout a bylo to OK. Postupem casu se tento problem objevoval casteji a casteji az do ted, kdyz uz ty dvere otevru jen klicem
. Zamknout centralem jdou, ale ne otevrit. Pri otevreni ve vsech dveri zavrci moturky, ale u ridice se nic nestane. Jsem z toho dost rozladenej, kdyby to byly aspon jine dvere 
Nevite nekdo co stim?
Dekuji.
Zacalo to asi takto. Mel jsem problem s vyhrivanim zadniho okna. To se opravilo domacknutim GEM modulu. Mel jse z toho velkou radost, ze mam ted auto uplne v cajku a nic uz mu nechyby.
Ale radost po par dnech skoncila tim, ze jsem dalkou odemkl vsechny dvere, ale jen ty u ridice zustaly zamcene. Dal jsem tady zamknout odemknout a bylo to OK. Postupem casu se tento problem objevoval casteji a casteji az do ted, kdyz uz ty dvere otevru jen klicem

Nevite nekdo co stim?
Dekuji.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- vitacz
- Zkušený
Re: Problemy s centralem
jak jsem se tu docetl, tak jsem zkousel, jestli se nahodou ty dvere po jizde sami neodemknou, ale bohuzel nic se nestalo. Zkusim sundat tapecirung a snad tam neco najdu. Ale nerekl bych ze se jedna o mechanicky problem.
Ach jo ja snad z toho auto nikdy poradnou radost mit nebudu.
Ach jo ja snad z toho auto nikdy poradnou radost mit nebudu.
- vitacz
- Zkušený
Tak jsem rozebral dvere, ale uplne se mi yamek nepodarilo vyndat. Zustal vyset na tahlu od vnjsi kliky. nicmene jsem promeril konektor a zda se, ze napeti tam jde.
Jeden par je na otevirani druhy na zamykani 12V dalsi par inf o zamceni a par o odemceni 3.5V
Ale bohuzel bude asi v .... ten zamek. Nemel jste to nekdo rozebrany? Repsktive jak vytahnu ten zemek, abych tam nic neutrhl? Vcera jsem s tim kroutil snad na vsechny strany ale tahlo jsem nemohl odpojit. Pak jsem mel zase problem ho vrati zpatky
ale dostal jsem ho tam.
Jeden par je na otevirani druhy na zamykani 12V dalsi par inf o zamceni a par o odemceni 3.5V
Ale bohuzel bude asi v .... ten zamek. Nemel jste to nekdo rozebrany? Repsktive jak vytahnu ten zemek, abych tam nic neutrhl? Vcera jsem s tim kroutil snad na vsechny strany ale tahlo jsem nemohl odpojit. Pak jsem mel zase problem ho vrati zpatky

- Jemar
- Zkušený
Tady se píše jak vyndat zámek dveří (resp. ovládací bowden). Pro vyjmutí celého zámku se myslím musí vyndat vnější klika.
- vitacz
- Zkušený
Jj to uz jsem cetl. Ale on popisuje vnitrni packu. Ve dverich jsou v podstate tri tahla.
Dve jsem sundal, ale ten jeden se mi nepodarilo. Mel jsem sice sebou fotak, ale zapomnel jsem to vyfotit
Otazka zni. Mel uz nekdo venku ten zamek z FoFo od r 2004?
Do zamku vede konektor o plne obsazenych pinech.
Dve jsem sundal, ale ten jeden se mi nepodarilo. Mel jsem sice sebou fotak, ale zapomnel jsem to vyfotit

Otazka zni. Mel uz nekdo venku ten zamek z FoFo od r 2004?
Do zamku vede konektor o plne obsazenych pinech.